• جمعه / ۸ بهمن ۱۴۰۰ / ۰۹:۴۷
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1400110805559
  • خبرنگار : 71474

رییس اتاق ایران و روسیه پاسخ داد

چرا روس‌ها، کالای ایرانی نمی‌خرند؟

چرا روس‌ها، کالای ایرانی نمی‌خرند؟

رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه معتقد است برخی سیاست‌های داخلی اشتباه باعث پایین ماندن آمار صادرات غیرنفتی و به طور خاص صادرات به روسیه شده است.

هادی تیزهوش تابان در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: بر اساس براوردهای صورت گرفته در سال جاری، ما توانسته‌ایم سطح تجارت خود با اعضای اوراسیا را افزایش دهیم. در سال جاری میزان تجارت ما با این منطقه از مرز دو میلیارد و ۱۶۶ میلیون دلار عبور کرده که افزایشی حدودا ۴۰ درصدی را در قیاس با مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد.

وی با اشاره به روند افزایشی واردات از اوراسیا، بیان کرد: در سال جاری، واردات ما از این منطقه به یک میلیارد و ۲۸۸ میلیون دلار رسیده که افزایشی ۴۵ درصدی را نشان می‌دهد و در مقابل ما به اوراسیا صادراتی حدودا ۸۷۸ میلیون دلاری داشته‌ایم و به این ترتیب تراز کل تجاری ما در تعامل با این منطقه منفی است، هرچند در نگاه جزئی، جز روسیه، تراز تجاری ایران با دیگر کشورهای این منطقه مثبت بوده است.

رییس اتاق بازرگانی ایران و روسیه با بیان اینکه واردات اصلی ایران از اوراسیا به نیازهای اساسی کشور باز می‌گردد، بیان کرد: بر اساس آمارهای رسمی، گندم و روغن آفتاب گردان به عنوان دو کالای اساسی، اصلی‌ترین واردات ایران از این کشور بوده است. ما در مقابل به کشورهایی نظیر روسیه مرکبات، صیفی‌جات، خشکبار و میله‌های آهنی و فلزی صادر می‌کنیم. به این ترتیب کالاهای مهمی از روسیه به ایران صادر می‌شود.

تیزهوش تابان، در پاسخ به این سوال که چرا با وجود عضویت در اوراسیا، همچنان صادرات ایران به روسیه پایین‌تر از واردات است، توضیح داد: در این تردیدی وجود ندارد که بازار روسیه، بسیار بزرگ و قابل دسترسی است و ما قطعا مقدمات لازم برای افزایش صادرات به این کشور را داریم اما برای بررسی چرایی پایین ماندن صادرات باید این سوال را بپرسیم که در داخل چه شرایطی برای افزایش صادرات فراهم کرده‌ایم؟

وی ادامه داد: فعال اقتصادی و صادرکننده پیش از هرچیز به ثبات و شفافیت در قوانین و قواعد احتیاج دارد. ما باید لااقل برای یک دوره سه ساله برنامه اقتصادی خود را اعلام و تاکید کنیم که در این مدت بنا نیست سیاست‌ها تغییری را تجربه کند. در چنین شرایطی صادرکنندگان امکان آن را خواهند داشت که برای بازارهای هدف برنامه ریزی کنند. ما اما نه تنها این کار را نکرده‌ایم که حتی با تغییر مداوم قوانین، امکان برنامه ریزی در این حوزه را از بین برده‌ایم.

رییس اتاق بازرگانی ایران و روسیه با بیان اینکه نباید به بهانه تنظیم بازار، جلو صادرات گرفته شود، تشریح کرد: در بسیاری از کشورها وقتی برای کالایی کمبودی به وجود می‌آید با واردات از کشورهای همسایه، جبران صورت می‌گیرد اما در ایران اولین دستاویز محدود کردن صادرات است. اگر ما قصد داریم در بازار کشوری مانند روسیه حضور قدرتمندی داشته باشیم، باید در حوزه آیین نامه‌ها و دستورالعمل‌های اجرایی به ثبات برسیم تا امکان برنامه ریزی برای حضور در روسیه فراهم شود و سپس می‌توان انتظار داشت که صادرات ما به این کشور نیز افزایش یافته و روس‌ها از کالاهای ایرانی بیشتر استقبال کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۱-۰۸ ۱۰:۱۶

ایران که کالایی نداره ! چی بخرند؟ پراید بخرند ...اصلا کالاهای تولید داخل استانداردی رو رعایت میکنند ؟ هر کالایی چه خوراکی و چه صنعتی و چه ساختمانی باید با استانداردهای روسیه هماهنگ باشه یعنی تولید کننده اول باید نمونه را ارسال و سرتیفیکت کیفیت محصول را از آزمایشگاه روسی دریافت کنه آنوقت بازار روسیه و کشورهای مشترک المنافع برایش گشوده می‌شود. ورود اجناس به این راحتی نیست به روسیه !و کلا اجناس ایرانی باید تبلیغ شود و در نمایشگاه ها حضور داشته باشد متاسفانه تولید کننده های ما قدرت هزینه و رقابت رو ندارند و منتظرند کشورها از ما چکی خرید کنند.

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۰۸ ۱۶:۲۵

راست میگه واضحه در هرچیزی مخصوصا اقتصاد تجارت ثبات شفافیت نباشد اصلا امکان برنامه ریزی نبوده و نمی توان حساب سود و زیان یا به صرفه بودن را کرد لذا کارها لنگ شده زمین میماند ملت و مملکت آسیب میبیند . در حکومت جمهوری اسلامی تصمیمات اقتصادی مالی را سیاسی میگیرند . سواد و تخصص تجربه علم اقتصادی مالی ندارند.

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۰۹ ۲۲:۱۹

ایران هدف گذاری معینی برای صادرات به روسیه داشته باشد !!! چون کشور خارجی است و قیمت فروش کالا به خاطر تفاوت قیمت ارز بالاتر است !!! می توان از تولید کننده خواست به همان میزان افزایش تولید بدهد !!!! فقط سیاست باید صریح باشد !!!! مثلا بازار روسیه 800 تن فلفل نیاز دارد و ثابت است !!!! دیگر تولید کننده با سیاست معین تولید کند که صادراتش به مشکل نخورد !!! به علاوه بازار داخل را هم تامین کند !!!!!

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۱۰ ۰۹:۰۶

آخه چی بخرن ؟ ایران چه کالای خاصی تولید می کنه ؟؟؟