• جمعه / ۲۳ مهر ۱۴۰۰ / ۱۳:۵۶
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1400072316078
  • خبرنگار : 71474

کالاهای ایرانی از راه دریا به روسیه می‌رسند

کالاهای ایرانی از راه دریا به روسیه می‌رسند

سازمان توسعه تجارت در جدیدترین برنامه خود، راه اندازی شش خط دریایی منظم برای نقل و انتقال کالاهای ایرانی در دریای خزر را رسما کلید زد.

به گزارش ایسنا، در طول هفته‌های گذشته با توجه به بالا گرفتن برخی اختلاف نظرهای سیاسی با آذربایجان و مشکلاتی که برای برخی کامیون داران ایرانی در این کشور به وجود آمده بود، رییس سازمان توسعه تجارت اعلام کرد که با یک برنامه ریزی جدید، ایران از دو مسیر تلاش می‌کند بدون نیاز به آذربایجان کالاهای خود را انتقال بدهد.

یکی از این مسیرها که به شکل زمینی نهایی می‌شود، ایران را از طریق ارمنستان به گرجستان و سپس کشورهای اروپای شرقی متصل خواهد کرد و گام دوم ایران استفاده از ظرفیت ترانزیتی دریای خزر خواهد بود که در سال‌های گذشته کمتر از آن استفاده شده است.

بر اساس توافق جدیدی که میان سازمان توسعه تجارت و شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران نهایی شده، از این پس کالاهای ایرانی از شش مسیر دریایی نیز امکان صادرات به کشورهایی چون روسیه و قزاقستان را خواهند داشت.

علیرضا پیمان‌پاک – رییس سازمان توسعه تجارت - با اشاره به عزم جدی دولت و دستگاه‌های مسئول در رفع موانع صادرات گفت: سازمان توسعه تجارت ایران آمادگی دارد برای حل مشکلات مربوط به صادرات و صادرکنندگان از جمله مسائل مرتبط با زیرساخت‌های صادراتی اقدامات لازم را با در نظر گرفتن اولویت آن انجام دهد.

وی با اشاره به اهمیت بازار بزرگ اوراسیا برای ایران و ظرفیت صادرات به کشورهای این منطقه افزود: حمل و نقل دریایی می‌تواند بسیاری از مشکلات زیرساختی صادرکنندگان در صادرات به اوراسیا به ویژه بازار بزرگ روسیه را حل کند و این تفاهم‌نامه در همین راستا منعقد شده است. 

گفتنی است، بر اساس  تفاهم نامه برقراری خطوط منظم دریایی در حوزه دریای خزر بین سازمان توسعه تجارت ایران و شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، در فاز نخست، شش خط منظم از مبادی بنادر شمالی ایران به مقصد بنادر آستراخان و ماخاچ قلعه‌ی روسیه و همچنین بندر اکتائو قزاقستان از اول آبان ماه اجرایی شده و شرکت کشتیرانی خزر به نمایندگی از کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران نسبت به حمل کالاهای صادراتی به صورت منظم و ماهانه اقدام کند.

خاطرنشان می‌سازد، در راستای اقدامات انجام شده، در فاز دوم تا پایان سال جاری تعداد این خطوط به هشت خط افزایش خواهد یافت، ضمن آنکه برنامه‌ریزی جهت برقراری خطوط منظم برای کشورهای حوزه خلیج فارس و همچنین کشورهای آفریقایی در دست اجرا بوده و با هماهنگی وزارت امور خارجه و سازمان بنادر و دریانوردی نسبت به تسهیل خرید کشتی‌های رورو (کامیون‌بر) اقدام خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۳ ۲۱:۰۶

به قدری هزینه انتقال از راه دریا زیاده که اصلاً مقرون به صرفه نیست، و امکان رقابت را از صادرکنندگان ایرانی می گیرد ، بهتر است ایران راه بهتری را پیدا کند.

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۳ ۲۲:۱۵

بهترین حرکت ، بهترین خبری که می تونست انقدر خوشحالم کنه ،

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۴ ۰۹:۲۶

پاینده باد ایران امیدوارم این طرح در کوتاه ترین زمان ممکن عملی گردد

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۴ ۱۱:۰۱

انتقال کالا از راه هوایی هم یک راه هست و تجار به خاطر ارسال به موقع کالا بیشتر استقبال می‌کنند ولی این راه هم مثل دریا پرهزینه است و به درد کالاهای گران قیمت مثل زعفران و فرش و .. میخورد

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۵ ۰۲:۲۱

این خوشحال کننده نیست بلکه ناراحتی دارد که از راه دریایی خودمان به دیگران سرویس داده شود چون معلوم نیست چندسال بعدچه اتفاقی بیافتد