• جمعه / ۱۴ آبان ۱۴۰۰ / ۱۰:۳۸
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1400081410381
  • خبرنگار : 71263

موفقیت تولیدکنندگان نفت خاورمیانه در بازپس گیری سهم بازار آسیا

موفقیت تولیدکنندگان نفت خاورمیانه در بازپس گیری سهم بازار آسیا

بزرگترین صادرکنندگان نفت خاورمیانه که از اعضای بزرگ اوپک هستند، ثمره صعود قیمت‌های نفت را درو کرده و همزمان سهم بازارشان در بزرگترین بازار نفت جهان را پس می گیرند.

به گزارش ایسنا، سهم نفت خاورمیانه از واردات آسیا برای نخستین بار در سال میلادی جاری در اکتبر به بیش از ۶۰ درصد رسید. طبق آمار رفینیتیو آیکان، همزمان سهم محموله‌های اروپایی و آمریکایی از مجموع واردات نفت آسیا در ماه میلادی گذشته به پایین‌ترین میزان در سال ۲۰۲۱ رسید.

موجود بودن بالاتر نفت خاورمیانه به دلیل تسهیل محدودیت عرضه اوپک پلاس دلیل اصلی رشد سهم بازار اعضای خاورمیانه‌ای اوپک در بازار نفت آسیا نیست. بلکه علت اصلی قیمت‌های پایین‌تر در مقایسه با قیمت‌های محموله‌های نفت آفریقا، اروپا و آمریکا بوده است.

اختلاف قیمت‌های نفت خاورمیانه با قیمت نفت برنت در هفته‌های اخیر به بالاترین میزان در هشت سال گذشته رسیده و نفت خاورمیانه‌ای را برای خریداران آسیایی نسبت به نفتی که از غرب خلیج فارس می‌آید، ارزان‌تر کرده است.

افزایش قیمت نفت برنت و وست تگزاس اینترمدیت در هفته‌های اخیر محموله‌هایی که از اروپا، آفریقا و آمریکا می‌آیند نسبت به نفتی که از خاورمیانه به آسیا می‌رود و بر مبنای قیمت پایه عمان/دوبی قیمت گذاری می‌شود را گران‌تر کرده است.

مطمئنا قیمت‌های نفت خاورمیانه هم همسو با سایر قیمت‌های نفت بین‌المللی صعود کرده اما این افزایش به اندازه نفت برنت نبوده است. در نتیجه، اختلاف قیمت بین نفت برنت و نفت دوبی هفته جاری به پنج دلار و ۲۴ سنت در هر بشکه رسید که بالاترین اختلاف قیمت از سال ۲۰۱۳ بوده است.

به گفته تحلیلگران، انتظار می رود این اختلاف قیمت قابل توجه همچنان از فروش بالاتر نفت خاورمیانه به آسیا حمایت کند. نشانه‌هایی در چند هفته اخیر ظاهر شده که خاورمیانه پس از افت سهمش از بازار نفت آسیا در ماههای بهار و تابستان، در حال بازپس گیری سهمش است.

واردات نفت چین و در مجموع آسیا در سه ماهه سوم امسال به دلیل قیمت‌های بالاتر و تفحص فزاینده دولت چین از پالایشگاههای خصوصی و شیوع کووید در تابستان کند شد. اما با نزدیک شدن به سه ماهه چهارم بزرگترین تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به خصوص عربستان سعودی عرضه نفت بیشتر به آسیا را تحت توافق تسهیل محدودیت عرضه شروع کردند و قیمت‌های نفت را کاهش دادند تا رقابتی مانده و سهم بازار از دست رفته خود از زمان آغاز پاندمی را احیا کنند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، عربستان سعودی در ابتدای اکتبر قیمت فروش رسمی نفت در نوامبر به آسیا را به میزان ۴۰ سنت در هر بشکه برای گرید نفتی سبک عرب لایت کاهش داد و قیمت آن را یک دلار و ۳۰ سنت بالاتر از قیمت پایه نفت دوبی/عمان تعیین کرد که پایین‌ترین نرخ پریمیوم از مارس بود. این دومین کاهش قیمت فروش نفت سعودی در پی افزایش قیمت‌ها تحت تاثیر تصمیم اوپک پلاس در اکتبر برای ادامه افزایش تدریجی ماهانه تولید به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha