• دوشنبه / ۲۵ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۴:۲۶
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1400052518051
  • منبع : صدا و سیما

رئیس اتحادیه فولاد:

نگران افزایش قیمت آهن و فولاد نباشید

نگران افزایش قیمت آهن و فولاد نباشید

رئیس اتحادیه فولاد درباره افزایش قیمت فولاد در آینده اینطور توضیح داد: با توجه به شرایط و میزان تولیدی که در کشور داریم، نباید افزایش قیمت و کمبود داشته باشیم. حدود ۱۰میلیون تن، مازاد تولید داریم که برای صادرات است.

به گزارش ایسنا، حمیدرضا رستگارپور با حضور در یک برنامه تلویزیونی ضمن توضیح در خصوص انواع تولیدات آهن و فولاد در ایران و مصارف داخلی و خارجی آن درباره تلاش اوایل هفته برای افزایش قیمت فولاد، گفت: با توجه به مصرف فولاد بر اساس سال‌های گذشته و رکودی که در ساخت و ساز صورت گرفته؛ بعید است که بازار کشش افزایش قیمت را داشته باشد. باید مراقب باشیم قیمت حال حاضر را کنترل کنیم و نگذاریم گرانی آهن و فولاد بر دیگر صنایع اثر بگذارد؛ چرا که آهن و فولاد در بیشتر صنایع مصرف دارد. بازار سازی کاذب باعث می‌شود سودجویان شروع به خرید این دو کالا کنند و تعادل بازار به هم بریزد.  

وی در خصوص نوع تولید در صنایع آهن و فولاد اظهار کرد: بیشترین تولید مربوط به میلگرد و تیرآهن ساختمانی است. در ضمن، منابع ملی ما در خدمت تولید آهن و فولاد بوده و این حق مردم است که با قیمت منصفانه این‌ها را خرید کنند.  

رئیس اتحادیه فولاد در خصوص نوع صادرات، اینطور تشریح کرد:  بیشترین صادرات مربوط به سنگ آهن و در حوزه فولاد هم، میلگرد بوده است. بزرگترین وارد کننده سنگ ‌آهن هم چین است. ایران دهمین کشور تولید کننده آهن و فولاد است که این باید با برنامه‌ریزی رشد پیدا کند و تا سال ۱۴۰۴ به تولید ۵۴ میلیون تن تولید برسیم. بخشی از این تولید برای مصارف داخلی و بخشی هم برای صادرات در نظر گرفته شده است.  

وی در ادامه و در خصوص تنظیم بازار خاطر نشان کرد: تلاش ما این است که تمام زنجیره فولادی، بر اساس ضابطه و مسئولیتی که برای‌شان تعریف شده، از تولید تا توزیع نقش خود را به درستی ایفا کنند. بخش توزیع که ما هستیم برای تنظیم بازار و جلوگیری از ایجاد بازار کاذب، واقعا به کمک و همکاری بخش‌های دیگر، نیاز دارد. البته تا کنون هم همکاری خوبی صورت گرفته است.  

رستگارپور درباره تولید ورق فولاد و پروفیل در ایران و مصارف آن، افزود: ما تولید ورق فولاد داریم و بیشتر مصرف خودروسازهای داخلی از همین ورق تولید داخل است. در بحث آهن و فولاد اگر همه ضابطه‌مند عمل کنند و مسیر توزیع درست صورت گیرد، کمبودی نداریم. پروفیل هم در ساختمان‌سازی و صنایع پایین دست کاربرد دارد. قطعا با حمایت دولت سیزدهم به تنظیم بازار واقعی خواهیم رسید.  

وی در خصوص منابع طبیعی و مدیریت آن‌ها و کنترل صادرات مواد خام، بیان کرد: منابع طبیعی تجدیدناپذیر است و مقام معظم رهبری همواره به اشتغال‌زایی و تولید داخل تأکید داشته‌اند. بنابراین باید به این بخش که اشتغال‌زایی فراوانی دارد، توجه ویژه صورت گیرد تا از خام فروشی جلوگیری شود. در این راستا باید از کمیت به کیفیت برسیم. فولاد از کالاهای استراتژیک دنیا است و در تمام صنایع کاربرد دارد. این صنعت ارزآوری خوبی دارد و باید به سمت جلوگیری از خام‌فروشی حرکت کنیم.  

رستگارپور درخصوص وضعیت تولیدات فولادی در منطقه افزود: برای تولید و با توجه به وجود کارخانه‌های تولید آهن در نقاط مختلف کشور، تمام ظرفیت موجود به کار گرفته نشده است. یکی از سیاست‌های کشورهای هم‌جوار، وضع کردن تعرفه‌های خاص بر تولیدات ما است تا نتوانیم این تولیدات را به آن‌ها بفروشیم و مجبور به فروش مواد خام شویم. البته در منطقه هم برای تولیدات ما رقیبی وجود ندارد. اگر توجه ویژه به منابع داخلی ما باشد؛ حتما می‌توانیم فروش نفت را کنار بگذاریم و روی تولیدات آهن و فولاد حساب کنیم.  

این عضو اتحادیه فولاد در خصوص کنترل بازار افزود: بارها این نکته را متذکر شده‌ایم که مسیر توزیع کالا باید توزیعی و با حضور اتحادیه‌ها باشد. چون آن‌ها در بازار هستند و این کنترل به صورت مویرگی صورت می‌گیرد.  

رستگارپور در  پایان درباره مشکلات حوزه تولید خاطر نشان کرد: احداث کارخانه‌های آهن و فولاد در مناطقی بوده که از نظر آمایش سرزمینی توجیهی نداشته است و باید برای مصرف زیاد این صنعت از آب، فکر اساسی شود و آب‌های بازیافتی به جای آب رودخانه‌ها در این صنعت مصرف شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۵-۲۶ ۱۴:۴۵

با این وجود این همه سوءمدیریت و فشار تحریم ها و رانت خواری (نگرانیم)

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۲۶ ۱۵:۳۱

سلام افزایش صادرات میلگرد اونهم در آستانه طرح اجرای مسکن ملی چه معنی داره؟ واقعا نمیفهمن ؟ یا سودشون در صادرات و فروش دلار هست؟ باید مالیات بر فروش و صادرات رو بیشتر کنند وقتی دارند با برق یارانه ای آب یارانه و هزاران یارانه فولاد تولید میکنن باید به بازار داخل فکر کنند چون یارانه مال مردمه نه برخی کارخانه دار بزرگ.ایسنا خواهش میکنم پیگیری کن و بهمون اطلاع بده

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۲۷ ۰۱:۳۳

وقتی یکی از مسئولین نظری داد، برعکس اون انجام میشه مطمئن باشید فولاد هم در روزهای آینده صعودی خواهد شد.

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۲۷ ۰۲:۲۷

چقدر دروغ بی وجدان میله گرد۱۴ ازپنجاه تومن رسید ۲۵۰ تومن ؟مگه بازار دگه جایی برای افزایش قیمت داره؟ تا ۵سال پیش میشد خونه ساخت ولی بااین قیمتهایی شما درست کردین فقط باید توخواب خونه ساخت

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۲۷ ۰۲:۴۱

چه بازار باشه چه نباشه افزایش قیمت فولاد جهانی مزید برعلت گرانیس و شما با حرف بدتر باعث گرانی میشوید .مگر در بازار سیاه خودرو توانستید کاری کنید با اینکه بازار ضعیفه.متاسفم با این نقدهای بی پایه واساس

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۲۷ ۰۶:۲۲

عامل خرج ومرج بازار وگرانی که در کشور ریشه دوانده است جایی متصل به مسیولان گردن کلفت است وخشکانیدن این ریشه از محالات است

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۲۷ ۱۳:۴۷

سلام من خودم درکارآهن آلات فعالیت دارم بانظرشما موافق نیستم قیمت آهن آلات هنوزم ارزان هست دلیلش رکود هنوز آهن با دلار زیر ببست هزارتومان بفروش میرسد ما۱۵میلیون تن آهن مازاد داریم صادرات هم خیلی محدوده

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۲۷ ۱۶:۳۷

سلام شمادرباره کدام گرانی حرف میزنید وقول میدید ازاون پروفیلی که قیمتش ۷۰۰تومان بود والان ۳۰هزارتومان شده میگید یاپروفیلی که ۳۰هزارهست ومیخاد به ۱۰۰هزاربرسه

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۲۷ ۱۷:۱۸

چشم دوست عزیز نگران نیستیم چون با همین قیمت های الان هم توان خرید نداریم نگران هم نمی‌شویم شما هم نگران نباید چون آب که از سر گذشت چه یک وجب چه صد وجب!!!!