بر اساس آماری که توسط انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در اختیار ایسنا قرار گرفت، تولید شمش فولاد (فولاد میانی) در نیمه نخست امسال ۱۴ درصد کمتر از مدت مشابه سال گذشته است. این درحالیست شمش فولاد که در سه ماهه دوم سال جاری نسبت به سه ماهه اول امسال، کاهش ۴۰ درصدی تولید را تجربه کرده است.
این وضعیت در تولید مقاطع طویل فولادی، مقاطع تخت فولادی، محصولات فولادی و آهن اسفنجی نیز به همین صورت است و علاوهبراینکه در شش ماهه ابتدایی امسال تولید فولادیها نسبت به مدت مشابه سال گذشته کمتر شده است، این کاهش تولیدها در تابستان امسال نسبت به بهار امسال بسیار بیشتر است؛ علت این موضوع قطعی برق شرکتهای فولادی بوده است.
طبق آمار، طی شش ماهه سال جاری ۱۲ میلیون و ۹۹۴ هزار تن شمش فولادی (اسلب، بیلت و بلوم) تولید شده است که نسبت به ۱۵ میلیون و ۲۷ هزار تن تولید شده در مدت مشابه سال ۱۳۹۹، کاهش ۱۴ درصدی را نشان می دهد.
تولید شمش فولاد در سه ماهه دوم امسال معادل چهار میلیون و ۸۵۵ هزار تن ثبت شده که نسبت به هشت میلیون و ۷۴ هزار تن تولیدی در سه ماهه نخست امسال، ۴۲۰ درصد کمتر بوده است.
همچنین میزان تولید کل مقاطع طویل فولادی (تیرآهن، میلگرد، ناودانی، نبشی وسایر مقاطع) در کشور طی شش ماهه سال جاری با افت چهار درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته، پنج میلیون و ۳۱۴ هزار تن بوده و در نیمه دوم سال جاری نیز با کاهش ۲۸ درصدی نسبت به میزان تولید در سه ماهه اول سال دو میلیون و ۲۱۶ هزار تن از این مقاطع تولید شده است. به ترتیب مقاطع طویل تولیدی در شش ماه نخست سال گذشته پنج میلیون و ۵۶۴ هزار تن و در مجموع سه ماهه ابتدایی امسال سه میلیون و ۹۸ هزار تن بوده است.
تولید کل مقاطع تخت فولادی (ورق گرم، ورق سرد و ورق پوششدار) نیز در نیمه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۱۶ درصد کمتر شده و از چهار میلیون و ۷۲۵ هزار تن به سه میلیون و ۹۶۷ هزار تن رسیده است. بیشترین میزان کاهش تولید شش ماهه این گزارش مربوط به این مقاطع است.
همچنین از ابتدای سال جاری تا پایان شهریور ماه، تولید محصولات فولادی نیز معادل ۹ میلیون و ۲۸۱ هزار تن ثبت شده که نسبت به میزان تولید آن در مدت مشابه سال گذشته (۱۰ میلیون و ۲۸۹ هزار تن) ۱۰ درصد کمتر است.
بر اساس آمار کمترین میزان افت تولید در مقایسه آمار تولید در شش ماهه ابتدایی امسال و شش ماهه ابتدایی ۱۳۹۹، متعلق به تولید آهن اسفنجی است که با کاهش پنج درصدی، در مجموع شش ماهه سال جاری به ۱۴ میلیون و ۸۷۸ هزار تن رسیده است؛ در حالیکه میزان تولید این محصول معدنی در مدت مشابه سال گذشته معادل ۱۵ میلیون و ۵۶۲ هزار تن ثبت شده است.
البته که لازم به ذکر است، تولید محصول مهم معدنی در سایه قطعیهای برق تابستان امسال در سه ماهه دوم سال جاری ۳۱ درصد، از میزان تولید در سه ماهه نخست امسال (هشت میلیون و ۷۵۸ هزار تن) کمتر است. در سه ماهه دوم ۱۴۰۰ در مجموع شش میلیون و ۲۹ هزار تن آهن اسفنجی تولید شد.
انتهای پیام
نظرات