• چهارشنبه / ۱ دی ۱۴۰۰ / ۱۲:۳۲
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1400100100400
  • خبرنگار : 50105

روپیه به بدترین ارز آسیا در بازارهای نوظهور تبدیل می‌شود؟

روپیه به بدترین ارز آسیا در بازارهای نوظهور تبدیل می‌شود؟

روپیه هند به‌عنوان بدترین ارز در بازارهای نوظهور آسیا با فرار وجوه سرمایه‌های خارجی از سهام این کشور، سالی پرفراز و نشیب را به پایان خواهد رساند.

به گزارش ایسنا به نقل از تایمز، ارزش روپیه در این سه ماهه ۱.۹ درصد کاهش یافت زیرا صندوق‌های جهانی ۴.۲ میلیارد دلار از سرمایه خود را از بازار سهام کشور هند خارج کردند که بیشترین میزان در میان بازارهای منطقه‌ای بر اساس اطلاعات در دسترس است.

خارجی‌ها سهام هندی را فروختند زیرا شرکت گلدمن ساکس (شرکت بانکداری و خدمات مالی آمریکایی چندملیتی) و نومورا هولدینگ (شرکت هلدینگ خدمات مالی و بانکداری ژاپنی) اخیرا چشم‌انداز خود برای سهام به استناد ارزش‌گذاری‌های بالا را کاهش دادند؛ در زمانی که نگرانی‌ها در مورد سویه اُمیکرون بازارهای جهانی را متلاطم کرده است.

رکورد بالای کسری تجاری و واگرایی سیاست بانک مرکزی با فدرال رزرو نیز بر نگرش انتقال روپیه تاثیر گذاشته است.

بی پراسانا، رئیس بازارهای جهانی، فروش، تجارت و تحقیقات در آی‌سی‌آی‌سی بانک بمبئی گفت: واگرایی سیاست‌ پولی و افزایش شکاف حساب‌ جاری باعث کاهش ارزش روپیه در کوتاه‌مدت شده است.

کاهش ارزش روپیه یک شمشیر دولبه برای بانک مرکزی هند است. کارشناسان انتظار دارد که روپیه تا پایان مارس به ۷۸ در هر دلار کاهش یابد و از پایین‌ترین رکورد قبلی ۷۶.۹۰۸۸ در آوریل ۲۰۲۰ سقوط کند.

روپیه قرار است در سال جاری در چهارمین سال متوالی زیان، حدود چهار درصد کاهش یابد.

خروج شرکت‌های خارجی از سهام منجر به سقوط شاخص اس‌اندپی بی‌اس‌ای در حدود ۱۰ درصد به زیر بالاترین رکورد ثبت شده در اکتبر شده است. با وجود آن، نسبت قیمت به سود یک‌ساله برای این شاخص نزدیک به ۲۱ است، به این معنی که فضا برای کاهش بیشتر سهام وجود دارد.

اوراق قرضه در این سه ماهه شاهد خروج ۵۸۷ میلیون دلاری آمریکا بوده است.

به گفته شرکت گلدمن ساکس، نقدینگی فراوان در سیستم بانکی که بخشی از آن توسط خرید دلاری بانک مرکزی هند (RBI) ایجاد شده ممکن است دخالت بانک مرکزی را به همان میزان در سال ۲۰۲۲ برای کاهش زیان روپیه سخت‌تر کند.

روپیه روز سه‌شنبه ۰.۴ درصد افزایش یافت و به ۷۵.۶۳ در هر دلار رسید که به کاهش افت اخیر کمک کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha