• پنجشنبه / ۱۱ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۳:۵۶
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1400061108199
  • خبرنگار : 71467

شرایط تحصیلی شهردار تهران در قانون

شرایط تحصیلی شهردار تهران در قانون

در حالی عدم انطباق مدرک تحصیلی شهردار منتخب تهران با حوزه مدیریت شهری از مورد بحث و انتقاد بود که طبق قانون شهردار نیاز به احراز مدرک تحصیلی نداشته و می تواند با هر نوع مدرک تحصیلی انتخاب شود.

به گزارش ایسنا، در جریان انتخاب زاکانی، به عنوان شهردار تهران مسائلی در رابطه با مدرک تحصیلی وی مطرح بود که بر عدم انطباق مدرک تحصیلی او با حوزه مدیریت شهری تأکید داشت و ایراداتی در این مورد مطرح شد که در همین رابطه چندی پیش وزارت کشور از سازمان اداری و استخدامی استعلام گرفت.

اما با توجه به تاکیدی که در قانون برای انطباق تحصیلات با پست وجود دارد، پیگیری ایسنا در رابطه با وضعیت انتصاب شهردار تهران براساس مدرک تحصیلی نشان می‌دهد که نوع مدرک تحصیلی، رشته و  حتی مقطع آن از نظر قانونی برای انتصاب شهردار محدودیتی ایجاد نمی‌کند چرا که شهردار همتراز مقام بوده و مقام نیز از شرایط احراز مدیران حرفه‌ای تبعیت نمی کند. 

 طبق ماده ۷۱ قانون مدیریت خدمات کشوری، چند سمت، مدیریت سیاسی محسوب شده و به عنوان مقام شناخته می شود و امتیاز شغلی مقامات را در بر می‌گیرند از جمله روسای سه قوه، معاون اول رئیس جمهور، نواب رئیس مجلس و اعضای شورای نگهبان، وزرا، نمایندگان مجلس و معاونین رئیس جمهور، استانداران وسفرا و همچنین معاونین وزرا.

تبصره ۱ ماده ۷۱ نیز تأکید دارد که تعیین پست‌های همتراز مقام بر عهده هیأت وزیران و تعیین همترازی پست‌های کارکنان اداری مجلس به عهده رئیس مجلس است.

این در حالی است که طبق مصوبه سال ۱۳۷۹ هیأت وزیران، شهردار تهران همتراز مقامات بند ج، تبصره ۲ ماده ۱ قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت محسوب شده است که براساس این ماده،  شهردار هم تراز وزرا، نمایندگان مجلس و معاونین رئیس جمهور خواهد بود که آنها نیز نیاز به احراز تحصیلی ندارند.

بنابراین با توجه به اینکه شهردار هم تراز مقامی است نیاز به احراز ندارد به عنوان مثال وزرا نیز نیازی به شرایط احراز تحصیلی، مقطع و رشته آن نداشته و با دریافت رأی اعتماد به وزارت منصوب می شوند و اینطور نیست که حتما مدرک تحصیلی آنها با حوزه وزارتشان منطبق باشد، شهردار نیز نیازی به احراز رشته تحصیلی و انطباق مدرک تحصیلی با حوزه مدیریتی نداشته و می‌تواند بدون توجه به نوع رشته و تخصص تحصیلی از این نظر انتخاب شود، از این رو از لحاظ مدرک تحصیلی ایرادی به انتخاب زاکانی در شهرداری تهران نیست و از این نظر از لحاظ قانونی مورد تأیید خواهد بود. سایر فرایند انتصاب از جمله استعلام‌های دیگری از مراجع ذیربط و یا گزینش وجود دارد که آن‌ها ارتباطی به مدرک تحصیلی شهردار ندارد. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۶-۱۱ ۲۱:۲۷

همین است که هیچ برنامه ای دقیق و درست و با برنامه در این کشور پیش نمی رود.

avatar
۱۴۰۰-۰۶-۱۲ ۰۵:۲۹

احسنت گل گفتی

avatar
۱۴۰۰-۰۶-۱۲ ۰۶:۴۴

نه عزیزم همیشه اینطور نیست که می فرمایی چه بسا مدرک داشته باشی ولی نتونی کار کنی خیلی ها مدرک نداشتند اما کار بلد بودن مثل ایشون

avatar
۱۴۰۰-۰۶-۱۲ ۱۷:۵۸

شهردار به تنهایی که تصمیم نمی گیرد بلکه یک گروه کارشناس در رشته های مورد نیاز شهر شهردار را همراهی می کنند.

avatar
۱۴۰۱-۰۵-۲۴ ۱۴:۵۲

بنده کارشناس حسابداری هستم ولی عاشق شهرسازی و زیبا سازی شهر هستم و مطمنم در این زمینه موفق میشم و در ایران واقعا مدرک تحصیلی در بیشتر ادارات ربطی به شغل نداره