• سه‌شنبه / ۲۲ آذر ۱۴۰۱ / ۱۵:۲۹
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1401092215029
  • خبرنگار : 71381

بسته اخبار سیاسی ۲۲ آذر

سوال از وزرا و گلایه از چین در صدر اخبار

سوال از وزرا و گلایه از چین در صدر اخبار

کارت زرد مجلس به وزیر صمت/ اجرای قانون حمایت از خانواده/ شبکه‌های ضد ایرانی/ روابط ایران و چین و ... از موضوعات پربازدید و خبرساز تحریریه سیاسی ایسنا بود که جزئیات آن در ادامه می‌آید.

به گزارش ایسنا، کارت زرد مجلس به وزیر صنعت، معدن و تجارت در جریان بررسی سوالی مربوط به علت افزایش قیمت خودرو، در صدر اخبار پربازدید امروز قرارگرفت.

توضیحات سیدرضا فاطمی امین در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال جلال رشیدی کوچی مبنی بر اینکه «چرا خودروهای تولید داخل را ۳ برابر قیمت آن به مردم می‌فروشیم؟» برای نمایندگان قانع کننده نبود.

وزیر صمت در این جلسه با بیان اینکه عرضه و تقاضای بازار خودرو متوازن نیست، خاطرنشان کرد: این موضوع ناشی از آشفتگی نظام ارزی است. تلاطم ارزی بر روی فولاد و لوازم خانگی تأثیر نداشت زیرا توانستیم در فرصت محدودی عرضه ورق فولاد را به تقاضا برسانیم بنابراین قیمت فولاد تحت تأثیر شوک‌های ارزی قرار نگرفت و این یعنی اقتصاد مقاومتی، زیرا تاب آوری را افزایش دادیم تا با شوک‌های بیرونی قیمت‌ها به هم نریزد و همان طور که توانستیم بازار فولاد و لوازم خانگی را از آشفتگی‌های ارزی رها کنیم، با کمک شما نمایندگان نیز خواهیم توانست بازار خودرو را از آشفتگی‌های ارزی نجات دهیم.

امروز همچنین بررسی عملکرد دستگاه‌ها در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در دستورکار نمایندگان قرار گرفت و توضیحات وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی درباره اقدامات این وزارتخانه در این باره مورد توجه مخاطبان قرار گرفت.

بهرام عین اللهی با بیان اینکه موضوع سالخوردگی جمعیت از مشکلات موجود در کشور است، گفت: ما فقط یک دریچه هفت ساله داریم که در صورت افزایش پیدا نکردن جمعیت در این فرصت دچار بحران می‌شویم.

در این ارتباط محمد باقر قالیباف رئیس مجلس هم با تاکید بر اینکه در بودجه و برنامه مخاطب اصلی ما خانواده است، گفت: هم دولت که در حال تنظیم برنامه هفتم و بودجه ۱۴۰۲ است و هم ما در مجلس باید بدانیم که یکی از سیاست‌های اصلی ما حمایت از خانواده و جوانی جمعیت است. باید در همه موضوعات اعم از فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، معیشتی و اشتغال نگاه ما به موضوع خانواده باشد و این نگاه در حوزه کلان برنامه هفتم می‌تواند در ابعاد مختلف ما را موفق کند و امید مردم هم بر توجه مجلس و دولت به این موضوع است.

در همین جلسه ابوالفضل ابوترابی در سوالی از وزیر دادگستری درباره علت عدم اجرای قانون اعاده اموال نامشروع مسوولان پرسید و بعد از توضیحات امین حسین رحیمی گفت که کمیسیون  اصل نود جلسه ای با حضور دادستان کل کشور و دستگاه های مربوطه برای پیگیری و نظارت بر اجرای این قانون بگذارد و رییس مجلس هم بر آن تاکید کند؛ بدین صورت از پاسخ قانع شدم.

* گزارش کامل ایسنا از جلسه علنی امروز  (سه شنبه) بیست و دوم آذر ماه ۱۴۰۱ مجلس شورای اسلامی را می توانید اینجا بخوانید.

شروع تحقیقات دادستانی تهران درخصوص شبکه های فارسی زبان ضد ایرانی از دیگر موضوعات خبری پربازدید بود.

کاظم غریب‌آبادی معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر از شروع تحقیقات دادستانی تهران ضمن اعلام این خبر توضیح داد که دادستانی تهران با تشکیل پرونده ای، تحقیقات درخصوص نقش شبکه های فارسی زبان ضد ایرانی در اغتشاشات را آغاز کرد.

چین و مفاد بیانیه مشترکش با عربستان در مورد مسائل جزایر سه گانه همچنان از موضوعات تحلیلی مهم این روزهاست که مورد توجه مخاطبان قرار می گیرد.

صباح زنگنه کارشناس حقوق بین‌الملل ضمن اشاره به اینکه چین هم مانند هر دولت دیگری به فکر منافع ملی خودش است، تاکید کرد: چین در ارتباط با ایران ناپرهیزی کرده و دست به یک اقدام نسنجیده زده است، آن هم در خصوص وارد شدن به موضوع جزایر سه گانه، در حالی که خود چین مساله تایوان را دارد. در نتیجه از لحاظ دیپلماتیک این اقدامش سنگین بوده و پذیرفته شدنی نیست.

در همین ارتباط سردار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران در جشنواره شهید وزوایی که در دانشگاه امام حسین(ع) برگزار شد، با اشاره به اهمیت جزایر ایرانی در تنگه هرمز گفت: اگر ابوموسی  را از دست بدهیم، جزیره سیری که محل استخراج نفت و گاز ایران است را از دست می دهیم و سپس تنب بزرگ و تنب کوچک یعنی بهترین محل صید ماهی را از دست می دهیم. عمیق ترین نقطه خلیج فارس در همین منطقه است و مکان بسیار مهمی برای کشور است و اگر این منطقه از دست برود، دیگر تسلطی بر خلیج فارس نداریم پس باید از نعش ما رد شوند تا این جزایر را از ما بگیرند. ما اجازه نمی دهیم دشمن سرزمین ما که نیاکان ما آن را حفظ کرده اند از ما بگیرد.

این درحالیست که معاون نخست وزیر چین که به منظور توسعه روابط دو کشور در صدر هیئتی تجاری و اقتصادی از دیروز وارد ایران شده بود، در اجلاس «برنامه همکاری های جامع ایران و چین» که با حضور محمد مخبر، معاون اول رییس جمهوری ایران برگزار شد، با اشاره به سوابق تاریخی روابط دو کشور، اظهار داشت: اراده چین برای توسعه روابط راهبردی جامع با ایران هیچ گاه تغییر نمی کند. چین از حاکمیت ملی، تمامیت ارضی و عزت ملی ایران و مبارزه با دخالت خارجی حمایت می کند.

هو چون هوا در ادامه دیدارها و برنامه‌های خود ظهر امروز سه‌شنبه برای دیدار با رئیس جمهوری اسلامی ایران به پاستور رفت.

سید ابراهیم رئیسی در این دیدار با بیان اینکه روابط جمهوری اسلامی ایران و چین از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی همواره در حال گسترش بوده است، گفت: برخی مواضع مطرح شده در سفر اخیر رئیس جمهور چین به منطقه موجب ناخرسندی و گلایه‌مندی ملت و دولت ایران شده و مطالبه جدی ایران جبران مواضع بیان شده است.

دیگر اخبار مرتبط را می توانید در لینک های زیر بخوانید.

هشدار عسگری به چین درباره حاکمیت ایران بر جزایر سه گانه

دولتمردان چینی با نقل قول‌های خود قلوب ملت ایران را جریحه‌دار نکنند

آیا می‌توان همچنان به چین اعتماد داشت؟

***

همچنین سرتیپ محمدرضا آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح هم در توضیح نشست کارشناسان جمهوری اسلامی ایران و اوکراین در مورد استفاده روسیه از پهپاد ایرانی در جنگ اوکراین گفت: طرف اوکراینی هیچ مدرکی دال بر استفاده روسیه از پهپاد ایرانی در جنگ با این کشور در نشست فنی ارائه نکرد و آن را به جلسات بعد موکول کردند البته این موضوع، مهم و قابل پیگیری نیست زیرا خیلی از صحبت‌ها بر اساس اظهارات بی‌پایه و اساس و شایعات مطرح شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha