• سه‌شنبه / ۱۷ اسفند ۱۴۰۰ / ۰۳:۲۶
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1400121612544
  • خبرنگار : 71290

یک دیپلمات پیشین کشورمان تشریح کرد

پیامدهای عدم تشکیل دولت فراگیر در افغانستان توسط طالبان

پیامدهای عدم تشکیل دولت فراگیر در افغانستان توسط طالبان

یک دیپلمات پیشین کشورمان خاطر نشان کرد: اگر طالبان در سیاست های خود تجدید نظر نکند و اقوام و قومیت ها را در دولت مشارکت ندهد با مقاومتی از سوی مردم مواجه خواهد شد. بهتر است طالبان هم از فرصت گفت‌وگو با اقوام استفاده کرده و آن ها را در دولت مشارکت دهد.

محسن روحی صفت در گفت وگو با ایسنا در ارزیابی خود از پیامدهای عدم تشکیل دولت فراگیر در افغانستان توسط طالبان گفت: اتفاقی که در افغانستان رخ داد همه را شوکه کرد. هم خود طالبان انتظار نداشتند که در چنین مرحله ای قدرت را به دست بگیرند هم در میان مخالفان از جنبه های مختلف فشار و تشتت آرا به وجود آمده بود و تمایلی به جنگیدن نداشتند.

وی تصریح کرد: در چنین شرایطی طبیعی بود که هم طالبان و هم مخالفان در حالت بلاتکلیفی و شوک باشند تا بتوانند به خودشان آیند و به تدریج هر دو درکی نسبت به شرایط به دست آورند. طالبان هم بفهمند که حکومت داری آن طور که تصور می کردند آسان نیست و انتظاراتی در جامعه وجود دارد که باید به آن ها پاسخ داده شود.

این دیپلمات پیشین کشورمان همچنین بیان کرد: با توجه به شرایط اقلیمی در افغانستان معمولا زمستان ها اوضاع آرام می باشد اما با آمدن فصل بهار امکان تحرکات بیشتر در میان گروه ها وجود دارد. در واقع اگر طالبان در سیاست خارجی خود تجدید نظر نکند و از مشارکت اقوام و همه قومیت ها استفاده نکند با مقاومتی مواجه خواهد شد.

روحی صفت افزود: اگر مردم در مردادماه که طالبان قدرت را به دست گرفتند وارد جنگ نشدند یکی از دلایلش شکاف عمیقی بود که بین مردم و دولت به وجود آمده بود و علاقه نداشتند که مجددا برای حاکمیت قربانی دهند اما اکنون مردم هم محدودیت های موجود در جامعه را بیشتر درک می کنند و احتمال انجام تحرکاتی از سوی آن ها در صورتی که حکومتی عادلانه و فراگیر تشکیل نشود وجود خواهد داشت.

این دیپلمات پیشین کشورمان در افغانستان همچنین اظهار کرد: نکته مهم این است که مردم می دانند رسیدن به یک راه حل از طریق مسالمت آمیز بسیار مناسب تر است و می تواند راهگشاتر از جنگ باشد لذا فرصتی برای طالبان است که استفاده کرده و اقوام مختلف را در دولت مشارکت دهد، حقوق زنان و اقلیت را رعایت کند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: اگر طالبان این هوشمندی و زیرکی را به خرج دهند و از ابزار مشروعیت در حکومت استفاده کند برای خود آنان مناسب تر است و اگر غیر از این باشد در سال آینده سال پرتحولی را در افغانستان شاهد خواهیم بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۲-۱۷ ۰۸:۰۲

اگر طالبان می خواست همه قومیت ها را در قدرت مشارکت دهد دلیلی برای بدست گرفتن قدرت با تفنگ نبود. در انتخابات شرکت می کرد و اگر مردم رای می دادند به قدرت مشروع می رسیدند نه با کشتن مردم. مردم افغانستان هیچ وقت طالبان را قبول نداشته و ندارند اما زورشان نمی رسد. مثل صدام که امریکا مردم عراق را از دستش خلاص کرد