• سه‌شنبه / ۱ آذر ۱۴۰۱ / ۰۹:۵۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401090100130
  • خبرنگار : 71129

توضیح فرستاده تایوان درباره دیدارش با رئیس جمهوری چین در نشست اپک

توضیح فرستاده تایوان درباره دیدارش با رئیس جمهوری چین در نشست اپک

فرستاده ویژه تایوان در نشست اپک توضیح داد که به خواست خودش در نشست مذکور که در بانکوک برگزار شد، با رئیس جمهوری چین به گرمی خوش و بش کرده و به وی تبریک گفته است.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری راشاتودی، "موریس چانگ"، میلیاردر تایوانی-آمریکایی و موسس یک شرکت بزرگ نیمه رساناها که از سوی تایوان به عنوان فرستاده ویژه در نشست همکاری اقتصادی آسیا-پاسیفیک در تایلند حضور داشت، به دلیل دست دادن و تبریک گفتن به شی جینپینگ، رئیس جمهوری چین تیتر رسانه‌ها شده بود اما با بیان اینکه به خواست خودش این کار را انجام داده نه دولت تایوان، به گمانه زنی‌ها پایان داد.

وی در یک نشست خبری در تایپه گفت: دفتر ریاست جمهوری تایوان پیش از سفرم به تایلند به من گفت که اگر فرصتی پیش آمد ضرورتی ندارد که از دیدار یا دست دادن با شی جینپینگ اجتناب کنم. این تنها دستورالعملی بود که به من داده شد.

چانگ موسس شرکت TSMC است که روز جمعه فرصت دیداری بی سابقه و رو در رو با رئیس جمهوری چین را پیدا کرد چون پکن تمامی ارتباطات را با دولت تایوان پس از روی کار آمدن تسای اینگ ون به عنوان رئیس جمهوری این جزیره در سال ۲۰۱۶ قطع کرده است.

این دیدار و خوش و بش گرم در میانه تنش‌های روز افزون بین چین و تایوان نه تنها باعث شگفتی شد بلکه به این دلیل هم مایه تعجب بود که چانگ، به شی جینپینگ بابت بیستمین کنگره ملی حزب کمونیست چین که ماه گذشته میلادی در پکن برگزار شد، تبریک گفت.

رئیس جمهوری چین در آن کنگره قویا به مساله حق حاکمیت پکن بر تایوان تاکید کرد و گفت، اتحاد مجدد با جزیره باید به رسمیت شناخته شود.

موریس همچنین به خبرنگاران گفت: من موفقیت بیستمین کنگره حزب کمونیست چین را به شی جینپینگ تبریک گفتم و درباره شرایط سلامتی خودم با او صحبت کردم و همگی اینها ایده و نظر شخصی خودم بودند.

معاون دبیرکل شورای امنیت ملی تایوان گفت، تسای اینگ ون نیز به تصمیم فرستاده دولتش و دیدار او با رئیس جمهوری چین احترام گذاشت.

چانگ، ۹۱ ساله، در نینگبو یکی از قدیمی ترین شهرهای چین، در سال ۱۹۳۱، پیش از جنگ داخلی که با عقب نشینی نیروهای ملی گرای "چیانگ کای شک" به تایوان در سال ۱۹۴۹ پایان یافت، به دنیا آمد.

چانگ، برای تحصیل در آمریکا، چین را ترک کرد و در دانشگاه MIT و استفورد مهندسی خواند. در سال ۱۹۸۷ شرکت خود را تاسیس کرد که به بزرگترین کمپانی تجارت آسیا تبدیل شده است.

شرکتش به عنوان سازنده تراشه‌های کامپیوتری پیشرفته در جهان، محل کلیدی در تلاش ایالات متحده برای مسدود کردن دسترسی چین به فناوری نیمه‌رساناهای پیشرفته است. ماه گذشته میلادی این شرکت کار خود را با یک شرکت چینی سازنده تراشه‌ به حالت تعلیق درآورد تا از مقررات جدید ایالات متحده درباره چین تبعیت کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha