• چهارشنبه / ۱۹ آبان ۱۴۰۰ / ۱۵:۴۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400081915236
  • خبرنگار : 71415

وزیر دارایی سابق افغانستان: وجود سربازان ناموجود در ارتش افغانستان جنگ با طالبان را تضعیف ساخت

وزیر دارایی سابق افغانستان در مصاحبه ای مقامهای فاسد دولت قبلی کشورش را که "سربازان شبح" را درست کردند و از طالبان پول میگرفتند مقصر سقوط این دولت دانست.

به گزارش ایسنا، خالد پاینده وزیر دارایی سابق افغانستان به بی.بی.سی گفت که اکثریت تعداد ۳۰۰۰۰۰ سرباز و مامور پلیس ثبت شده در  دفاتر دولت سابق افغانستان وجود نداشتند.

او تاکید کرد که این پرسنل ناموجود به لیست های رسمی اضافه شدند تا ژنرال ها بتوانند حقوقهای آنها را به جیب بزنند.

طالبان در ماه اوت به سرعت کنترل افغانستان را همچنان که نیروهای آمریکایی پس از ۲۰ سال از این کشور خارج شدند به دست گرفتند.

پاینده که به دنبال پیشروی های این گروه افراطگرا استعفا داد و کشور را ترک کرد، گفت گزارشهایی که نشان دهنده تعداد بسیار بیشتر نیروهای امنیتی در برابر نیروهای طالبان هستند، درست نیستند.

او به اد باتلر مجری بی‌بی‌سی گفت: برای انجام حسابرسی، از رئیس یک استان ‌پرسیده میشد که چند نفر حقوق بگیر دارید و بر اساس آن می‌توانستند حقوق و هزینه‌های جیره‌بندی را محاسبه کنند و آنها همیشه متورم می‌شدند.

وزیر دارایی سابق افغانستان گفت که این ارقام احتمالا بیش از شش برابر افزایش یافته و شامل فراری ها و کشته هایی است که هرگز ذکر نشدند زیرا برخی از فرماندهان کارت های بانکی آنها را نگه داشته و حقوق آنها را برداشت می کردند.

از مدت ها قبل در مورد تعداد نیروهای نظامی افغانستان مناقشه وجود داشته است.

گزارش سال ۲۰۱۶ بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) مدعی شد که "نه آمریکا و نه متحدان افغان آن نمی دانند که واقعاً چند سرباز و مامور پلیس افغان وجود دارد، چه تعداد از آنها در واقع برای انجام وظیفه در دسترس هستند، یا به طور کلی ماهیت واقعی قابلیت های عملیاتی آنها چیست".

"سیگار" در یک گزارش جدیدتر خود به ابراز "نگرانی های جدی در مورد اثرات مخرب فساد... و زیر سوال رفتن داده ها در مورد میزان واقعی نیروها" پرداخت.

پاینده گفت، سربازانی که واقعا وجود داشتند اغلب به موقع دستمزد دریافت نمی کردند، در حالی که ژنرال هایی وجود داشتند که از دو جا پول می گرفتند - یعنی هم حقوق دولتی خود را می گرفتند و هم از طالبان پول میگرفتند  تا بدون جنگ تسلیم شوند.

او گفت: احساس کلی این بود که ما نمی توانیم این را تغییر دهیم و کارکرد و کارکرد والی ها به همین صورت است. همه می گویند آب از بالا دست آلوده است یعنی بالادستی ها در این کار دخالت دارند.

او گفت که فکر نمی کند اشرف غنی رئیس جمهور قبلی افغانستان "فساد مالی" داشته است. پاینده در پاسخ به مطرح شدن اتهام وجود فساد در وزارت دارایی افغانستان گفت: "من تا حدی با آن موافقم، اما مطلقا با این که این مسائل وجود داشته موافق نیستم."

وی افزود که غرب خودش "جزء" برخی از شکست‌ها در افغانستان بوده است و دخالت آمریکا و ناتو در این کشور را به عنوان "یک فرصت بزرگ از دست رفته" توصیف کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha