• جمعه / ۶ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۷:۳۳
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1401030604408
  • خبرنگار : 71474

کدام کالای ایرانی بیشترین مشتری اروپایی را دارد؟

کدام کالای ایرانی بیشترین مشتری اروپایی را دارد؟

اتاق بازرگانی تهران در جدیدترین گزارش خود به بررسی وضعیت تجارت ایران با اتحادیه اروپا در فصل نخست سال ۲۰۲۲ میلادی پرداخته است.

به گزارش ایسنا، بر اساس آمارهای ارائه شده، اتحادیه اروپا در فصل نخست سال جاری میلادی با خارج از این اتحادیه ۱۲۶۶ میلیارد یورو تجارت داشته است که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش ۳۱ درصدی را نشان می‌دهد. در این مدت میزان صادرات این منطقه حدود ۵۹۲ میلیارد یورو و میزان واردات ۶۷۴ میلیارد یورو بوده است. در مقایسه با مدت مشابه سال قبل میزان صادرات اتحادیه اروپا ۱۶ درصد و میزان واردات آن ۴۶ درصد افزایش یافته است.

پس از حمله روسیه به اوکراین، صادرات و واردات اتحادیه اروپا افزایش یافته و تنها در ماه مارس سال جاری واردات رشد ۱۹ و صادرات رشد ۱۵ درصدی را به ثبت رسانده است.

از سال ۲۰۱۹ میلادی و همزمان با شدت یافتن تحریم‌ها، میزان تجارت مشترک ایران و اتحادیه اروپا کاهشی قابل توجه پیدا کرده است. در سال ۲۰۱۹ کل تجارت ایران با اروپا ۴.۸۷ میلیارد یورو بود که حدود یک چهارم رقم سال قبل به حساب می آید.

در فصل نخست سال ۲۰۲۲ میلادی، میزان تجارت ایران با اروپا به ۱.۳۳ میلیارد یورو رسیده که از این عدد حدود ۲۰ درصد مربوط به صادرات ایران و حدود ۸۰ درصد مربوط به واردات است. در این مدت میزان تجارت مشترک ترکیه با اتحادیه اروپا حدودا دو برابر شده است. ترکیه در حال حاضر حدود ۲۳ میلیارد یورو به اتحادیه اروپا صادرات دارد.

بعد از تهاجم روسیه به اوکراین، تجارت این کشور با اتحادیه اروپا نیز تغییراتی را تجربه کرده است. بر اساس آمارهای رسمی، در ماه مارس سال جاری، میزان واردات اروپا از روسیه ۱۲ درصد افزایش یافته اما میزان صادرات به این کشور حدودا ۴۹ درصد کاهش یافته است. بخش قابل توجهی از تجارت مشترک دو طرف به صادرات اقلام نفتی روسیه به اتحادیه اروپا اختصاص دارد.

در این طول این سال ها همواره تراز تجاری ایران در معامله با اتحادیه اروپا منفی بوده است. در فصل نخست سال ۲۰۲۲ نیز این کشور به ۷۷۹ میلیون یورو رسیده است.

بیشترین کالاهایی که از اروپا به ایران صادر شده، ماشین آلات و تجهیزات حمل و نقل، مواد غذایی، محصولات شیمیایی، محصولات صنعتی، نوشیدنی و دخانیات بوده است و در مقابل مواد غذایی و حیوانات زنده، محصولات شیمیایی، مواد خام غیر قابل خوراکی، روغن‌های گیاهی و حیوانی اصلی‌ترین کالاهایی بوده که از ایران به اروپا صادر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۳-۰۷ ۰۶:۳۶

الان عنوان این خبر چه ربطی به متنش داشت؟ این متن خبری که اسم کالاهای وارداتی از اروپا به ایران رو نام برده

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۰۷ ۰۸:۲۹

دقت کنید اروپا یکی از کمترین مناطق دارای تنش آبی هست اونوقت ما بیشترین محصولاتی که داریم صادر می کنیم مواد غذایی و مواد خام هست روغن های گیاهی و حیوانی ؟ یعنی چی اونوقت ؟ اینم یه نوع خام فروشی هست قطعا