• چهارشنبه / ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۰:۵۰
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1400022920769
  • منبع : مطبوعات

تحلیل عبدی درباره قتل بابک خرمدین

تحلیل عبدی درباره قتل بابک خرمدین

قتل فجیع بابک خرم‌دین کارگردان میانسال ایرانی به دست پدر و مادرش جامعه را در بهت و حیرت و ترس فرو برد. اگرچه اظهارنظر دقیق درباره این جنایت نیازمند روشن شدن ابعاد ماجرا است و نمی‌توان برحسب اظهارات و اخبار غیر معتبر نظری داد، ولی تا این اندازه معلوم است که پدر و مادرش، او را کشته‌ و سپس جنازه را مثله کرده و در سطل زباله انداخته‌اند و ظاهرا هنوز هم از این اقدام خود خشنود هستند.

به گزارش ایسنا، عباس عبدی در ادامه یادداشت خود در روزنامه «اعتماد» نوشت: قتل در جامعه کم نیست، حتی قتل‌های فجیع و با تصمیم قبلی که اخبارش آزاردهنده است و شنیدن آنها نیز امری نامتعارف نیست که چندان شوک‌آور باشد ولی این قتل همه را حیرت‌زده کرد و ترساند. چرا؟ به این علت که اعتبار و امن‌بودن خانواده را مورد پرسش قرار می‌دهد.

بدون تردید، خانواده مهم‌ترین نهاد از میان نهادهای کنونی ایران است که همچنان پناهگاه و آرامش‌دهنده مردم است. برای روشن‌شدن کافی است که به یکی از آخرین پیمایش‌های اجتماعی مراجعه کنیم. در موج سوم پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان حدود ۸۸ درصد مردم از اعضای خانواده خود به میزان زیاد و خیلی زیاد رضایت داشته‌اند و این بیشترین میزان رضایت‌مندی شهروندان از موضوعی است. جالب اینکه از آنان پرسیده شده است که در موضوعات مهم نظر کدام گروه یا فردی را مهم‌تر می‌دانید که باز هم خانواده بیشترین همراهی را پیدا کرده است. از روحانیون، استادان دانشگاه، مسئولان کشور، گروه‌های سیاسی، روزنامه‌نگاران و ... رای مثبت بیشتری به خانواده داده‌اند. این نتیجه عینا در پیمایش ملی خانواده در سال ۱۳۹۸ تکرار شده است و رضایت‌مندی از فرزندان، همسر و خانواده پدری، بالای ۸۰ درصد تا ۹۰ درصد است. بنابراین مفیدترین نهاد کنونی کشور خانواده است.

انسان امروزی ایران بشدت تحت حمایت خانواده است و از این طریق آرامش نسبی پیدا می‌کند. در حالی که در یک جامعه پیشرفته، کارکردهای خانواده در حال محدودشدن است و بخش مهمی از این کارکردها را نهادهای دیگر تقبل می‌کنند. ولی در ایران به دلیل غیرکارکردی‌شدن نهادهای دیگر، از جمله نهاد آموزش و پرورش، نهاد اقتصاد، نهاد دولت، نهاد دین و نهاد رسانه، خانواده‌ها متحمل انجام بخشی از وظایف آنها نیز شده‌اند، در حالی که خانواده هسته‌ای با انجام این وظایف تناسب ندارد و فشار زیادی را متحمل می‌شود.

مثل آسانسوری که ظرفیت ۴ نفر دارد ولی ۸ نفر سوار آن شده‌اند، دیر یا زود موتور آن دچار مشکل شده و مستهلک می‌شود و در مواردی هم تجهیزات و سیم نگهدارنده آن توان تحمل افراد بیشتر را ندارد و آسانسور سقوط می‌کند. اکنون خانواده تحت فشار است. چندان غیرمنتظره نیست که برخی از آنها نیز سقوط کنند.

شاید برای این پدر و مادر ساده است که بگویند خوب کاری کردیم که کشتیم و راحت شدیم ولی این مثل فوتبالیستی است که به پایش ضربه می‌خورد و به بازی ادامه می‌دهد. چون بدنش گرم است متوجه ابعاد ضربه نیست، شب که خوابید متوجه دردهای آن خواهد شد. 

نکته دیگری که مهم است، تعارض‌های فرهنگی میان‌نسلی است. اکنون نمی‌دانیم که این پدر و مادر چه موقعیت روانی داشته‌اند و آیا از سلامتی نسبی روان برخوردارند یا خیر؟ ولی این امر غیرمتعارف نیست که میان فرزندان و پدر و مادر چالش‌های فرهنگی و رفتاری ایجاد شود که مدیریت آنها بسیار مهم است. در نظام‌های توسعه‌یافته این دو از یکدیگر دور می‌شوند و این چالش‌ها حاد نمی‌شود ولی در ایران به دلایل فرهنگی یا اقتصادی و حتی حقوقی، این دو نسل از یکدیگر فاصله نمی‌گیرند و چالش‌های سخت فرهنگی و رفتاری میان آنان به وجود می‌آید و خوب ممکن است چند مورد نیز به جنایات غیرقابل باور ختم شود.

مختصر اینکه خانواده به دلیل ضعف نهادهای دیگر به روغن‌سوزی افتاده است. اجازه ندهید که این نهاد هم شبیه نهادهای دیگر شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۹ ۱۲:۳۰

نمیدونستیم شما جامعه شناس و روانشناس هم هستید. هر هنری داری یباره رو کن بابا.

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۹ ۱۳:۵۵

خانه از پای بست ویرانست ،، خواجه در بند نقش ایوانست

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۹ ۱۴:۴۴

از كدام منظر مي توان از يك اتفاق نتيجه گيري كلي كرد؟ يك اتفاق آنهم نادر يك اتفاق است نه بيشتر، جنون آني، يا هزار دليل ديگر مي تواند داشته باشد.

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۹ ۱۴:۵۱

تحلیل آبکی با مثالهای آبکی. متنفرم از این نسل آدمها که خودشون رو مطلع از همه چی میدونند.

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۹ ۱۶:۰۳

ظاهرا مطابق اعتراف پدر بابك خرمدين، او مانند آقاي عبدي خيلي كتاب خوانده است و باور كرده است! همانگونه كه عبدي از كتابهايي كه خوانده به اين باور رسيده كه نهاد خانواده را بكُشد (نابود كند). يك سؤال از آقاي عبدي اون غربي ها كه از آنها چند بار نامبردي آيا مشكلاتشان حل است. مثلا در سال 2007 در فرانسه در فريز جنازه چند نوزاد را كه پدر و مادرشان آنها را كشته بودند چگونه توجيه مي كني؟ سخني با خبرگزاريها، كمي تفكر خوب است، كمي تامل خوب است نه اينكه هر كسي از هم قبيله اي ها چيزي را نوشت نشر داد!

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۹ ۱۶:۰۷

سلام بسیار تحلیل دقیق و زیبایی بود و اینگونه تحلیلهای کارشناسی باید بسیار در رسانه ها و جراید بیان شود تا شاید مسولان تصمیم گیر در این زمینه که بسیار بی توجه هستند، هوشیار و آگاه شوند۔ مثل قضیه خودکشی دختران جوان در اصفهان و ۔۔۔۔

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۹ ۱۶:۴۲

آقای عبدی مینویسد در نظام های توسعه یافته این دو عنصر از یکدیگر دور می‌شوند و این موضوعات حاد نمی‌شود … بنده بیش از ۵۰ سال است در اروپا زندکی می‌کنم از این اتفاقات فراوان است همین دو روز پیش در المان یک پدر دو فرزند و خانمش را کشت این اتفاقات در اروپا فراوان است

avatar
۱۴۰۰-۰۳-۰۴ ۱۴:۲۱

کارگردان میانسال وااااااااااااا 46 میانساله پس 55 پیرمرده 60 هم شما که دیگه نگم پیرمرد به توان 100 درسته دیگه با روش شما

avatar
۱۴۰۰-۰۳-۰۹ ۱۴:۴۲

سلام... وقتی همه تحلیل ها و درمان ها وحتی پیشگیری هادر ابعاد مادی و ذهن بشری می آید همگی ناتمام وناقص هستند...آنچه که کامل و مطلق است نسخه ای است که خداوند تبارک وتعالی از طریق پیامبران و اولیاء خود برای بشریت ارسال کرده است...یعنی رعایت تقوای الهی ... رعایت تمام اصول دینی واخلاقی... راستی جناب عبدی بفرمایند در سایر جوامع خصوصا نظام های غربی از این اتفاقات نمی افتد که ایشان نظام خانواده در ایران را به کارکرد زیادی متهم می کند؟!!!