• یکشنبه / ۱۴ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۲:۲۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401121410058
  • خبرنگار : 71607

انقلاب در عرصه پیوند عضو با حضور هوش مصنوعی

انقلاب در عرصه پیوند عضو با حضور هوش مصنوعی

محققان دانشگاه «نیوکاسل» به تازگی در یک مطالعه اظهار کردند، هوش مصنوعی می‌تواند به انقلابی در پیوند اعضا کمک کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی او، یک روش جدید برای ارزیابی کیفیت اعضای بدن برای اهدا، پتانسیل ایجاد انقلابی در سیستم پیوند، نجات جان افراد و ذخیره دهها میلیون پوند را دارد. دانشگاه نیوکاسل این پروژه جدید را در یک بیانیه مطبوعاتی اینگونه توضیح داد: «بسته سلامت دیجیتال» که بیش از یک میلیون پوند بودجه از موسسه ملی تحقیقات بهداشت و مراقبت(NIHR) دریافت کرده است، به همان روشی که فناوری تشخیص چهره مبتنی بر هوش مصنوعی برای ارزیابی کیفیت یک عضو عمل می‌کند، کار می‌کند.

تخمین زده می‌شود که این فناوری که به نام OrQA(ارزیابی کیفیت اندام) شناخته می‌شود، بتواند منجر به دریافت پیوند کلیه به ۲۰۰ بیمار بیشتر و ۱۰۰ پیوند کبد بیشتر در سال در بریتانیا شود.

بهترین درمان

نرم‌افزار OrQA برای یک مطالعه دارای مجوز در سرویس سلامت انگلیس ظرف دو سال آماده خواهد شد. همچنین امکان بازاریابی این ابزار در سراسر جهان وجود دارد. «کالین ویلسون» جراح پیوند و استاد افتخاری دانشگاه نیوکاسل و یکی از رهبران این پروژه گفت: پیوند بهترین درمان برای بیماران مبتلا به نارسایی اندام است، اما متأسفانه برخی از اعضای بدن به دلیل نگرانی از عملکرد صحیح آنها پس از پیوند نمی‌توانند استفاده شوند. نرم‌افزاری که ما توسعه داده‌ایم کیفیت اندام را نمره‌گذاری می‌کند و هدف آن پشتیبانی از جراحان است تا ارزیابی کنند که آیا اندام به اندازه کافی برای پیوند سالم است یا نه. امید نهایی ما این است که OrQA منجر به دریافت پیوندهای نجات دهنده بیشتر در بیماران شود و آنها را قادر سازد تا زندگی سالم‌تر و طولانی‌تری داشته باشند.

یک عضو تنها می‌تواند برای مدت محدودی خارج از بدن زنده بماند و در بیشتر موارد، تنها یک سفر از بیمارستان اهدا کننده به بیمارستان گیرنده امکان‌پذیر است، این به آن معنا است که ضروری است که تصمیم درست به سرعت گرفته شود. بخش کلیدی کار OrQA ارزیابی و بررسی کامل بافت است و این مهم است زیرا اندام‌های مسدود شده با لخته خون، قادر به اتصال به سیستم خون گیرنده در طول پیوند نخواهند بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha