• یکشنبه / ۲۱ آذر ۱۴۰۰ / ۱۴:۰۳
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1400092116303
  • خبرنگار : 71467

/لایحه بودجه ۱۴۰۱/

وضعیت پرداخت حقوق از درآمدها

وضعیت پرداخت حقوق از درآمدها

لایحه بودجه سال آینده بیانگر آن است که ۳۰۰ هزار میلیارد تومان از هزینه های جاری از محل درآمدها تامین نشده و باید سایر منابع آن را تامین کنند.

به گزارش ایسنا، دولت‌ها مکلف هستند طوری برنامه‌ریزی کنند که منابع برای پرداخت هزینه‌های جاری  از درآمدهای دولت تامین شود و به مرور استفاده از محل دارایی‌هایی مثل درآمد نفتی برای هزینه جاری قطع شود.

اما در سال‌های گذشته با وجود کاهش درآمدهای نفتی همچنان درآمدها که شامل مالیات و سایر درآمدها مانند عوارض گمرکی می‌شود نتوانسته جایگزینی برای نفت و تامین هزینه‌های جاری دولت باشد.

این در حالی است که در بودجه سال آینده درآمدها حدود ۶۶۴.۴ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است که  از آن ۵۳۲ هزار میلیارد مالیات و مابقی سایر درآمدها است.

در مقابل دولت حدود ۹۶۵ هزار میلیارد تومان هزینه جاری دارد که عمده آن را حقوق و دستمزد تشکیل می‌دهد.

بر این اساس از محل درآمدها فقط ۶۶۴.۴ هزار میلیارد تومان برای هزینه‌های جاری تامین می‌شود و حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان دیگر باقی می‌ماند که  باید  را از محل سایر منابع تامین شود.

سایر منابع دولت نیز واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای با ۴۰۸ هزار میلیارد تومان است که حدود ۳۸۱ هزار میلیارد آن را نفت و درآمدهای نفتی تشکیل می‌دهد و مابقی مربوط به فروش اموال منقول و غیر منقول دولت می‌شود.

دیگر محل درآمدی دولت در  منابع عمومی، واگذاری دارایی‌های مالی با ۲۹۹ هزار میلیارد تومان است که مربوط به فروش اوراق و یا واگذاری سهام شرکت‌های دولتی می‌شود.

کسری ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی تراز عملیاتی برای بودجه سال آینده در حالی ثبت شده که دولت افزایش چندانی در هزینه‌های جاری نداشته است در حالی که در سال جاری تا ۱۰۰ درصد هزینه‌های جاری نسبت به پارسال افزایش داشته و ۹۱۸ هزار میلیارد تومان مصوب شده بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۹-۲۱ ۱۴:۱۳

دولت اگر بیخیال تصدی گری شرکتها و بانکهای دولتی بشه وسهامش رو تو همین بورس بفروشه بدون خصولتی کردن میتونه هم این شرکتها رو درآمدزا کنه همبار حقوق و مزایا رو کم کنه. هر جا هم بازدهی نداره باید تعطیلش کنن. بعضی از شرکتهای دولتی به دلیل نبود انگیزه در سطوح مدیریتی لخت و بی کارآیی هستن. اگه هر مدیری حقوقش وابسته به درصد سود دهی مجموعه زیردستش باشه مشکل حل میشه و دیگه چیزی به اسم حقوق نجومی معنی نداره. وقتی یه مدیر درآمد یه مجموعه رو دوبرابر بکنه، البته با تخصص مدیریتی نه با پول ندادن به پرسنل زیردستش، حقشه حقوقشم دو برابر بشه.