• شنبه / ۵ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۰:۲۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401060503333
  • خبرنگار : 71477

تصمیم انگلیس برای مداخله در پرونده روهینجایی‌ها در دیوان بین‌المللی دادگستری

تصمیم انگلیس برای مداخله در پرونده روهینجایی‌ها در دیوان بین‌المللی دادگستری

گروه‌های حقوق بشری از تصمیم دولت انگلیس برای مداخله در پرونده مسلمانان روهینجا در دیوان بین‌المللی دادگستری استقبال کردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، کیاو وین، مدیر اجرایی "شبکه حقوق بشر برمه" مستقر در لندن در بیانیه‌ای گفت: تصمیم دولت انگلیس برای مداخله در پرونده مسلمانان روهینجا، پیام جدی و محکمی برای همبستگی با مردم روهینجا پنج سال پس از حملات نسل‌کشی در استان راخین است.  

وی افزود: دیوان بین‌المللی دادگستری می‌تواند اثر پیشگیرانه داشته باشد و مانع از جنایات آتی حاکمیت نظامی در برمه شود.

به گزارش "شبکه حقوق بشر برمه"، ۶۰ کشور از جمله کانادا، هلند، انگلیس و ۵۷ عضو سازمان همکاری اسلامی از این پرونده حمایت کرده‌اند.

آماندا میلینگ، معاون وزیر کشور انگلیس در امور آسیا و خاورمیانه تصمیم لندن برای مداخله در این پرونده دیوان بین‌المللی دادگستری میان گامبیا و میانمار در روز پنجشنبه را تایید کرد.

۲۲ ژوئیه سال جاری میلادی دیوان بین‌المللی دادگستری اعتراضات اولیه میانمار به پرونده‌ای که گامبیا در نوامبر سال ۲۰۱۹ میلادی تحت کنوانسیون بین‌المللی نسل‌کشی برای نسل‌کشی ادعاشده علیه مسلمانان روهینجا در استان راخین تشکیل داده بود را رد کرد. تمرکز اصلی این پرونده بر عملیات‌های نظامی است که توسط ارتش میان در اکتبر سال ۲۰۱۶ میلادی و اوت ۲۰۱۷ میلادی در استان راخین صورت گرفت.

دیوان بین‌المللی دادگستری در ژانویه سال ۲۰۲۰ میلادی به اتفاق آرا برنامه‌های مقدماتی را برای حفاظت از مردم روهینجا اعلام کرده و میانمار را ملزم کرد تا اطمینان دهد که ارتش و دیگر نیروهای امنیتی مرتکب اقدامات نسل‌کشی نمی‌شوند.

روهینجایی‌ها و متحدانشان روز پنجشنبه پنجمین سالروز "روز یادبود نسل‌کشی" و خروج اجباری‌شان از استان راخین را گرامی داشتند.

براساس آمار "شبکه حقوق بشر برمه"، بالغ بر ۶۰۰ هزار مسلمان روهینجا تحت سیستم قوانین و سیاست‌های تبعیض‌آمیز که برابر با جنایت علیه بشریت و نسل‌کشی است، همچنان در استان راخین گرفتار هستند.

این گروه حقوق بشری گفت: از زمان کودتای نظامی اول فوریه سال ۲۰۲۱ میلادی، اوضاع حقوق بشر مسلمانان روهینجا بیش از پیش وخیم شده و مسلمانان روهینجا با محدودیت‌های شدید در حقوق اساسی‌شان مواجه هستند و به شدت تحت خطر رویارویی با جنایات وحشیانه بیشتر قرار دارند.

این گروه همچنین نقش گامبیا در این پرونده را تحسین کرد و گفت: اقدامات در رابطه با پایان دادن به عفو افرادی که در میانمار مرتکب این جنایات‌ها شده‌اند، باید به طور کامل از سوی جامعه بین‌الملل مورد حمایت قرار گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha