• شنبه / ۱۰ دی ۱۴۰۱ / ۱۹:۳۰
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1401101005801
  • خبرنگار : 71381

اخبار سیاسی ۱۰ دی؛ تاکید بر ادامه راه «مصباح» / پیگیری ترور سردار

اخبار سیاسی ۱۰ دی؛ تاکید بر ادامه راه «مصباح» / پیگیری ترور سردار

«سردار شهید حاج قاسم سلیمانی» و «آیت الله مصباح یزدی » دو چهره خبرساز امروز (شنبه) دهم دی ماه ۱۴۰۱ حوزه سیاسی بودند.

به گزارش ایسنا، صبح امروز همزمان با سالروز درگذشت آیت‌الله محمدتقی مصباح یزدی، دومین کنگره بین المللی بزرگداشت این عالم فرهیخته باحضور جمعی از چهره‌های حوزوی و دانشگاهی و فرزندان وی در مرکز اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزارشد.

در بخشی از این کنگره فیلم دیدار خانواده آیت‌الله مصباح یزدی با رهبری انقلاب اسلامی و بیانات ایشان درباره لزوم توجه به حفظ آثار آیت‌الله مصباح و حفظ دستاوردهای علمی و پژوهشی آن مرحوم برای نخستین‌بار پخش شد که این دیدار در تاریخ پنجم دی ماه انجام شده بود.

حضرت آیت الله خامنه ای در این دیدار ضمن تاکید بر اینکه ابتکارات و راه آقای مصباح باید ادامه پیدا کند، خاطرنشان کردند: بزرگداشت جناب آقای مصباح یکی از واجبات کارهای حوزه و روحانیّت و ماها و همه است و بزرگداشت ایشان به معنای زنده نگه داشتن جهت‌گیری ایشان و راه ایشان است.

سید حسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان هم در پیامی به این کنگره فقدان آیت الله مصباح را به قدری سنگین خواند که جای خالی او هیچ گاه پر نمی شود و در پیام خود به ارتباط عاطفی مرحوم مصباح با حزب‌الله اشاره کرد و افزود: ارتباط وی با حزب‌الله به لحاظ عاطفی چنان عمیق بود که در مواضع تأییدآمیز و بیاناتش درباره حزب‌الله منعکس می‌شد.

رئیس جمهور هم که در این کنگره حضور یافته بود با اشاره به اینکه آیت الله مصباح یزدی را عمار انقلاب می نامید ند به این دلیل که ایشان هم انحرافات را خوب می‌شناخت و هم خوب با آن مبارزه می‌کرد، افزود: او در حوزه جهاد تبیین بسیار عالی بود و در دشمن‌شناسی و دشمن‌ستیزی چهره‌ای برجسته بود.

****

امروز همچنین در آستانه شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی بخش مهمی از اخبار سیاسی به این موضوع اختصاص یافت.

محسن هاشمی در گفت وگویی به همین مناسبت  سردار سلیمانی را سرباز و مدافع همه مردم با هر گرایشی دانست که اکثریت مطلق جامعه هم او را از خود می‌دیدند.

رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران با اشاره به اینکه نگرش حاج قاسم برجذب حداکثری و دفع حداقلی بود، خاطرنشان کرد: امروزه دامنه دفع نه تنها ملی مذهبی‌ها و روشنفکران، بلکه اصلاح طلبان و میانه‌روها را نیز شامل شده و حتی به عقلای اصولگرا نیز رسیده است و این دقیقا عکس نگاه حاج قاسم بود. نیاز امروز ما به ترمیم شکاف‌های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی است که اعتراضات اخیر نیز برخاسته از همین شکاف‌هاست.

در میزگرد تخصصی مبارزه با تروریسم و افراطی‌گری در منطقه غرب آسیا هم که به منظور تبیین فعالیت‌های سردار شهید قاسم سلیمانی برگزارشد،‌ عباسعلی کدخدایی توضیحاتی  درباره پیگیری حقوقی پرونده ترور و شهادت حاج قاسم سلیمانی در عرصه بین‌المللی و اقدامات انجام شده در داخل کشور در مورد این پرونده در دستگاه‌های ذی‌ربط ارائه کرد و گفت: در بعد کیفری پیگیری این پرونده، کیفرخواست به مراحل نهایی نزدیک شده است و امیدواریم به نتایج خوبی برسد.

سخنگوی شورای نگهبان همچنین به عنوان رئیس کمیته ویژه پیگیری حقوقی و بین‌المللی پرونده ترور و شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی با انتشار توییتی در صفحه شخصی خود نوشت: تروریسم و ‎افراطی‌گری دو روشی است که آمریکا و کشورهای همسو برای تحکیم سلطه غیرقانونی و نا مشروع خود در منطقه غرب آسیا بهره می‌برند.

مردم عراق هم سومین سالگرد شهادت فرماندهان شهید پیروزی، حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس و یارانشان را که توسط استکبار آمریکا ترور شدند، گرامی داشتند و رسانه های عراقی تصاویر و ویدیوهایی از نصب یک دیوارنگاره بزرگ مزین به تصویر این دو شهید و همرزمان آن ها در ورودی فرودگاه بین‌المللی بغداد منتشر کردند و بنا بر اعلام شبکه العهد نیز در دیگر شهرهای عراق مانند موصل و بصره هم تصاویری از شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس نصب شد.

همچنین سفارت های ایران در سازمان ملل در ژنو، وین، لندن،‌ بروکسل، سئول، یونان، ویتنام، کپنهاگ،‌ فنلاند در پیام ها و توییت ها جداگانه سومین سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی را تسلیت گفتند و تاکید کردند که ترور شهید سلیمانی نقض قوانین جهانی حقوق بشر بود.

دیگر اخبار مرتبط را می توانید در لینک های زیر بخوانید.

درخواست یک جنبش عراقی برای بازجویی از الکاظمی در خصوص ترور شهید سلیمانی

اگر حاج قاسم بود حوداث اخیر رخ نمی‌داد/ با سرمایه شهید سلیمانی چاله‌های حکمرانی را پر کردیم!

گزارش کامل ایسنا از میزگرد «مبارزه با تروریسم و افراطی‌گری در غرب آسیا» را نیز می توانید در این لینک بخوانید.

****

امروز همچنین گفت و گوی اختصاصی علی نیکزاد، نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی و نماینده اردبیل در مجلس با خبرنگار ایسنا منتشر شد.

 علی نیکزاد در بخشی از این گفت و گو بر پیگیری اعتراضات از کانال قانونی تاکید کرد و گفت: اگر اعتراضی به حجاب قانونی و نه حجاب اجباری وجود دارد، باید از راه خود پیش رود که آن هم مجلس است؛ مردم مشکل خود و حتی اعتراض‌شان به حجاب قانونی را با نمایندگان مطرح کنند که در صورت ارائه طرحی از سوی نمایندگان امکان بررسی آن با قید فوریت وجود دارد.

وی همچنین به عنوان رییس هیات نظارت بر رفتار نمایندگان از ارجاع ۲۸۸ پرونده به این هیات خبر داد و گفت که از ۲۸۸ پرونده ارجاعی، ۱۹ پرونده با گذشت سه سال از عمر مجلس یازدهم مفتوح است؛ به طور کل هیات نظارت در دو مورد رای به تذکر شفاهی، در یک مورد رای به تذکر کتبی و درج در پرونده و یک مورد رای به اخذ تعهد کتبی داده است. الباقی پرونده‌های نمایندگان نیز مختومه و رای بر برائت صادر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha