• سه‌شنبه / ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۴:۲۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401111814085
  • خبرنگار : 71660

بحث داغ ارسال سلاح به اوکراین؛ «بی‌طرفی» سوئیس در معرض خطر است

بحث داغ ارسال سلاح به اوکراین؛ «بی‌طرفی» سوئیس در معرض خطر است

هم‌زمان با افزایش فشارها علیه دولت سوئیس درخصوص حمایت از کی‌یف، این کشور که قرن‌ها "بی‌طرف" بوده، احتمالا سنت‌شکنی می‌کند و می‌خواهد به ممنوعیت صادرات تسلیحات سوئیسی به منطقه جنگی پایان دهد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، خریداران تسلیحات سوئیسی حق صادرات مجدد آن‌ها را ندارند؛ ممنوعیتی که به گفته برخی از صنایع تسلیحات بزرگ این کشور به مسئله تجارت آسیب می‌زند.

هم‌زمان با شدت گرفتن حمله روسیه به اوکراین، درخواست‌ها از جانب همسایه‌های اروپایی سوئیس مبنی بر ارسال تسلیحاتش به کی‌یف افزایش یافته است. همچنین قانونگذاران نظرات متفاوتی در این خصوص دارند.

«تیری بورکارت» رهبر راست‌میانه حزب دموکراتیک آزاد سوئیس (FDP) گفت: می‌خواهیم بی‌طرف باشیم اما ما هم قسمتی از دنیای غربی هستیم. ما نباید دیگران را از کمک به اوکراین متوقف کنیم. اگر چنین کاری کنیم، به نوعی از روسیه حمایت می‌کنیم که این به معنای داشتن موضعی بی‌طرف و خنثی نیست. سایر کشورها می‌خواهند از اوکراین حمایت کنند و اقدامی برای امنیت و ثبات اروپا انجام دهند... آن‌ها متوجه نیستند که چرا سوئیس باید به این کار "نه" بگوید.

به طور کلی سوسیال‌ دموکرات‌های متمایل به چپ کشور سوئیس با ارسال تسلیحات به اوکراین موافق هستند اما حزب سبزها همچنان مخالف هستند. ماریونا شلاتر، از نمایندگان حزب سبز گفت: اجازه ارسال تسلیحات به اوکراین خطراتی را به دنبال دارد و با موضع خنثی و بی‌طرف سوئیس همخوانی ندارد.

دیوید زوبربولر، قانونگذار "حزب مردم سوئیس" (SVP) در این رابطه اظهار کرد: اجازه ارسال تسلیحات به یک کشور درگیر، اساس صلح و شکوفایی کشور ما را نابود می‌کند.

در همین حال نتایج نظرسنجی موسسه تحقیقاتی "سوتومو" در زوریخ سوئیس حاکی از آن است که ۵۵ درصد از شرکت‌کنندگان نسبت به ارسال تسلیحات این کشور به اوکراین موافق هستند.

لوکاس گلدر، از ناظران این نظرسنجی گفت: اگر این سوال را قبل از جنگ روسیه-اوکراین می‌پرسیدیم، نتیجه احتمالا کمتر از ۲۵ درصد می‌شد. صحبت درباره تغییر روند بی‌طرفی سوئیس در گذشته تابو بود.

براساس موضع بی‌طرفانه سوئیس که به سال ۱۸۱۵ برمی‌گردد و توسط معاهده‌ای در سال ۱۹۰۷ تثبیت شد، این کشور به طور مستقیم یا غیرمستقیم هیچ سلاحی برای نیروهای درگیر جنگ ارسال نخواهد کرد. جدای از این، سوئیس خودش محدودیت جداگانه‌ای را جهت فروش تسلیحات به اوکراین و روسیه اعمال کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha