• سه‌شنبه / ۱۰ آبان ۱۴۰۱ / ۲۱:۰۸
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1401081007117
  • خبرنگار : 71290

نشست  «۳۰ سال روابط ایران و تاجیکستان و دورنمای آن»

حمایت تاجیکستان از برنامه صلح آمیز هسته ای ایران

حمایت تاجیکستان از برنامه صلح آمیز هسته ای ایران

سفیر جمهوری تاجیکستان در تهران با اشاره به گسترش روابط دو کشور ایران و تاجیکستان گفت: جمهوری تاجیکستان همواره در عرصه های بین المللی پشتیبانی و حمایت خود را از حق ایران در برنامه صلح آمیز هسته ای اعلام کرده و همچنین امامعلی رحمان (رئیس جمهور تاجیکستان) نیز در پارلمان اروپا با قاطعیت از سطح روابط ایران و تاجیکستان سخن گفته و از برنامه هسته ای ایران حمایت کرده؛ ضمن این که از رویکرد دوگانه غرب در این زمینه نیز انتقاد کرده است. 

به گزارش ایسنا، نظام الدین زاهدی - سفیر تاجیکستان در تهران، در نشست «۳۰ سال روابط ایران و تاجیکستان و دورنمای آن» اظهار کرد: امسال سی امین سال برقراری روابط دیپلماتیک ایران و تاجیکستان است. تاجیکستان توانست با رهبری امامعلی رحمان به عنوان رئیس جمهور، مشکلات مادی و معنوی و جنگ شهروندی را طی سال های بعد از استقلال پشت سر بگذارد. 

وی افزود: جمهوری تاجیکستان از آغاز کسب استقلال بر گسترش روابط دوستانه و همکاری سودمند با ایران به عنوان یکی از اولویت های سیاست خارجی خود تاکید دارد؛ ایران نیز از علاقه مندی تاجیکستان بر احیای ارزش های مشترک استقبال کرده و از اولین کشورهایی است که استقلال تاجیکستان را به رسمیت شناخت. 

این دیپلمات تاجیکستانی همچنین بیان کرد: پس از استقلال تاجیکستان، جمهوری اسلامی ایران در فاصله کوتاهی سفارت خود در دوشنبه را افتتاح کرد و تاجیکستان نیز بعد از سپری شدن دوران جنگ شهروندی در تیر ماه سال ۱۳۷۴ سفارت خود را در تهران افتتاح کرد. در واقع آغاز فعالیت سفارتخانه دو کشور زمینه ساز توسعه تعاملات ایران و تاجیکستان شد. 

زاهدی تصریح کرد: مهمترین شاخص دوره اول روابط دو کشور همکاریها برای برقراری صلح و ثبات بود که باید از نقش ایران در تامین صلح نیز یاد کرد. همچنین طی سال های ۱۳۷۶ تا ۱۳۹۴ روابط سیاسی، تجاری و اقتصادی دو کشور رو به گسترش نهاد و سطح عالی روابط سیاسی و دیپلماتیک دو کشور نیز به طور بی سابقه ای افزایش یافت. 

سفیر تاجیکستان در تهران ادامه داد: کمیسیون مشترک همکاریهای ایران و تاجیکستان تاکنون ۱۴ اجلاس را در شهرهای تهران و دوشنبه برگزار کرده که نقش مهمی بر توسعه روابط اقتصادی دو کشور داشته است.  

وی خاطرنشان کرد: جمهوری تاجیکستان همواره در عرصه های بین المللی پشتیبانی و حمایت خود را از حق ایران در برنامه صلح آمیز هسته ای اعلام کرده و همچنین امامعلی رحمان، رئیس جمهور کشورمان نیز در پارلمان اروپا با قاطعیت از سطح روابط ایران و تاجیکستان سخن گفته و از برنامه هسته ای ایران حمایت کرده؛ ضمن این که از رویکرد دوگانه غرب در این زمینه نیز انتقاد داشته است. 

این دیپلمات تاجیکستانی به وقفه ای کوتاه در روابط دوکشور اشاره کرد و گفت: با اراده سیاسی ایران و تاجیکستان زمینه برای عبور از این دوره فراهم شد و بعد از آن روابط دو کشور افزایش یافت و این روندها با روی کار آمدن دولت سیزدهم نیز سرعت گرفت. در سفری که آقای رئیسی، رئیس جمهور اسلامی ایران به عنوان نخستین سفر به تاجیکستان داشت، گفت وگوها و دیدارهای مهمی صورت گرفت و طرفین با توجه به ظرفیت دو کشور حجم تبادلات تجاری تا ۵۰۰ میلیون یورو را به عنوان چشم انداز ترسیم کردند. 

زاهدی در پایان با اشاره به برگزاری هفته فرهنگی تاجیکستان در تهران گفت: خوشحالیم که هفته فرهنگی ایران در شهر دوشنبه نیز در حال برگزاری است. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha