• شنبه / ۱۳ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۳:۱۱
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1401121309242
  • خبرنگار : 71498

صفرتاصد تولید کارت هوشمند سوخت

صفرتاصد تولید کارت هوشمند سوخت

رئیس امور کارت در سامانه هوشمند سوخت، ماجرای سوختگیری با کارت سوخت و مراحل صدور از زمان ثبت درخواست تا تحویل به متقاضی را شرح داد و گفت: فارغ از ویژگی‌های فنی ساخت تراشه که با تکنولوژی‌های خاص و چالش‌های فنی زیادی تولید و به ایران وارد می‌شود، خوشبختانه با بهبود فرآیندها، دانش بومی و استفاده بهینه از منابع، حتی تحریم‌ها مانع از تأمین و تحویل کارت به مردم عزیز کشورمان نشده است.

به گزارش ایسنا، محمد شکیبازاد با اشاره به اینکه همواره صدور کارت سوخت خودروهای عمومی و نفت‌گازسوز در کمترین زمان و با اولویت صادر و تحویل می‌شود، درباره کارت سوخت خودروهای شخصی نیز گفت: با توجه به مشکلات موجود از تمامی امکانات استفاده شده و درخواست‌هایی که تا ابتدای بهمن ماه در دفاتر پلیس ثبت شده هم اکنون صادر و آماده تحویل است.

وی به مزایای کارت هوشمند سوخت نسبت به دیگر کارت‌ها از جمله کارت بانکی اشاره کرد و گفت: بر اساس معماری پیاده‌سازی شده، کارت هوشمند سوخت قابل کپی کردن نیست و در صورت قطعی بسترهای ارتباطی به صورت غیربرخط نیز برای سوختگیری قابل استفاده است که این یکی دیگر از مزیت‌های توزیع هوشمند و بدون وقفه سوخت است.

رئیس امور کارت در سامانه هوشمند سوخت با بیان اینکه درخواست‌های تولید کارت دو دسته است؛ گفت: دسته اول پس از تولید خودرو در کارخانه است که اصطلاحاً کارت‌های نوشماره نامیده می‌شود، اطلاعات وسائط نقلیه نوشماره از طریق پلیس راهور فراجا مستقیماً برای صدور کارت هوشمند سوخت ارسال می‌شود.

شکیبازاد افزود: پس از تولید خودرو، پلاک‌گذاری و صدور برگ سبز، به صورت هفتگی اطلاعات و مشخصات خودروهای نوشماره به کارخانه صدور کارت هوشمند سوخت ارائه و تولید کارت سوخت انجام و سپس به سایت پاکت‌گذاری ارسال می‌شود. در مرحله پاکت‌گذاری آخرین آدرس مالک استخراج که این نکته حائز اهمیت و توجه مالکان خودرو است که آدرسی که روی پاکت چاپ می‌شود همان آدرس موجود در برگ سبز خودرو است که لازم است هموطنان عزیز آدرس خود را به روز کنند. به روز کردن آدرس برگ سبز هم در مراکز پلاک‌گذاری انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه فرآیند تحویل به این شکل است که بعد از پاکت‌گذاری کارت‌ها، توزیع و تحویل کارت‌ها توسط شرکت پست انجام می‌شود. شایان توجه است در زمان تحویل باید در حضور مأمور پست در پاکت توسط مالک باز شود و تطابق مشخصات مندرج بر روی کارت با مشخصات مالک انجام شود؛ در صورت وجود مغایرت یا مشکل دیگر کارت به مأمور پست عودت داده می‌شود که این مورد خیلی کم و نادر است، گفت: ضمن اینکه به پست الزام شده که دریافت وجه در زمان تحویل، باید از طریق پوز بانکی انجام و به مالکان خودرو نیز توصیه شده که به مبلغ روی پاکت توجه داشته باشند و صرفاً همان مبلغ را از طریق پوز واریز کنند.

رئیس امور کارت در سامانه هوشمند سوخت ادامه داد: دسته دوم، صدور کارت المثنی است، مالکین برای ثبت اطلاعات نیاز به مراجعه به سازمان یا مرکز خاصی ندارند و برای درخواست المثنی نیز باید با در دست داشتن مدارک هویتی مالک و وسیله نقلیه به یکی از دفاتر خدمات کارت هوشمند سوخت (مراکز پلیس+۱۰)  مراجعه کنند و توصیه ما این است که با توجه به محدودیت‌ها در تأمین کارت، پس از مطمئن شدن از مفقود شدن درخواست المثنی ثبت شود.

شکیبازاد با بیان اینکه در مواردی ممکن است کارت سوخت شهروندان در جایگاه جامانده باشد که جهت بهبود فرآیند پس از شناسایی اطلاعات، این کارت‌ها توسط کارمندان جایگاه در سامانه جی‌تی‌اس (سامانه برخط اعلام خرابی تجهیزات جایگاه‌ها) ثبت و امکان جستجو در لیست کارت‌های جامانده از طریق آدرس www.scs.niopdc.ir (https://scs.niopdc.ir/) میسر و مدام اطلاعات کارت‌های جامانده توسط اپراتور در این سامانه به روز می‌شود، اظهار کرد: زمانی که مطمئن شدیم که کارت پیدا نمی‌شود مالک باید با مراجعه به دفاتر پلیس+۱۰ که در کل کشور بیش از هزار دفتر پلیس وجود دارد، مدارک هویتی، مدارک ماشین و بیمه‌نامه را ارائه و در صورتی که مالک نیست باید با وکالت‌نامه اقدام کند. پس از استعلام و تائید، کارت قبلی ابطال و سهمیه کارت به کارت جدید منتقل خواهد شد.

وی تاکید کرد: با توجه به سیاست‌گذاری‌ها در هر جایگاهی تعدادی کارت‌ آزاد (اضطراری) قرار دارد تا در مواقع خاص استفاده شود که متاسفانه مصرف‌کنندگان پس از اتمام سهمیه یارانه‌ای از کارت‌ آزاد استفاده می‌کنند درصورتی که اعتبار نرخ دوم در کارت‌های هوشمند شخصی نیز وجود دارد.

وی با بیان اینکه متاسفانه استفاده از کارت آزاد به مرور زمان مشکلاتی را به وجود آورده و به دلیل استفاده زیاد مستعمل و باعث خرابی ترمینال‌ها شده است، گفت: در صورتی که رویکرد شرکت برای استفاده از این کارت‌ها صرفاً برای شرایط خاص و مواقع اضطراری است. پس به دلایل فنی و عملیاتی استفاده از کارت آزاد فقط در شرایط اضطرار است مگر در مواقع خاص و برای اینکه مردم کشورمان برای سوختگیری با مشکل مواجه نشوند و به هر دلیلی کارت شخصی همراهشان نیست باید از این کارت‌ها استفاده کنند.

رئیس امور کارت در سامانه هوشمند سوخت ادامه داد: با توجه به تفاوت قابل توجه قیمت بنزین در داخل کشور و کشورهای همسایه، استفاده از کارت شخصی روشی مؤثر برای مدیریت و مهار مصرف فرآورده است و از رواج قاچاق و عرضه خارج از شبکه سوخت نیز جلوگیری می‌کند و اشخاصی که برداشت نامتعارف از اعتبار نرخ دوم دارند، شناسائی می‌شوند.

رئیس امور کارت در سامانه هوشمند سوخت با بیان اینکه کارت‌های هوشمند سوخت چون دارای تراشه‌ هستند، ممکن است با نگهداری نامناسب از بین برود و تخریب شود پس لازم است با حساسیت خاصی نسبت به نگهداری آن اقدام شود، گفت: برای تولید آن محدودیت‌هائی وجود دارد و با توجه به زمان‌بر بودن تولید و هزینه‌ای که برای شرکت و مالک دارد مراقبت بیشتری را می طلبد.

طبق اعلام شرکت پالایش و پخش فراورده‌های نفتی، شکیبازاد ادامه داد: درباره عدم در اختیار گذاشتن به شخص دیگر نیز باید بگویم که همانطور که در پشت کارت‌های سوخت درج شده است، سهمیه شارژ شده در کارت‌های سوخت صرفا برای استفاده دارنده خودرو در نظر گرفته شده که کسب سود از این سهمیه و فروش آزاد آن از لحاظ قانونی تخلف است.

وی با بیان اینکه ارائه کارت سوخت به افراد سودجو و سوءاستفاده از این کارت‌ها به معضلی تبدیل شده است، برخی افراد کارت سوخت شخصی خود را در اختیار دیگران قرار می‌دهند که به لحاظ قانونی تخلف است و با توجه به سیستم‌های سامانه هوشمند سوخت و دوربین‌های مداربسته، امکان رهگیری این تخلف وجود دارد، گفت: وقتی از کارت سوخت شخصی سوءاستفاده شده و سهمیه آن به خودروهای دیگر فروخته می‌شود در واقع از دو حالت خارج نیست، یا اینکه کارت گم شده و به سرقت رفته است که در این‌صورت صاحب کارت می‌بایست بلافاصله برای ابطال کارت از طریق مراجعه به دفتر پلیس+۱۰ اقدام کند و اگر اینکار انجام نشده، در واقع احتمال همکاری با افراد سودجو است و یا اینکه دارنده کارت با اراده کارت خود را در اختیار شخص دیگر قرار داده است که عمل وی تخلف است و طبق قانون تعزیرات حکومتی و دستورعمل پیشگیری و مبارزه با قاچاق و عرضه خارج از شبکه فرآورده‌های نفتی، با صاحب کارت و فرد سودجو توسط دستگاه‌های مسئول و قوه قضاییه برخورد می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۱۲-۱۳ ۱۳:۴۹

چهار ماهه ماشین نو وطنی خریدیم هنوز کارت سوخت نیامده است بعد میگه کارتها صادر شده،!!!!

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۱۳ ۱۴:۱۹

سلام . . . سه ماهه خودرو تحویل گرفتم اما از کارت سوختش خبری نیست . همین آقایون در خبرگزاری ها دو ماه پیش گفتند مشکل کارت سوخت حل شده و همه ی کارت های سوخت تا پایان دی تحویل میشه ! سامانه استعلام کارت سوخت رو در سایت پلیس و سایت پست حذف کردند . پیامکی استعلام بگیری به ازای هر پیامک ۳۵۰ تومن هزینه پاسخ در قبض موبایل لحاظ میشه . همیشه هم میگه در دست تولید است ! شما ایسنا هم بهتر این موضوع رو پیگیری کنید

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۱۴ ۲۱:۰۹

حق با شماست. رهگیری کارت سوخت در سایت epolice.ir برای مردم وجود داشت که متاسفانه پلیس راهور به دلیل نامشخصی این خدمت را حذف کرده و مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرده. میتونید از دفاتر پیش حضوری استعلام کنید یا از ساعت 8 تا 18 با شماره 09627 تماس بگیرید. اینکه چرا پلیس خدمت اینترنتی رهگیری کارت سوخت رو حذف کرده واقعا جای پیگیری توسط رسانه ها داره.

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۱۳ ۱۴:۳۰

سلام چرا نمینوسید بعد چند روز کارت صادر میشه الان شش ماه خودرویی صفر خریدم چون کارت سوخت نداره باید آزاد بزنیم ی کارت سوخت چیه باید نزدیک یکسال طول بکشه تا صادر بشه اون تواین شرایط اقتصادی

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۱۴ ۱۹:۵۸

باسلام، اگر مشکلی برای این خودرو وجود نداشته باشد کارت سوخت حتما تولید شده. با شماره 09627 می توانید تماس بگیرید و پیگیری کنند. از دفاتر پلیس هم می توانید استعلام بگیرید. اگر پلاک اعلام کنید میتونیم چک کنیم و نتیجه رو اعلام کنیم.

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۱۳ ۱۴:۴۳

کارت سوخت من یه سال هم کار نکرد. خودش از کار افتاد حالا باید 5 ماه منتظر کارت جدید باشم 120 تومن هم ازم پول گرفتن

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۱۴ ۲۱:۱۲

مبلغ درخواست المثنی یکصد هزارتومان است اگر مبلغ بیشتری گرفتن تخلف است و حتما به 09627 اعلام کنید یا طی نامه ای به شرکت ملی پخش اعلام کنید. تراشه های کارت سوخت با فشار نامتعارف یا پیچش نامتعارف خراب میشه. باید دقت کنید روی تراشه تمیز باشه و در نگهداریش دقت بشه. اگر مشکل حل نشد به این آدرس ایمیل بزنید تا راهنمایی بیشتر بهتون انجام بشه. موفق باشد. .

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۱۴ ۲۱:۰۶

صدور کارت سوخت خودروهای نوشماره پس از صدور برگ سبز انجام می شود. کارت های سوخت 4 ماه گذشته همگی تولید شده است. ممکن است کارت سوخت شما در باجه معطله پستی باشد که با مراجعه حضوری به پست باید اخذ گردد. جهت استعلام آخرین وضعیت به دفاتر پلیس +10 مراجعه و یا با شماره 09627 از ساعت 8 تا 18 تماس حاصل شود./ پیروز باشید.

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۱۴ ۲۲:۴۶

کارت سوخت ماشینم سوخت خود به خود شیش ماهه درخواست کارت سوخت دادم هنوز خبری نیست

avatar
۱۴۰۲-۰۳-۲۵ ۱۰:۴۰

سلام الان سه ماهه کارت سوخت من نیومده توسایت مییزنم پیامک میدم نوشته کارت سوخت تولیدشده درنوبت چاپ پستی قراردارد ۴روزه اینو میگه چند روز طول مبکشه مگه

avatar
۱۴۰۲-۰۴-۰۸ ۰۹:۲۳

کارت هوشمند سوخت