• چهارشنبه / ۱۵ تیر ۱۴۰۱ / ۱۲:۲۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401041510474
  • منبع : ایندیپندنت

برنامه‌های بلندمدت چین برای سرمایه گذاری در افغانستان طالبان

برنامه‌های بلندمدت چین برای سرمایه گذاری در افغانستان طالبان

وانگ یو، سفیر چین در افغانستان، روز سه‌شنبه همراه غلام غوث ناصری، سرپرست وزارت مبارزه با حوادث طبیعی امارت اسلامی طالبان، در نشستی خبری شرکت و کمک ۸ میلیون دلاری چین به آسیب‌دیدگان زلزله در جنوب شرق افغانستان را اعلام کرد. سفیر چین همچنین اعلام کرد کشورش علاوه بر کمک‌های بشردوستانه، برنامه‌های بلندمدت برای بازسازی و سرمایه‌گذاری در افغانستان دارد.

به گزارش ایسنا، به نقل از ایندیپندنت، سفیر چین در افغانستان در این نشست خبری، از تحریم‌های کشورهای جهان علیه طالبان انتقاد کرد و گفت پیامد این تحریم‌ها تاخیر در رساندن کمک‌های بشردوستانه است. او از کشورهای جهان خواست در مورد مسدودسازی ذخایر ارزی بانک مرکزی افغانستان تجدیدنظر کنند. وانگ یو گفت: «چین معتقد است این پول متعلق به مردم افغانستان است و از جامعه بین‌المللی می‌خواهد این وجوه را آزاد کنند.»

چین در حالی از تحریم‌‎ها علیه طالبان انتقاد می‌کند و خواستار آزادسازی ذخایر ارزی افغانستان است که کشورهای جهان، به‌ویژه ایالات متحده آمریکا، دلیل تحریم‌ها و مسدود ماندن ذخایر ارزی افغانستان را بی‌توجهی طالبان به موارد حقوق بشری از جمله آموزش و کار زنان در این کشور عنوان می‌کنند.

در ادامه ارسال کمک‌های سایر کشورها به مناطق زلزله‌زده در جنوب شرق افغانستان، سفیر چین در کابل در نشست خبری روز سه‌شنبه اعلام کرد که کشورش ۸ میلیون دلار برای رسیدگی به آسیب‌دیدگان این حادثه طبیعی کمک کرده است. او سند تحویل این کمک به سرپرست وزارت مبارزه با حوادث طبیعی طالبان را امضا کرد.

سفیر چین همچنین اعلام کرد علاوه بر کمک‌های بشردوستانه، چین در نظر دارد پس از تحولات سیاسی اخیر، یعنی خروج آمریکا از افغانستان و تسلط طالبان بر این کشور، «برنامه‌های بلندمدت اقتصادی در بخش‌های تجارت، کشاورزی و سرمایه‌گذاری در افغانستان داشته باشد». او اشاره کرد که گفت‌وگوها با رهبران طالبان در مورد دو پروژه معدنی از جمله معدن مس عینک لوگر در جنوب افغانستان، که قرارداد استخراج آن در دولت پیشین با شرکتی چینی امضا شده بود، ادامه دارد و به‌زودی به نتیجه خواهد رسید.

چین هرچند همچون سایر کشورهای منطقه و جهان، دولت طالبان را هنوز به رسمیت نشناخته است، از زمان تسلط طالبان بر افغانستان، روابط چین با افغانستان، در مقایسه با دیگر کشورهای منطقه، عمیق‌تر و گسترده‌تر شده است. چین دیپلمات‌های طالبان را نیز در سفارت افغانستان در پکن پذیرفته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۴-۱۵ ۱۷:۳۷

دولت موردتأییدشرق یک مشت بزکوهی این هست تفاوت شرق وغرب