• دوشنبه / ۷ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۷:۳۶
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 1401060705819
  • خبرنگار : 71614

تخریب ۵۶۶٠ واحد مسکونی در سیل مرداد

تخریب ۵۶۶٠ واحد مسکونی در سیل مرداد

رییس سازمان مدیریت بحران کشور از تخریب ۵۶۶٠ واحد مسکونی در سیلاب مرداد ماه خبر داد .

به گزارش ایسنا، محمد حسن نامی در نشست خبری در حاشیه مراسم رونمایی از سامانه رشد نوآوری و شتاب دهنده سوانح طبیعی ضمن تبریک هفته دولت با اشاره به اینکه ایران یکی از کشورهایی است که مخاطرات طبیعی در آن بالاست، گفت: تا کنون ۵۶ مورد از مخاطرات طبیعی در کشور احصا شده و علاوه بر آن امکان وقوع سوانح انسان‌ساز نیز وجود دارد که ١۴ مورد از جمله سیل، آتش سوزی، خشکسالی، حرکات دامنه ای، ریزگردها، آلودگی هوا و ... در بین این موارد است که در میان آنها آتش سوزی، زلزله و سیل از مهم ترین مخاطراتی است که در چند سال اخیر شاهدشان بودیم.

وی با اشاره به انجام سه دسته اقدامات ویژه در حوزه پیشگیری، آمادگی و پاسخ و بازسازی و بازتوانی، ادامه داد: در زمینه آمادگی و پاسخ بسیار خوب وارد کار می شویم و شاید در بین این سه مورد، در زمینه آمادگی و پاسخ وضعیت و مدیریت مناسبی داریم البته تاکید داریم که این آمادگی را بیشتر در صحنه پیشگیری فعال‌تر کنیم.

مدیریت یکپارچه و هماهنگ در حوزه مدیریت، تصمیم سازی و تصمیم گیری بر مبنای درک صحیح از خطر، اولویت دهی و توسعه اقدامات کاهش خطر ، سرمایه گذاری در افزایش تاب‌آوری، آمادگی و پاسخ‌دهی به‌موقع، بازسازی با مشارکت عمومی مردم و تحقق جامعه محوری مدیریت بحران از مواردی است که به گفته نامی لازم است اقدامات بیشتری درباره آنها صورت گیرد.

معاون وزیر کشور در ادامه با اشاره به سند راهبردی ملی مدیریت بحران و برنامه های کاهش ملی خطر پذیری بر لزوم توسعه برنامه‌ها در حوزه پیشگیری تاکید کرد و گفت: از آغاز دولت سیزدهم بیش از ١۴ آیین نامه تدوین و در صحنه عملیات نیز بر اساس آن‌ها عمل شده است.

دولت سیزدهم از ابتدا تا به حال ١۴ هزار میلیارد و ٢٠٠ میلیون خسارت پرداخت کرده است

به گفته نامی، در یکسال گذشته حوادث و مخاطرات مختلفی را مثل سیل دی ماه ١۴٠٠ و همچنین زلزله های متعدد ، سیل و آتش سوزی هایی را شاهد بودیم. در این موارد باید به این نکته توجه شود، علیرغم اینکه دولت در شرایط سخت مالی بوده اما در شش ماه گذشته بخشی از خسارات سیل ٩٨ و خسارات سیل بندر امام و زلزله سی سخت را پرداخت کرده است.

وی این را هم گفت: دولت در حال حاضر ماهانه ١٢ میلیارد تومان از بدهی‌های گذشته را پرداخت می کند که جا دارد تشکر کنیم که به موقع توجه داشتند و به پیشنهادهایمان در خصوص پرداخت خسارات توجه کردند. در مجموع دولت سیزدهم از ابتدا تا به حال ١۴ هزار میلیارد و ٢٠٠ میلیون خسارت پرداخت کرده است.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: در پی سیلاب مرداد ماه ۵۶۶٠ واحد شهری و روستایی باید از نو بنا شود و همچنین ١٠ هزار و ٩٢٠ واحد باید تعمیر یا بازسازی شوند. ١۶ هزار و ٨٢٠ خانوار آسیب دیدند و حدود حدود ٢٨ هزار جاده شهری روستایی و راه آهن آسیب دیدند که نیاز به بازسازی و نوسازی دارد.

به گفته وی، در سیل مرداد ماه گذشته ٢۶ استان درگیر سیل شدند، ١٣٣ شهر خسارات کلی دیدند و ١٣٣۴ روستا نیز به میزان قابل ملاحظه ای خسارت داشتند که در حال بازسازی و نوسازی هستند.  ١٢٠ هزار هکتار زمین کشاورزی، ١٧٠ هزار هکتار از باغات و  ١٨۶٠ رشته قنات آسیب دیدند، ١٢٧٧ استخر پرورش ماهی تخریب شدند و همچنین حدود ١۶٩٠ دستگاه خودرو نیز آسیب دیدند.

نامی با بیان اینکه این میزان خسارت قابل توجه اما در حال ارزیابی است، اظهار کرد: دولت در دو مرحله تنخواه داده است اما خسارات کلی حدود ۳۰۰۰ میلیارد تومان است. برای محاسبه خسارات در جوانب مختلف نیاز است که کارشناسان برابر فرمتی که  تعیین شده خسارت را مشخص کنند، ما نیز سامانه ارزیابی خطر داریم که خسارات وارده را وارد کرده و تطبیق می دهیم. در مراحل تطبیق هستیم که احتمالا هفته آینده میزان خسارت پیشنهاد و تصویب می شود.

وی گفت: در سیل مرداد ماه به خوبی هدایت صورت گرفت و در استان های مختلف حدود ١٠ روز قبل از وقوع و رخداد مانسون هشدار داده شده بود و در نقاط جغرافیایی که احتمال می دادند، خطر وجود دارد مردم را حرکت دادند و اسکان اضطراری دادیم در برخی از موارد خواهش کردیم و خانه ها را تخلیه کردند و در برخی موارد مردم با اجبار از منازل خود خارج شدند، با این وجود ٨٢ جان‌ باختند، اگر چه یک نفر نیز زیاد است اما اگر اقدامات لازم انجام نشده بود، قطعا تعداد کشته شدگان افزایش چشمگیری داشت.

نامی با اشاره به مدیریت انجام شده در سیلاب اخیر، گفت: گروهی می گفتند ایران بالای میلیون تلفات خواهد داشت که این اتفاق نیفتاد، در حالیکه کمی قبل تر قسمتی از اروپا را سیل فرا گرفت و گفته شد ١٨۴ نفر در آن جان باختند و ١۵٠٨ نفر مفقود شدند. اما زمانی که به وضعیت رسانه ها نگاه می کنیم ، می بینیم که خبرگزاری‌ مانند بی بی سی یکبار خبر آن را گفت اما سیل ما را ١١۶ بار تکرار کرد.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به حادثه متروپل نیز گفت: اندکی قبل‌تر از حادثه متروپل، یک برج مسکونی در خارج از کشور با ۵٢ واحد فروریخت که بی بی سی یکبار خبر آن را اعلام کرد اما تا زمانی که متروپل جمع نشده بود ٩۶ بار خبر آن را اعلام کرد. امروزه فضای مجازی حوزه ای قابل توجه است که به نوعی افکار عمومی را هدایت می کند. خواهش من این است که در این موارد مقایسه ها را نیز بگوییم زیرا گاهی تلقین عدم مدیریت صحیح بر اساس اهداف سیاسی است که از خارج از کشور شکل می گیرد.

وی در خصوص تمهیدات سازمان مدیریت بحران برای اربعین نیز اظهار کرد: اقدامات لازم توسط وزارت کشور انجام می شود که مسئولیت آن با معاونت امنیتی انتظامی است و ما نیز در کنار آن ها هستیم. پیش‌بینی‌های لازم انجام و امکانات لازم نیز در نظر گرفته شده است. هر زمان که لازم باشد سازمان مدیریت بحران نیز وارد خواهد شد. سفر اربعین سفری روحانی و عرفانی است و با همکاری همه دستگاه ها و به خصوص مردم انجام خواهد شد که به همین دلیل جای نگرانی ندارد.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور در ادامه درباره سیلاب امامزاده داوود نیز اظهار کرد: در منطقه امامزاده داوود چند حوزه آبریز وجود دارد که همه آنها باید از کانال محدودی عبور کنند. در مواقعی که بارش زیاد است این تونل گنجایش عبور آب را ندارد. در سیلاب امامزاده داوود حیاط شمالی کاملا پر از آب بود چرا که در گذشته ساخت و ساز هایی انجام شده بود. می توان انتقالاتی در این راستا انجام داد و دو تونل نیز احداث شود که اگر مجددا آب سرازیر شد امکان عبور آن وجود داشته باشد.

در ادامه نشست دکتر گرکانی رییس پژوهشکده سوانح طبیعی نیز در سخنانی اظهار کرد: هدف تمامی نشست های در این سطح، افزایش ایمنی حفاظت از دارایی‌ها و محیط زیست با رویکرد تاب آوری است و در این راستا ورود به عرصه دانش بنیان در این زمینه یک وظیفه است.

وی ادامه داد: باید عرصه را فراهم کنیم که در این حوزه نقش آفرینی و پاسخ موثری به سوانح داده شود. اگر یک دلار را در کاهش خطر هزینه کنیم جلوی ١٠ دلار خسارات را گرفته ایم و اگر یک دلار در زمینه تاب آوری هزینه کنیم ١۵ دلار در این راستا صرفه جویی کرده‌ایم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha