• یکشنبه / ۹ مرداد ۱۴۰۱ / ۱۳:۵۹
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 1401050907012
  • خبرنگار : 71431

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران مطرح کرد:

ضرورت حفظ حریم و بستر رودخانه برای پیشگیری از سیل/ ساخت و ساز در بستر رود!

ضرورت حفظ حریم و بستر رودخانه برای پیشگیری از سیل/ ساخت و ساز در بستر رود!

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران بر لزوم رعایت قوانین حفظ حریم و بستر رودخانه‌ها برای پیشگیری از وقوع سیل تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، علی نصیری با اشاره به چرخه مدیریت بحران گفت: مدیریت بحران شامل چهار مرحله است، دو مرحله از این چرخه پیش از وقوع حادثه باید اتفاق بیفتد که مرحله اول پیشگیری و کاهش خطر است. این که چه کنیم تا حادثه‌ای رخ ندهد یا اگر قرار است حادثه‌ای رخ دهد اثرات کمتری داشته باشد و خطرات کمتری ما را تهدید کند.
وی افزود: این به اقدامات زیرساختی و مهندسی و توجهات ما به اصول درست شهرسازی بر می‌گردد. ما اگر به قوانین حریم و بستر رودخانه‌ها توجه نکنیم، اتفاقاتی از این دست تکرار می‌شود. وقتی در طول سال‌ها خیلی راحت در حریم رودخانه‌ها احداثات انجام شده، باید منتظر اتفاقات تلخ در سال‌های بعدی باشیم. متاسفانه در نقاط خوش آب و هوا، ییلاقات و در مناطقی که رودخانه‌ای عبور می‌کند به این نکته توجه نمی‌شود.

در بستر رودخانه هم شاهد ساخت و ساز هستیم

نصیری خاطرنشان کرد:  قبلا ساخت و ساز در حریم رودخانه اتفاق می‌افتاد، اما متاسفانه اکنون در بستر رودخانه نیز شاهد ساخت و ساز هستیم. در سیل اخیر هم در موارد متعددی شاهد این قضیه بودیم. باید تشکر کنیم از دولت و قوه قضاییه که اخیرا خیلی سخت‌گیرانه به موضوع حریم دریا و رودخانه‌ها ورود کرده‌ و یک سری از مناطق را آزاد کرده‌اند که البته این کار باید استمرار و ادامه داشته باشد.


وی در ادامه به موضوع آمادگی اشاره کرد و یادآور شد: در موضوع آمادگی که مرحله دوم چرخه مدیریت بحران است، در مخاطراتی که قابل پیش‌بینی است باید سامانه‌های هشدار سریع وجود داشته باشد. همچنین برنامه‌ریزی بر مبنای پروتکل‌ها و شیوه‌نامه‌ها وجود داشته باشد و تجهیزات لازم تهیه شود. تیم‌ها و گروه‌های اضطراری باید آماده شده و آموزش‌های استاندارد به مردم و دستگاه‌های خدمات‌رسان ارائه شود. 

هواشناسی مرجع قانونی هشدار سیل در کشور است


رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در ادامه با اشاره به این که طبق قانون، سازمان هواشناسی مرجع قانونی هشدار سیل در کشور است که پیش از وقوع سیل اخیر هشدار صادر کرده بود، گفت: این که دستگاه‌ها در بخش‌های مختلف باید پاسخگو باشند، یک نکته است و نکته دیگر این است که در طول سال‌ها چقدر اعتبار داده شده، چقدر توجه شده است، چقدر سرمایه‌گذاری شده است. باید دید هواشناسی چقدر امکان گسترش دستگاه‌ها و نرم‌افزارهایش را داشته و به این سازمان در طول این سال‌ها چقدر اعتبار داده شده است. ولی به هر حال این سازمان هشدار نارنجی صادر کرد. البته در سیل امام‌زاده داوود در سیستم محلی و در آن روستا هشدار محلی اتفاق نیفتاده بود و متاسفانه زائرین و مجاورین حضرت امامزاده داوود(ع) غافلگیر شده بودند.


وی با بیان این که با وقوع بارش ناگهانی باران و جاری شدن سیل در بالادست حادثه تلخی اتفاق افتاد به تشریح حادثه سیل امام‌زاده داوود پرداخت و گفت: آب از بالادست به طور ناگهانی حرکت کرد که بر اثر این حرکت، ماشین‌های پارکینگ بالادست جا به جا شده و همراه سنگ و چوب ورودی کانال را بسته بود. در نتیجه و متاسفانه آن حجم آب و رسوبات که در طول مسیر همراه آب روان شده بود و باید از طریق کانال بیرون می‌رفت، بالا آمد و وارد بازارچه و صحن امامزاده شده بود.

برخی از مردم سیل را دست‌کم می‌گیرند


رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران در ادامه بر لزوم توجه به هشدارها از سوی شهروندان تاکید کرد و با اشاره به اینکه احساس می‌کنم برخی مردم سیل را دست‌کم می‌گیرند و با آن آشنا نیستند، به بررسی موضوع تغییرات اقلیمی و تاثیرات آن بر وقوع چنین رخدادهایی پرداخت و گفت: کره زمین متاسفانه بر اثر دستکاری‌هایی که بشر کرده و دلایل دیگر دچار تغییرات آب و هوایی شده ، در نتیجه اقلیمی که ما در آن زندگی می‌کنیم از تعادل خارج شده است. به عنوان مثال مشاهده می‌کنید که ما با پدیده خشکسالی ، بیابانزایی  و طوفان‌های گرد و غبار و شن مواجه‌ایم که قبلا اینگونه نبود.

بیشتر بخوانید: 

اعلام آمار خسارات جانی سیل به تفکیک استان / تهران، خراسان رضوی و مازندران دارای بیشترین خسارت

مرگ ۶۹ تن و امدادرسانی به بیش از ۳۷ هزار نفر در سیل/ آسیب‌دیدگی به ۲۰ هزار واحد مسکونی

درس‌ها و عبرت‌های سیل امام‌زاده داوود / عدم آموزش دلیل بی‌توجهی به هشدارها


وی که در یک برنامه زنده تلویزیونی صحبت می‌کرد، افزود: ریشه طوفان‌های خاک تغییر اقلیم است. توجه نکردن به مدیریت آب ، برداشت های بی‌رویه و ناصحیح از منابع آب زیرزمینی، احداث سدها و مواردی از این دست آن را تشدید کرده است.


نصیری بر لزوم توجه به توصیه‌های ایمنی از سوی شهروندان تاکید کرد و درباره اهمیت داشتن کیف اضطراری در خانه، محل کار و خودروی شخصی برای آمادگی بیشتر برای مواجهه با وضعیت‌های بحرانی تاکید کرد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha