• پنجشنبه / ۶ آبان ۱۴۰۰ / ۱۴:۳۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400080604372
  • خبرنگار : 71475

رئیس نظامی سودان ۶ سفیر منتقد کودتا را برکنار کرد

رئیس نظامی سودان ۶ سفیر منتقد کودتا را برکنار کرد

به دنبال دیدار سفرای سودان در آمریکا، فرانسه، اتحادیه اروپا، انگلیس، آلمان و نروژ با نخست وزیر برکنار شده، رئیس شورای انتقالی سودان از برکناری این سفرا خبر داد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روسیا الیوم، این سفرا پس از دیدارشان با عبدالله حمدوک، نخست وزیر سودان که توسط نظامیان برکنار و مدتی در حبس خانگی بود، در بیانیه‌ای تاکید کردند، نخست وزیر سودان و دولت وی را به عنوان رهبران قانونی دولت انتقالی به رسمیت می‌شناسند و خواستار آزادی فوری همه بازداشت شدگان سیاسی شدند.

تلویزیون رسمی سودان پس از این دیدار اعلام کرد، عبدالفتاح البرهان، رئیس شورای حاکمیتی انتقالی،  شش سفیر سودان در آمریکا، اتحادیه اروپا، قطر، چین، فرانسه و رئیس هیات سودان در ژنو را برکنار کرد.

یک منبع دیپلماتیک گفت، سفرای سودان در ۱۲ کشور به دست گرفتن قدرت از سوی ارتش را رد کردند.

وزارت امور خارجه سودان اعلام کرد سفرایی که کودتای نظامی را رد کردند، نمایندگان قانونی دولت سودان هستند.

این وزارتخانه در بیانیه‌ای اعلام کرد، تمامی تصمیمات صادر شده از سوی عبدالفتاح البرهان غیرقانونی است و مورد حمایت قانون اساسی نیست.

مریم الصادق، وزیر امور خارجه دولت انتقالی از مواضع سفرا، دیپلمات‌ها و مدیران سودان که کودتای نظامی را رد کردند و تصمیمات فرمانده ارتش را به رسمیت نشناختند، استقبال کرد.

پس از آنکه عبدالفتاح البرهان، رئیس شورای حاکمیتی انتقالی، پس از کودتای ارتش علیه دولت، از حضور حمدوک در خانه‌اش خبر داد، دفتر حمدوک روز سه شنبه بازگشت او به خانه‌اش را تایید کرد.

البرهان گفت: حمدوک به زندگی عادی خود ادامه می‌دهد و او سالم بوده و آسیبی ندیده است. اما برای حفظ امنیتش او را دور کردند. حال او خوب است و امروز به خانه خود بازخواهد گشت. وی ادامه داد: حمدوک به دلیل محدودیت‌های سیاسی قادر به فعالیت آزادانه نبود.

یک منبع نزدیک به نخست وزیر برکنار شده سودان به نقل از وی گفت، عبدالله حمدوک همچنان به تحول دموکراتیک مدنی در این کشور متعهد است.

این منبع افزود، عبدالله حمدوک ، نخست وزیر برکنار شده سودان همچنین بر پایبندی خود به اهداف کودتا علیه عمر البشیر، رئیس جمهور سابق در سال ۲۰۱۹ تاکید کرد و نسبت به "استفاده از خشونت علیه معترضان" هشدار داد.

با اعلام انحلال دولت و قرار دادن اعضای آن در حبس خانگی، خارطوم، پایتخت سودان، شاهد درگیری میان نیروهای امنیتی و نظامی از یک سو و تظاهرکنندگان مخالف تسلط ارتش بر قدرت بود.

هشام فقیری، رئیس پزشکی قانونی سودان امروز(پنجشنبه) گفت، هفت معترض از زمان قدرت گرفتن ارتش در روز دوشنبه گذشته کشته شدند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۸-۰۶ ۱۵:۰۵

در هر صورت الان قدرت دست کودتا چیاس و باید تابع قدرت بود و به اقداماتشون احترام گذاشت ، کار اون سفیرهای سودان در انگیلیس و آمریکا و .... غیر قانونی بوده

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۰۶ ۱۵:۱۰

اونها منتقد نیستن مخالف دولت کودتا هستن و میخوان تو کار دولت کودتا کارشکنی کنن