به گزارش ایسنا، دکتر شهرام غفاری با اشاره به وضعیت بیمه درمان و مشکلات ناشی از آن گفت: در حال حاضر نظام سلامت دارای سه تعرفه خدمات تشخیصی و درمانی در بخشهای دولتی، عمومی غیردولتی و بخش خصوصی است و اختلاف تعرفههای بخش خصوصی چهار برابر بخش دولتی است.
وی افزود: بیمهها بر اساس قانون، تعرفههای دولتی را پوشش میدهند و این نقطه ضعف بیمه هاست که نمیتوانند تمام تعرفهها را پوشش دهند. این مهم نیازمند پیگیری و بازنگری است تا با اعلام یک تعرفه واحد، از پرداخت هزینههای درمانی از جیب مردم کم کنند.
مدیر کل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی با تاکید بر اینکه نظام سلامت، نیازمند بازنگری و بازطراحی در بسیاری رویهها است عنوان کرد: وقتی مشکلات اقتصادی شدید میشود، مردم نیازمند حمایت بیشتری در بخش درمان هستند و مسئولین باید به ویژه در دوران کرونا، وحدت فرماندهی در نظام سلامت ایجاد کنند.
وی افزود: تنها دلیلی که بیمهها نمیتوانند انتظارات را آنگونه که هست برآورده کنند محدودیت منابع است و اگر ناکارآمدی در مدیریت اصلاح شود، ۲۰ تا ۳۰ درصد منابع نیز بهتر تامین خواهد شد و انتظارات هم متناسب با منابع میشود.
مدیرکل درمان غیر مستقیم سازمان تامین اجتماعی آمارهایی نیز از درمان کرونا اعلام کرد و گفت: تامین اجتماعی در چهار ماهه ابتدای امسال ۵۱ میلیارد تومان هزینه سی تی اسکن و ۵۵۰ میلیارد تومان بابت ۹۳۶ هزار ویال رمدیسیور به ۲۰۰ هزار بیمار پرداخت کرده است.
غفاری در رادیو گفتوگو، با اشاره به اینکه امروز به دلیل مسائل اقتصادی و تورم، شتاب هزینه بیشتر از شتاب درآمد است اظهار کرد: تامین اجتماعی با توجه به اینکه هم باید میزان مستمریها را متناسب با تورم افزایش دهد و هم باید هزینههای درمان را پوشش دهد با شرایط فعلی و کرونا آنگونه که انتظار میرود نمیتواند رضایت بخش عمل کند.
جزئیات هزینه درمان بیماران کرونایی
وی با بیان اینکه در حال حاضر به طور کلی، ۹۰ درصد هزینههای درمانی در بیمارستانهای دانشگاهی و دولتی توسط بیمه تامین اجتماعی و تنها ۱۰ درصد توسط بیمه شده پرداخت میشود گفت: در بیمارستان های خصوصی این روند برعکس است.
به گزارش ایسنا، مدیر کل درمان غیر مستقیم سازمان تامین اجتماعی پیش از این درباره هزینه درمان بیماران کرونایی نیز اینگونه توضیح داده بود که هزینه درمان همه بیمهشدگان تامین اجتماعی در صورت تشخیص ابتلا به کرونا و بستری در مراکز دولتی و دانشگاهی رایگان خواهد بود البته قبلا یک فرانشیز ۱۰ درصدی می پرداختند که اکنون ۱۰۰ درصد رایگان شده است. اما بیماران غیرکرونایی همان ۱۰ درصد فرانشیز را میپردازند که البته برای بیماران بالای ۶۵ سال فرانشیز هم لازم نیست. همچنین بیمه شدگان ساکن در شهرهای فاقد مرکز درمانی ملکی تامین اجتماعی، اگر به بیمارستان دانشگاهی بروند نیز از پرداخت فرانشیز ۱۰ درصدی معاف هستند.
انتهای پیام
نظرات