• چهارشنبه / ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ / ۰۷:۳۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401051913476
  • خبرنگار : 71434

درخواست روسیه برای نشست شورای امنیت درباره زاپروژیا/مسکو:آماده همکاری با آژانس انرژی اتمی هستیم

درخواست روسیه برای نشست شورای امنیت درباره زاپروژیا/مسکو:آماده همکاری با آژانس انرژی اتمی هستیم

منابع دیپلمات از درخواست روسیه برای تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل درباره حملات اوکراین به نیروگاه اتمی زاپروژیا خبر دادند.

به گزارش ایسنا، به نقل از نووستی، یک منبع در نمایندگی روسیه در سازمان ملل گفت: با توجه به حملات اوکراین به نیروگاه اتمی زاپروژیا و پیامدهای فاجعه‌بار احتمالی آن، روسیه درخواست تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل در ۱۱ اوت را مطرح کرده است.

یک منبع دیگر در شورای امنیت سازمان ملل نیز به نووستی گفت که روسیه مایل است رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، گزارشی را پیش از نشست ارائه کند.

سازمان ملل پیشتر اعلام کرده بود در حال تلاش برای سازماندهی بازدید کارشناسان آژانس بین المللی انرژی اتمی از این نیروگاه برای بررسی وضعیت آنجا است.

همزمان وزارت خارجه روسیه تاکید کرد که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل باید اطمینان حاصل کند که آژانس بین المللی انرژی اتمی از نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا بازدید خواهد کرد.

ایگور ویشنویتسکی، معاون وزیر خارجه روسیه گفت: اکنون خیلی چیزها به دبیرخانه سازمان ملل و شخص آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل بستگی دارد، او باید در کنار سایر موارد، مطمئن شود که این بازدید انجام می‌شود. ما از هر طریق ممکن به او کمک خواهیم کرد.

وی خاطرنشان کرد: روسیه آماده همکاری نزدیک با آژانس بین المللی انرژی اتمی و بازدید ماموران این آژانس از نیروگاه هسته‌ای است.

او ادامه داد: در یک مقطع آماده پذیرش بازرسان بودیم و همه چیز انجام شد، اما اداره امور امنیتی دبیرخانه سازمان ملل اجازه نداد و آژانس نمی‌تواند برخلاف توصیه‌های این اداره عمل کند. لذا این بازدید انجام نشد، اما همه مقدمات و خدمات لجستیکی آماده شد. این برای همه، از جمله رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، شگفت‌انگیز بود.

زاپروژیا بزرگترین نیروگاه هسته‌ای فعال در اروپا که در دوران شوروری ساخته شده، در کرانه روخانه «دنیپر» در جنوب غربی شهر زاپروژیا واقع شده است.

این نیروگاه برای نیروهای اوکراین و روسیه از اهمیت استراتژیک بالایی برخوردار بوده و کنترل آن از آغاز جنگ تا کنون مورد مناقشه بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha