• چهارشنبه / ۲۴ آذر ۱۴۰۰ / ۱۵:۰۳
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1400092419148
  • خبرنگار : 50105

رکورد جدید قیمت‌های تولیدکننده در ایالات‌متحده

رکورد جدید قیمت‌های تولیدکننده در ایالات‌متحده

قیمت‌های تولیدکننده طی ۱۲ماه گذشته، در ماه نوامبر ۹.۶ درصد افزایش یافت که بیشترین افزایش در رکوردها مربوط به سال ۲۰۱۰ است.

به گزارش ایسنا به نقل از الجزیره، داده‌های دولتی نشان داد که تورم در ایالات‌متحده همچنان با سرعت سرسام‌آوری شتاب می‌گیرد و قیمت‌های عمده فروشی در ماه نوامبر بیشترین جهش سالانه خود را ثبت کردند.

اداره آمار کار اعلام کرد: شاخص قیمت تولیدکننده که مشاغل برای کالاها و خدمات نهایی خود دریافت می‌کنند، در نوامبر نسبت به ماه قبل ۰.۸ درصد افزایش یافته است.

شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) به استثنای غذا و انرژی (قیمت تولیدکننده هسته) در ماه نوامبر نسبت به اکتبر ۰.۷ درصد افزایش یافت که شدیدترین جهش ماهانه از جولای تاکنون است. PPI در ۱۲ ماه گذشته، ۶.۹ درصد افزایش یافت که بیشترین افزایش در رکوردهای مربوط به اگوست ۲۰۱۴ بود.

قیمت کالاهای تقاضای کل در ماه نوامبر ۱.۲ درصد (کمی کندتر از افزایش ۱.۳ درصدی اکتبر) افزایش یافت، در حالی که قیمت خدمات تقاضای کل پس از افزایش ۰.۲ درصدی در اکتبر ۰.۷ درصد در ماه گذشته افزایش یافت.

امسال کسب‌وکارها به دلیل تنگناهای زنجیره تامین و کمبود مواد خام و کارگران شاهد افزایش سرسام‌آور هزینه‌های خود بوده‌اند و بخشی از این هزینه‌ها در قالب قیمت‌های بالاتر به مصرف‌کنندگان منتقل می‌شود.

فدرال رزرو بازگشت آمریکایی‌ها به کار را به جای مهار تورم در اولویت قرار داده و معتقد است که فشارهای قیمتی نتیجه اختلالات همه‌گیری است و در نهایت در سال آینده کاهش خواهد یافت.

جروم پاول، رئیس فدرال رزرو اعلام کرد: فدرال رزرو اولویت‌های خود در حمایت از بازار کار را دور می‌کند و به سمت مهار فشارهای قیمتی باز می‌گردد.

پاول در اوایل این ماه به قانون‌گذاران ایالات‌متحده گفت: فدرال رزرو می‌تواند روند کاهش خرید اوراق قرضه را که به پایین نگه‌داشتن هزینه‌های استقراض بلندمدت کمک کرده است، تسریع بخشد و کاهش سریع‌تر می‌تواند زمینه را برای افزایش نرخ بهره کاهش‌دهنده تورم زودتر از حد انتظار آماده کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha