• چهارشنبه / ۲۲ دی ۱۴۰۰ / ۲۱:۴۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400102216821
  • خبرنگار : 71621

شرمن: امیدواریم پوتین صلح را انتخاب کند

شرمن: امیدواریم پوتین صلح را انتخاب کند

معاون وزیر خارجه آمریکا عنوان کرد که همگی امیدوارند رئیس‌جمهوری روسیه مسیر صلح و امنیت را انتخاب کند.

به گزارش ایسنا، وندی شرمن، معاون وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه در کنفرانسی خبری گفت: علی‌رغم اینکه ناتو خواسته روسیه مبنی بر بازگشت به معماری ۱۹۹۷ را رد کرده است، همچنان حوزه‌های همکاری با روسیه وجود دارد.

شرمن افزود: ما ایده عدم گسترش ناتو را نمی‌پذیریم؛ اما می‌توانیم بر بسیاری از مسائل دیگر به توافق برسیم.

معاون وزیر خارجه آمریکا عنوان کرد که متحدان ایالات متحده و ناتو "روسیه را نسبت به عواقب تشدید بحران در اوکراین" تهدید کرده‌اند.

این مقام ارشد آمریکایی تاکید کرد که "آمریکا و ناتو نسبت به تداوم گفت‌وگوها با روسیه مصمم هستند".

وی ادامه داد: ایالات متحده و ناتو به صراحت (به مقامات روسی) گفته‌اند که ما در را به روی سیاست درهای باز ناتو نخواهیم بست.

شرمن تاکید کرد که "ناتو تنها برای محافظت از اعضایش وجود دارد" و افزود: این ائتلاف به دنبال رودررویی نیست و تهدیدی علیه روسیه محسوب نمی‌شود.

معاون وزیر خارجه آمریکا در ادامه مطرح کرد که واشنگتن و ناتو درحال بررسی چندین پیشنهاد امنیتی روسیه هستند.

همچنین به نقل از بی بی سی، معاون وزارت خارجه آمریکا همچنین هشدار داد که روسیه باید میان دیپلماسی یا رویارویی با غرب یکی را انتخاب کند.

او بعد از برگزاری گفت‌وگوهایی میان ناتو و روسیه در بروکسل صحبت می‌کرد که یکی از سه رویداد دیپلماتیک در این هفته با هدف کاهش تنش بر سر اوکراین است.

خانم شِرمَن تاکید کرد که آمریکا و سایر اعضای ناتو هرگز با رد درخواست اوکراین برای عضویت در ناتو موافقت نخواهند کرد چون به گفته او این پیمان نظامی سیاست درهای باز را دنبال می‌کند. یکی از اهداف تصریح شده در قانون اساسی اوکراین پیوستن به ناتو است.

او گفت: "روسیه، بیش از هر چیز، باید تصمیم بگیرد آیا واقعا نگرانی‌اش مسائل امنیتی است، که در این صورت باید وارد تعامل شود، یا اینکه همه این حرف‌ها بهانه بود."

این مقام آمریکا گفت که آمریکا و ناتو برای هر سناریویی آماده می‌شوند.

اما خانم شرمن افزود، اعضای ناتو مجموعه‌ای از موضوعات را پیشنهاد کرده‌اند که می‌توان از طریق آنها گفت‌وگو با روسیه را ادامه داد. این موضوعات از جمله شفافیت درباره مانورهای نظامی، کاهش تهدیدهای فضایی و مجازی و پرداختن به موضوع مهار و جلوگیری از گسترش تسلیحات هسته ای هستند.

الکساندر گروشکو، معاون وزارت خارجه روسیه، در مقابل گفته است که ناتو نمی‌تواند درخواست‌های مسکو را دستچین کند. درخواست های روسیه شامل عدم عضویت اوکراین در ناتو می‌شود.

معاون وزیرخارجه روسیه، الکساندر گروشکو، روز چهارشنبه گفت روسیه حاضر است درباره تسلیحات تهاجمی خود و محل آنها با ائتلاف ناتو به رهبری آمریکا صحبت کند اما تاکید کرد که بدتر شدن رابطه ناتو و روسیه تبعات سنگینی برای امنیت اروپا به دنبال خواهد داشت.

هشدار او منعکس کننده سخنان ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو بود که گفت "خطری واقعی در مورد مناقشه مسلحانه در اروپا وجود دارد."

استولتنبرگ در کنفرانس خبری روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت پل زدن میان اختلافات دو طرف آسان نخواهد بود اما اینکه روسیه و اعضای ناتو دور یک میز نشستند و درباره موضوعات مهمی گفت‌وگو کردند نشانه‌ای مثبت است.

دبیرکل ناتو گفت روسیه برای تعهد به گفت‌وگوهای بیشتر آماده نیست اما در مجموع از ادامه دیپلماسی حمایت می‌کند.

هیئت روسی در جریان جلسه روز چهارشنبه با نمایندگان ۳۰ عضو ناتو گفت‌وگو می‌کرد. هدف این جلسه کاهش شمار نیروهای روسیه است که در مرز با اوکراین مستقر شده‌اند.

این دومین تلاش دیپلماتیک این هفته برای حل اختلافات گسترده دو طرف بود. روز پنجشنبه هم گفت و گوهایی در "سازمان امنیت و همکاری در اروپا" در وین انجام خواهد شد که در اوکراین در آن شرکت خواهد کرد.

اعضای ناتو بارها گفته‌اند که درخواست‌های روسیه را که شامل توقف هرگونه گسترش ائتلاف به طرف شرق می‌شود، نمی‌پذیرند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت این کشور در حال گفت‌وگو با متحدان خود است تا مشخص شود در پی گفت‌وگوهای روز دوشنبه و اجلاس روز چهارشنبه گفت‌وگو با مسکو را چگونه پیش ببرد.

ند پرایس افزود روسیه اطلاعات غلطی را عامدانه درباره آمریکا، اروپا و اوکراین منتشر می‌کند تا به کمک آن بستر مناسبی را برای اشغال اوکراین فراهم کند.

در همین حال یک مقام آمریکایی گفت واشنگتن تحریم‌هایی را که در صورت اشغال اوکراین توسط روسیه وضع خواهد کرد مشخص کرده و آماده است به محض حرکت تانک‌های روسی این تحریم‌ها را وضع کند.

به گفته این مقام آمریکایی این تحریم‌ها در راستای هشدار جو بایدن رئیس جمهوری این کشور است که گفته بود اگر روسیه اوکراین را اشغال کند با تحریم‌های اقتصادی شدیدی روبرو خواهد شد.

گفته می‌شود حدود ۱۰۰ هزار نفر از نیروهای روسیه در مرز این کشور با اوکراین حضور دارند؛ موضوعی که باعث نگرانی‌ از حمله قریب‌الوقوع روسیه و هشدار غرب به مسکو شده است.

روسیه اخیرا به آمریکا اعلام کرده بود قصد حمله به اوکراین ندارد.

این کشور در سال ۲۰۱۴ با حمله به اوکراین، شبه‌جزیره کریمه را به خاک خود ضمیمه کرد و آمریکا و اعضای ناتو نگران اقدام مشابه از طرف کرملین هستند.

روسیه پیش‌تر از آمریکا خواسته بود از گسترش ناتو به طرف مرزهایش خودداری کند و پایگاه‌های جدید در جمهوری‌های شوروی سابق راه نیندازد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۲ ۲۲:۱۸

شما رسانه ها با هم جنگ دارید این وسط به ما چه ربطی داره؟ اینجا ما سیاسی نیستیم که با شما چپ و راست ها جنگی داشته باشیم ... نمی تونم بفهممتون!!!!