• یکشنبه / ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۳:۰۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1401122114896
  • منبع : معاونت علمی ریاست جمهوری

دهقانی فیروزآبادی در نشست با کارآفرینان دانشگاه شریف:

توجه به اقتصاد دانش‌بنیان نیازمند اصلاح رویکردها در عرصه حکمرانی است

توجه به اقتصاد دانش‌بنیان نیازمند اصلاح رویکردها در عرصه حکمرانی است

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری در نشست با کارآفرینان دانشگاه شریف گفت: توجه به اقتصاد دانش‌بنیان نیازمند اصلاح رویکردها در عرصه حکمرانی است.

به گزارش ایسنا، روح الله دهقانی فیروزآبادی در جمع تعدادی از کارآفرینان دانش‌آموخته دانشگاه صنعتی شریف، اظهار کرد: باورم این است که مساله حکمرانی باید اصلاح شود و تا زمانی که حکمرانی عالمانه و دانش‌بنیان توسعه نیابد، توسعه و تحول محقق نخواهد شد. باید در بالاترین ساحت کشور به موضوع حکمرانی دانش‌بنیان توجه شود.

رئیس بنیاد ملی نخبگان، بهره‌مندی از ظرفیت و توانمندی استعدادها و نخبگان ایرانی در سراسر دنیا را نیازمند یک رویکرد دانش‌بنیان در حکمرانی دانست و افزود: در نگاه جدید به نخبگان ایرانی در قالب برنامه کانکت، رویکرد به ایرانیان غیر نخبه، رویکردی حمایتگرانه است و از افرادی که مهاجرت می‌کنند، باید به عنوان یک نقطه پیوند و اتصال با دنیا نگریسته شود. می‌بایست نخبگان ایرانی در سراسر دنیا، سفیران علم و فناوری و نوآوری ایران در آن بخش از جهان تلقی شوند.

ضرورت تحول در حکمرانی به کمک نخبگان

دهقانی فیروزآبادی با بیان این‌که در حال حاضر توجه به نخبگان و استفاده از ظرفیت آنان، دغدغه اصلی و مسأله راهبردی دولت است، ادامه داد: بر اساس رویکرد حکمرانی دانش‌بنیان و نخبه‌محور، نخبگان باید در بخش‌های حساس و راهبردی کشور مانند اقتصاد، مجال نقش آفرینی داشته باشند. در این راستا، دولت با استفاده از بازوی بنیاد ملی نخبگان تلاش می‌کند تا گامی جدی در مسیر دخیل کردن نخبگان صورت بگیرد و کار بخشی و محدود به یک کار راهبردی و کلان تبدیل شود.

وی با بیان این‌که بنیاد ملی نخبگان خود را مسئول توسعه و تثبیت گفتمان نخبگانی در کشور می‌داند، اظهار کرد: برای حمایت از اندیشکده‌ها و تولیدکنندگان فکر، سرمایه‌گذاری و حمایت می‌کنیم؛ چراکه علوم انسانی و اندیشه محور، در راستای تحقق حکمرانی دانش‌بنیان و نخبه‌محور حائز اهمیتی راهبردی است. هدف ما این است که در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان و بنیاد ملی نخبگان، قله سازی صورت بگیرد؛ در این راستا، رسانه یکی از حوزه‌هایی است که مأموریت و رسالتی سنگین بر دوش دارد، در این حوزه به کار جدی رسانه‌ای نیاز داریم و می‌بایست از ظرفیت‌های رسانه برای ترویج این گفتمان استفاده شود.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری با اشاره به شکل‌گیری ستادهای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و تحول در روندهای ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان و نیز معیارهای نخبگی، خاطرنشان کرد: در حال تحول در نظام ارزشیابی دانش‌بنیان هستیم و این نظام حمایتی در حال پخته‌تر شدن و قرار گرفتن بر مبنای معیارهای پیشرفته و نوآورانه‌تر است. همچنین در بحث نخبگی، معیارهای کلان‌تری به کار برده می‌شود که محور و مبنای آن، تاثیرگذاری یک فرد در جامعه خواهد بود.

به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، در این نشست که به میزبانی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، تعدادی از کارآفرینان و فعالان حوزه فناوری که فارغ‌التحصیل دانشگاه صنعتی شریف هستند، به صورت مستقیم و شفاف با معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری به گفت‌وگو پرداختند.

ارزش‌آفرینانی که فارغ‌التحصیل دانشگاه شریف هستند. به صورت ماهانه گرد هم می‌آیند تا در قالب یک جمع تعاملی و گفت‌وگو محور، به بیان دغدغه‌ها، تجربیات و راهکارها بپردازند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha