• جمعه / ۳ دی ۱۴۰۰ / ۱۳:۴۲
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1400100301526
  • خبرنگار : 71282

واکنش یک مقام کارگری به افزایش سن بازنشستگی و تبعات تصویب آن

واکنش یک مقام کارگری به افزایش سن بازنشستگی و تبعات تصویب آن

عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار با بیان اینکه بی مدیریتی‌ها و بی تدبیری‌ها باعث شده تا صندوق‌های بازنشستگی امروز به مشکل بخورند، درباره افزایش سن بازنشستگی در بودجه ۱۴۰۱، گفت: نمی‌توانیم به یکباره قانون ۴۰ ساله را از بین ببریم چون نه تنها کارگران بلکه کارکنان دولت هم زیربار آن نخواهند رفت.

علی اصلانی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره افزایش سن بازنشستگی در لایحه بودجه ۱۴۰۱، اظهار کرد: اینکه می‌خواهند سن بازنشستگی را دو سال افزایش بدهند به زیان کارگران و کارمندان است و از نظر شرعی و قانونی درست نیست. کارگری با کارفرمای خود قراردادی را امضا کرده و مشغول کار شده است و هیچکدام اعتراضی ندارند ولی حاکمیت به یکباره به فکر افزایش دو سال سابقه نیروی کار برای بازنشستگی افتاده است.

وی افزود: با کدام قانون می‌خواهند این کار را انجام دهند و قانون چهل ساله را از بین ببرند؟ لذا در مورد تصویب این مسأله در بودجه باید به هوش باشیم چون نه تنها کارگران بلکه کارکنان دولت هم زیربار آن نخواهند رفت و ما اعلام کردیم که احتمال مسایل امنیتی و اعتراضات کارخانه ها وجود خواهد داشت.

به گفته رئیس کانون شورای کار اسلامی کار البرز  نمی‌توانیم به یکباره بعد از ۳۰ سال کار دو سال سنوات بازنشستگی را افزایش بدهیم و مبنای پرداخت را هم سه سال آخر در نظر بگیریم و به این ترتیب حقوق بازنشستگی افراد را کاهش دهیم.

اصلانی با بیان اینکه بی مدیریتی‌ها و بی تدبیری‌ها باعث شده تا صندوق‌ها امروز به این وضعیت بیفتند، اظهار کرد: صندوق‌ها به جای آنکه حق بیمه‌های واریزی را در کارهای مولد سرمایه‌گذاری کنند امروز خود به بودجه دولت وابسته شدند؛  دست اندازی دولت‌ها به منابع صندوق ها هم در بروز این وضعیت اثرگذار بوده و باعث شده بعد از ۴۰ سال به مشکل بخوریم.

وی با بیان اینکه اکثریت نمایندگان مجلس می‌گویند که با این پیشنهاد در بودجه مخالف هستند، افزود: بیشتر نمایندگان نظرشان نسبت به این موضوع منفی است چون نه از نظر شرعی و نه از نظر قانونی درست نیست. از طرفی این مسأله یک ایراد قانونی دارد و آن این است که نمی‌توانند در بودجه سنواتی یک ساله آن را بگنجانند و قانون  ۴۰ ساله را از بین ببرند.

عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار درباره محاسبه سه سال آخر بازنشستگی در این پیشنهاد گفت: بر اساس قانون تامین اجتماعی، بازنشستگی اینگونه محاسبه می‌شود که میانگین حقوق دو سال آخر بازنشستگی فرد را محاسبه و جمع می‌کنند و بر مبنای آن حقوق بازنشستگی در نظر می‌گیرند. ما به نمایندگان اعلام کردیم کسی که در سال ۱۴۰۰ و با قانون فعلی بازنشسته می شود فرضا ۱۴ میلیون تومان حقوق می‌گیرد ولی با تصویب این مسأله در لایحه ۱۴۰۱ باید سال آینده ۶ میلیون تومان بگیرد. چطور می‌توانیم به بازنشستگان امسال، ۱۴ میلیون تومان حقوق بدهیم ولی حقوق بازنشستگان سال آینده را کاهش دهیم؟ این از نظر شرعی، عرفی و قانونی جایز نیست.

اصلانی تاکید کرد: همین همهمه اکنون آماری را شایع کرده که نزدیک  ۳۰۰ هزار نفر از کارکنان تابع تامین اجتماعی درخواست بازنشستگی دادند چون نگرانند اگر بمانند برای سال آینده حقوق کمتری می‌گیرند.

رئیس کانون شورای کار اسلامی کار البرز با بیان اینکه این طرح فعلا برای مستخدمین دولت و کارکنان تامین اجتماعی است ولی در مورد محاسبه حقوق سه سال آخر کارگران را هم دربر می‌گیرد، نسبت به تبعات  تصویب این گونه طرح های پیشنهادی هشدار داد.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا تامین اجتماعی و دیگر صندوقها اقدام به جذب نیروی بیکار آماده به کار و افزایش مبلغ پرداخت حق بیمه نمی‌کنند؟ اینطور پاسخ داد: الان در وزارت آموزش و پرورش استنباط این است که اگر فرضا تا پایان سال ۶۰ هزار معلم بازنشسته شوند، آموزش و پرورش از کجا پولش را تامین کند و ۶۰ هزار نیرو را جایگزین کند؟ لذا این پیشنهاد را می‌دهند و سن بازنشستگی را دوسال بالا می‌برند تا نفسی بکشند.

اصلانی خاطرنشان کرد: در مورد مشاغل سخت و زیان آور هم این قاعده استوار است و کارگران بعد از سالها کار دچار فرسودگی جسم و از کار افتادگی می شوند و انصاف نیست هم سن بازنشستگی آنها را بالا ببریم هم حقوقشان را کاهش دهیم لذا معتقدم باید برای منابع صندوقها فکر دیگری کرد چون کارگران و کارمندان گناهی نکرده‌اند که بعد از سی سال کار بخواهند خود را بازنشسته کنند.

عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار در پایان گفت: از  ۲۳ صندوقی که در کشور وجود دارد تنها صندوقی که وضعیت آن خوب بوده و ورشکسته نیست، صندوق روستاییان و عشایر است؛ آن هم به این دلیل که تازه تأسیس است و فعلا پول جمع می کند اما باقی صندوق‌ها مشکل دارند. در حال حاضر سازمان تامین اجتماعی ماهانه ۱۷ هزار میلیارد تومان درآمد دارد، ولی ۲۳ هزار میلیارد تومان باید پرداخت کند لذا برای ورودی و خروجی صندوقها باید چاره اساسی اندیشیده شود چون افزایش سن بازنشستگی نمی‌تواند یک راهکار دائمی و منطقی باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۰-۰۴ ۰۸:۱۶

دولت و مجلس نباید ناتوانی در اداره امور را روی مردم سرشکن کنند به نظر این انتخاب راحت ترین کار است!!! ولی اینجوری نیست و تبعات پیش بینی نشده ایی را بدنبال دارد. شایسته سالاری و مدیریت بیشتر اگر چه سخت به نظر میرسه ولی راه حل خوبیه.

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۰۵ ۰۹:۰۳

کارمندان امیدی به ارتقاء شغلی ندارند فردی با دکترا استخدام میشود نخبه است از ابتدا کارشناس است و تازه با لابی نمایندگان و ادمهای با نفوذ سیاسی افرادی مدیر و مافوق این فرد میشوند که نه صلاحیت علمی و مدیرتی دارد و نه صلاحیتهای دیگر ...خب کارمند با چه انگیزه ای بخواهد ادامه بدهد؟حداقل این مسئولین کمی رفتار سازمانی و اصول مدیریت بخوانند و ببینند که یک کارمند باید در یک سیستم اداری برنامه ارتقاء داشته باشد و عدالت نسبی در انتصابات داشته باشیم

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۰۵ ۱۳:۴۷

آقای سعید م. صندوقهای بازنشستگی را ورشکسته کرد و رفت دنبال زندگی مرفه خودش.حالا ما باید تاوانشو پس بدیم...