• یکشنبه / ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۰:۱۲
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1400032316318
  • منبع : مطبوعات

به خدا این کلمات خوب نیستند

به خدا این کلمات خوب نیستند

بار دیگر ادبیات نامناسب برخی گزارشگران تلویزیونی در مورد برتری تیم‌های ملی برابر رقبا محل بحث شده است. چه در والیبال و چه در فوتبال به‌ طور مکرر شاهد استفاده از الفاظی همچون در هم کوبیدن، تحقیر کردن، له کردن و ... هستیم.

به گزارش ایسنا، روزنامه دنیای‌ اقتصاد نوشت: «در روزهایی که فوتبال و والیبال پابه‌پای هم در حال پیش‌روی هستند و شور و حال عجیبی را بر فضای کشور حاکم کرده‌اند، بار دیگر ادبیات نامناسب برخی گزارشگران تلویزیونی در مورد برتری تیم‌های ملی برابر رقبا محل بحث شده است. چه در والیبال و چه در فوتبال به‌ طور مکرر شاهد استفاده از الفاظی همچون در هم کوبیدن، تحقیر کردن، له کردن و ... هستیم. وقتی تیم ملی والیبال سه بر صفر آمریکا را می‌برد یا تیم فوتبال‌مان با سه و ۱۰ گل بحرین و کامبوج را از پیش رو برمی‌دارد، به‌ طور مکرر از چنین واژگانی استفاده می‌شود. آش آن قدر شور شده که حالا صدای مردم در شبکه‌های اجتماعی هم درآمده و خیلی‌ها خواهان تعدیل این ادبیات هستند.

شاید ما با برخی از این کشورها در حوزه سیاسی مشکلاتی داشته باشیم اما بحث رقابت در میدان ورزش متفاوت است. اینجا قرار است آدم‌ها و ملت‌ها به هم نزدیک شوند. به علاوه حتی اگر از جنبه انسانی به این ماجرا نگاه نکنیم، از بعد منطقی هم «عقل» حکم می‌کند هنگام پیروزی آهسته‌تر کری بخوانیم؛ چرا که بالاخره یک روز هم نوبت شکست ما می‌رسد. اگر فکر می‌کنیم یک پیروزی سه‌ بر صفر در والیبال به معنای تحقیر تیم حریف است، پس لابد زمانی که ما هم سه‌ بر صفر یک بازی را می‌بازیم تحقیر شده‌ایم. آیا این نگاه درست است؟ خوب است که از پیروزی‌ها خوشحال و مسرور باشیم اما حفظ مرز بین این شعف با تحقیر و سرکوفت‌زدن به تیم بازنده بسیار ضروری است. در همین فوتبال تیم شریف و زحمتکش کامبوج با وجود دریافت چند ده گل، تا آخرین ثانیه از آخرین بازی جنگید و زحمت کشید. آنها هم می‌توانستند مثل کره‌ شمالی انصراف بدهند و خیال خودشان را راحت کنند اما مردانه جنگیدند و حتی بعد از هفت گل عقب‌بودن از ایران، روی یک ضربه ایستگاهی بازیکن آنها پشت دیوار دفاعی دراز کشید. اتفاقا این روحیه جنگجویی قابل ستایش است؛ نه این که گزارشگر ما صرفا به‌ خاطر بضاعت کم کامبوج در فوتبال آنها را تحقیر کند.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۳-۲۳ ۱۱:۱۱

کاش یاد بگیریم ورزش فقط ورزشه نه جنگ گرچه همین که از دوران پخش سرود آمریکا آمریکا ... در جام جهانی فرانسه عبور کرده ایم خودش یه نوع پیشرفته

avatar
۱۴۰۰-۰۳-۲۳ ۱۱:۱۷

این جمله خیلی درسته ، ورزش بخشی از سیاست هست . پس از این به بعد حق صحبت درباره بازی ایران آمریکا رو ندارید دیگه که ۲۰ سال پیش رخ داده ؟؟؟ چون یبازی معمولی هست و قطعا از یادها هم باید بره دیگه .. یا حماسه ملبورن ؟؟

avatar
۱۴۰۰-۰۳-۲۳ ۱۱:۳۴

من أخبار ایسنا رو هر روز بلا استثنا دنبال می کنم. خود ایسنا تو این زمینه کارنامه ی غیر قابل قبولی داره و بر اساس نوشته ی این متن مردود میشه. به کرات از همین کلماتی که به خدا خوب نیستند استفاده کرده و می کنه. مهم نیست چاپ بشه مهم اینه خودتون می خونین.

avatar
۱۴۰۰-۰۳-۲۳ ۱۱:۴۶

سلام روز بخير با تشكر فراوان از انتقاد روزنامه دنياى اقتصاد. عالى بود گل كاشتيد.

avatar
۱۴۰۰-۰۳-۲۴ ۰۴:۳۷

نکته بسیار بجا و منطقی بود. آفرین بر نویسنده این مطلب.

avatar
۱۴۰۰-۰۳-۲۴ ۰۹:۴۳

درود به شما، به نکته کاملا درستی اشاره کردید.چرا گزارشگران عزیز اصلا توجهی به این موضوع نمیکنند.جناب سیانکی عزیز با کوله باری از تجربه،از ایشون انتظار بیشتری داریم،گزارششون در بازی ایران و کامبوج اصلا خوب نبود و به وفور کلماتی از این دست در گزارششون شنیده میشد.جناب سیانکی عزیز ،براتون خیلی احترام قائلم،ولی لطفا دقت بیشتری بفرمایید.ممنون