• یکشنبه / ۱۸ مهر ۱۴۰۰ / ۱۶:۳۹
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1400071812332
  • خبرنگار : 30054

کلید جریان نشتی چیست و نحوه عملکرد آن به چه شکل است؟

کلید جریان نشتی چیست و نحوه عملکرد آن به چه شکل است؟

کلید جریان نشتی (RCD-RCB-RCCB) نوعی کلید است جریان سیم های رفت و برگشت را با یکدیگر مقایسه می‌کند، در حالت عادی جریان رفت با جریان برگشتی برابر می‌باشد و اختلافی وجود ندارد، اگر اختلافی وجود داشت، نشان دهنده ی این است که جریان در مدار نشت پیدا کرده و کلید جریان نشتی عمل کرده و مدار را قطع می‌کند.

  به گزارش ایسنا، بنابر اعلام دفتر مرکزی شرکت بین المللی EKF روسیه در ایران، علت ایجاد این جریان نشتی ممکن است به خاطر اتصال بدنه یکی از تجهیزات الکتریکی باشد که جریان الکتریکی به جای برگشتن از سیم نول از راه زمین یا از راه بدن فردی که با  زمین تماس دارد و تصادفا دستش به قسمت برقدار مدار تماس پیدا کرده، به وجود آید . کلیدهای محافظ جان طوری ساخته می‌شوند که قبل از رسیدن آسیب به فرد مدار را قطع می‌کنند.

تفاوت کلید محافظ جان ترکیبی(RCBO)، با کلید جریان نشتی (RCD) چیست؟

کلید جریان نشتی (RCD-RCB-RCCB) در صورتی که اختلافی بین جریان رفت و برگشت در مدار ایجاد شود عمل می کند و مدار راقطع می‌کند و مدار را در برابر نشت جریان و برق گرفتگی حفاظت می‌کند. کلیدهای جریان نشتی هیچ حفاظتی در برابر اتصال کوتاه و اضافه بار در مدار انجام نمی دهند، به همین دلیل در تابلوهای برق اگر از کلید جریان نشتی استفاده شود باید از کلید مینیاتوری نیز استفاده شود.

کلیدهای ترکیبی (RCBO) علاوه بر عملکرد حفاظتی کلیدهای جریان نشتی، مانند کلید های مینیاتوری در برابر اتصال کوتاه و اضافه بار نیز حفاظت انجام می دهند. کلید های RCBO، ترکیبی از کلیدهای RCD و MCB می باشد به همین خاطر به کلید RCBO ، کلید ترکیبی نیز می‌گویند.

کاربردهای کلید RCD و RCBO

جلوگیری از برق گرفتگی در صورت تماس مستقیم با هادی الکتریکی  یا غیرمستقیم با بدنه‌های دستگاه های الکتریکی .

از آتش سوزی ناشی از جریان نشتی و اتصال کوتاه ناشی از آن جلوگیری می‌کند.

در صورت نقص عملکرد حفاظت تجهیزات و آسیب رسیدن به عایق های رسانا حفاظت می کند.

از کلید جریان نشتی در ساختمانها و اماکن مسکونی با وسایل الکترونیکی خانگی (تلویزیون، رایانه شخصی، منابع نوری قابل تنظیم، ماشین لباسشویی مدرن و غیره) استفاده می شود.

بدن یک انسان دارای مقاومتی بین ۱۳۰۰ تا ۳۰۰۰ اهم است و جریان برق به همان راحتی که از طلا و نقره عبور می کند نمی تواند از بدن یک انسان عبور کند. گفته می شود که جریانی در حد ۵۰ میل آمپر می‌تواند برای یک انسان کشنده باشد. پس حالا اگر ما این ۵۰ میلی آمپر (۰.۰۵ آمپر) را در ۱۳۰۰ ضرب کنیم به عدد ۶۵ ولت می رسیم. یعنی حداقل ولتاژ خطرناک برای انسان ۶۵ ولت است. یعنی اگر می‌دانید ولتاژ یک سیم بیشتر از این مقدار است نباید به آن دست بزنید. به همین خاطر است که کلید محافظ جان را با ۳۰ میلی آمپر نشتی تولید می‌کند تا قبل از اینکه یک جریان خطرناک از بدن انسان عبور کند، این کلید برق را قطع کند.

مقدار جریانی که از بدن انسان عبور می کند به ویژگی های جسمی شخص، نوع جریان، شدت جریان، مقاومت بدن، مدت زمان عبور جریان و مسیری که برق از بدن شخص طی می کند بستگی دارد. اگر بدن شخص خیس باشد به خاطر کاهش مقاومت بدن، برق گرفتگی شدیدتر و اگر بدن خشک باشد برق گرفتگی حداقل خواهد بود.

برای دریافت اطلاعات تکمیلی درمورد کلید جریان نشتی، کلید محافظ جریان ترکیبیEKF می‌تواند به سایت شرکتEKF به آدرس WWW.EKFGROUP.IR مراجعه نمایید.

شرکتEKF روسیه تامین کننده انواع مختلف تجهیزات برقی و اتوماسیون ازجمله مینیاتوری، محافظ جان، کنتاکتور، کلید اتوماتیک، لنت برق، بستک مربندی، تایمر، رله و سایر تجهیزات مورداستفاده در تابلوهای برق  می‌باشد.

021-88857269_021-88652886

تهران، میدان ونک، خیابان ونک، برج آسمان ونک طبقه 2 واحد 203

info@ekfgroup.ir

انتهای رپرتاژ آگهی 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha