• جمعه / ۲۲ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۰:۰۱
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1400052215511
  • خبرنگار : 71553

انجمن فرآورده‌های لبنی اعلام کرد

شیر و لبنیات فعلا از قیمت‌گذاری دستوری خارج شد

شیر و لبنیات فعلا از قیمت‌گذاری دستوری خارج شد

سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ضمن اعلام اینکه شیر و لبنیات از قیمت‌گذاری دستوری خارج شده است، گفت: برخی از کارخانه‌ها با قیمت ۶۴۰۰ تومان شیرخام را از دامداران می‌خرند و برخی کارخانه‌ها به قیمت کمتر؛ لذا بر اساس برآوردهای انجام شده، حدود ۲۰ درصد به قیمت محصولات لبنی اضافه شده است.

سید محمدرضا بنی‌طبا در گفت و گو با ایسنا، در پاسخ به اینکه گفته می‌شود قیمت برخی از محصولات لبنی افزایش یافته و آیا شرکت های لبنی قیمت محصولاتشان را مجددا بالا برده اند؟ اظهار کرد: در پی عدم توافق وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی برای تعیین قیمت شیرخام و ۱۰ قلم محصول لبنی مشمول قیمت گذاری دولتی، نامه نگاری بسیاری به وزارت جهاد کشاورزی و صمت از طرف انجمن صنایع لبنی صورت گرفت که با توجه به دستورالعمل وزارت جهاد کشاورزی برای خرید تضمینی شیرخام به قیمت ۶۴۰۰ تومان که افزایش حدود ۵۰ درصدی شیرخام  را موجب شده، قیمت محصولات لبنی نیز به تناسب و بر اساس محاسبه میزان افزایش هزینه‌های تولید، افزایش یابد اما توجهی نشد. بنابراین شرکت های لبنی با دامداران به صورت مستقیم وارد مذاکره شده اند و با قیمت های توافقی اقدام به خرید شیرخام می کنند.

وی ادامه داد: وضعیت کنونی به معنی عبور زنجیره صنعت لبنیات از قیمت گذاری دستوری و توافق غیر رسمی نظام عرضه و تقاضاست. بر اساس برآوردهای انجام شده حدود ۲۰ درصد به قیمت محصولات لبنی اضافه شده و این درحالی است که اگر قرار بود قیمت گذاری دستوری ادامه داشته باشد احتمالا شاهد افزایش حدود ۶۰ درصدی محصولات می بودیم. این در حالی است که هنوز خرید شیرخام با قیمت ۶۴۰۰ تومان به طور کامل محقق نشده و اگر محقق شود حدود ۲۰ درصد دیگر نیز به قیمت محصولات لبنی اضافه خواهد شد.

بنی‌طبا در پایان با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود با آزادسازی صادرات کره حیوانی و حذف عوارض خروج شیرخشک صنعتی، قیمت شیرخام به بیش از ۷۰۰۰ تومان نیز برسد، گفت: افزایش قیمت شیرخام، خارج از اراده کارخانه‌های صنعت لبنیات است اما چون فضا میان شرکت‌ها رقابتی است و از حالت قیمت‌گذاری دستوری خارج شده است، افزایش قیمت‌ها همواره کمتر از پیش‌بینی‌ها خواهد بود؛ هرچند علاج کار نه در سرکوب قیمت و رقابت بلکه در تقویت قدرت خرید مردم است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۵-۲۲ ۱۷:۱۷

جلوی گرانی رابگیرید ودلالان را مجازات کنید برخورد باید با اینها باید خیلی شدید باشد.مردم دیگر توان این وضع را ندارند.دستشان را قطع کنید و اعدام کنیدتا کسی جرات نکنید به قانون بی احترامی کند.

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۲۲ ۱۸:۳۷

من که نمی‌خرم شما یک میلیون تومن کیلویی قیمت بزار مهم نیست

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۲۳ ۰۲:۲۸

هیچ جای دنیا که اقتصادی شکوفا دارند،قیمت دستوری وجود ندارد،اگر صد کالا فیمتشون با تورم هماهنگ افزایش داشته،چرا شیر و کالاهای اساسی دیگر اینطور نباشد،برای ایتکه سفره مردم آسیب نبیند،وظیفه دولت پرداخت یارانه است،که هم مردم نگران نشوند و هم تولیدکنندگان ورشکسته نشوند

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۲۳ ۱۲:۳۳

کدام تقویت. کدام قدرت خرید. هر روز گرانی وگرانی و باز هم تکرار... یکی بیاد جلوی این گرانی‌های وحشتناکو بگیره بخدا دیگه خرید گوشت و مرغ و میوه شده یک آرزو آخه چرا کسی پاسخگو نیست