• دوشنبه / ۱۴ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۴:۴۵
  • دسته‌بندی: آموزش و پرورش
  • کد خبر: 1402011405645
  • خبرنگار : 71424

رتبه‌بندی معلمان قربانی گرفت/ خداحافظی «نوری» از آموزش و پرورش

رتبه‌بندی معلمان قربانی گرفت/ خداحافظی «نوری» از آموزش و پرورش

وزارت آموزش و پرورش در ۱۵ روز گذشته و در روزهای ابتدایی سال جدید به واسطه تاخیر در پرداخت حقوق اسفندماه و اشکالات به وجود آمده در محاسبه و اعمال امتیازات قانون رتبه‌بندی فرهنگیان، در راس اخبار قرار گرفته بود و بنابود با دستور رئیس جمهور با مقصران و خاطیان برخورد شود؛ در نهایت ظهر امروز رئیس جمهور استعفای وزیر آموزش و پرورش را پذیرفت.

به گزارش ایسنا، قانون نظام رتبه‌بندی معلمان پس از ۱۰ سال گرفتاری در پیچ و خم‌های معمول تصویب قوانین، با عزم دولت سیزدهم به اجرا درآمد. در همه سال‌های گذشته نام رتبه بندی به عبارتی آشنا، اما تکراری و آزاردهنده برای جامعه فرهنگیان بدل شده بود و در مقاطع زمانی مختلف به صورت ناقص و در قالب اعمال فوق‌العاده‌هایی در احکام حقوقی معلمان به اجرا درآمده بود؛ فوق العاده‌هایی که هیچ گاه نمی‌توان نام رتبه‌بندی را بر روی آنها گذاشت.

قانون رتبه‌بندی معلمان در دو سال اخیر رنگ  و بوی واقعیت به خود گرفت و به سمت اجرای عملیاتی پیش رفت تا براساس اسناد بالادستی نظام تعلیم و تربیت، در وهله اول بتواند توانمندی‌های معلمان را آشکار کند، نقاط قوت شان را تقویت و نقاط ضعف آنها را بکاهد تا به این ترتیب معلم که رکن اصلی تعلیم و تربیت نامیده می‌شود بتواند در ارتقای کیفیت آموزش در مدارس اثرگذارتر از پیش ظاهر شود.

وجه دیگر قانون رتبه‌بندی معلمان ارتقای معیشتی این قشر بود که دریافتی شان در سنوات گذشته همواره در مقایسه با دستگاه‌های اجرایی دیگر فاصله قابل ذکری داشت. 

هرچند تلاش‌های مقطعی برای تحقق اهداف مزبور در دوره‌های گذشته صورت گرفته بود؛ اما در نهایت منتج به نتایج ملموسی برای جامعه فرهنگیان نشد، تا آنکه قانون نظام رتبه بندی معلمان در سال ۱۴۰۰ با پیگیری دولت و همراهی مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید.

در ادامه مروری بر روند تصویب قانون رتبه بندی معلمان خواهیم داشت:  

قانون رتبه‌بندی معلمان در آغاز مسیر

 از اواخر سال ۹۹ اقداماتی برای تصویب قانون رتبه‌بندی در دستور کار قرار گرفت؛ دولت دوازدهم، رتبه‌بندی را در قالب لایحه‌ای در روز ۲۵ اسفندماه ۹۹ به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد که کلیات آن ۱۸ خردادماه سال ۱۴۰۰ به تصویب رسید اما در همان زمان هم با ابهامات و اشکالاتی رو به رو شد. مصوبه مذکور با تغییرات قابل توجهی از سوی نمایندگان مجلس روبه‌رو و به علت عدم تامین بار مالی، ماه‌ها در مجلس معطل ماند و با ایرادی که شورای نگهبان به آن وارد کرد دوباره به مجلس برگشت.

در نهایت با اصلاح ایرادات شورای نگهبان، قانون رتبه‌بندی معلمان در روز ۱۶ اسفندماه سال ۱۴۰۰ از سوی رئیس مجلس به دولت و ۲۳ اسفندماه ۱۴۰۰ از سوی رئیس‌جمهور به وزارت آموزش‌وپرورش، سازمان برنامه‌وبودجه و سازمان اداری و استخدامی کشور ابلاغ شد. زمان اجرای قانون رتبه بندی معلمان از اول مهرماه سال ۱۴۰۰ تعیین شده بود و بنا شد وزارت آموزش و پرورش از هر زمان که قانون را به اجرا درآورد، معوقات از اول مهر ۱۴۰۰ را نیز به معلمان بپردازد.

تخصیص بودجه ۳۸ هزار میلیاردی و تعیین زمان اجرای قانون از شهریور ۱۴۰۰

در همین راستا در قانون بودجه سال گذشته، ۳۸ هزار میلیارد تومان برای اجرای رتبه بندی معلمان درنظر گرفته شد.

شیوه‌نامه اجرایی قانون نظام رتبه‌بندی معلمان در نیمه دوم مردادماه سال ۱۴۰۱ ابلاغ شد و سامانه رتبه‌بندی معلمان از ۲۶ مردادماه ۱۴۰۱ به‌صورت رسمی آغاز به کار کرد و معلمانی که مشمول این طرح شده بودند ملزم به بارگذاری مدارک و مستندات خود اعم از رتبه‌های کسب شده در جشنواره‌ها، مدرک تحصیلی و غیره شدند.

دومین گرهی که پس از بروز ابهامات و توقف در مجلس به علت تغییرات فراوان لایحه اولیه و عدم تامین بار مالی لازم، به اجرای قانون رتبه بندی افتاد در همان زمان بود؛ بسیاری از معلمان نسبت به بارگذاری مدارک در سامانه مذکور گلایه داشتند و ایراداتی به سامانه، نحوه شاخصه گذاری‌ها و روند ارزیابی‌ها داشتند.

هرچند حجم بالای کار برای ارزیابی شایستگی‌های حدود ۹۰۰ هزار فرهنگی، وزارت آموزش و پرورش را که پیش از این تجربه‌ای به این وسعت را پشت سر نگذاشته بود با مشکلاتی مواجه کرد.

 بنا بود در مرحله اول مدیران مدارس و در گام بعدی ارزیابان آموزش دیده وضعیت معلمان را بررسی کنند و در نهایت گروه‌هایی در قالب هیئت‌های ممیزه رتبه‌های قطعی را اعلام کنند. در ماه‌های گذشته وعده‌های مختلفی برای اعلام قطعی رتبه‌ها داده شد اما در نهایت صدور قطعی رتبه‌ها با تاخیر مواجه شد و تا اسفندماه به طول انجامید.

رتبه‌بندی روی ریل افتاد؛

 صدور احکام رتبه پایه برای همه مشمولان و پرداخت بخشی از معوقات

وزارت آموزش و پرورش در اواسط پاییز ۱۴۰۱ اعلام کرد که قصد دارد اجرای رتبه بندی را کلید بزند و به علت زمانبر بودن فرایند بررسی و ارزیابی مدارک معلمان، بیش از این منتظر تعیین رتبه های قطعی نمانَد. به همین خاطر برای همه مشمولان رتبه پایه «آموزشیار معلمی» را در احکام حقوقی لحاظ و بر اساس آن معوقات افزایش حقوق ناشی از رتبه‌بندی را از شهریور سال ۱۴۰۰ به این سو پرداخت کرد. به این ترتیب معوقات ناشی از صدور احکام جدید و اعمال رتبه‌های واقعی افراد باید در مراحل بعدی محاسبه و پرداخت می‌شد.

آن روی سکه رتبه‌بندی و بروز برخی چالش‌ها

از دیگر چالش‌هایی که وزارت آموزش و پرورش در پاییز و زمستان سال گذشته با آن روبه رو شد عدم شمولیت معلمان مهرآفرین در رتبه‌بندی به علت عدم برخورداری از کد شناسه استخدامی و پس از آن مصوبه مجلس برای اعمال رتبه‌بندی آنها از مهر ۱۴۰۱ و یک سال دیرتر از سایر مشمولان که از شهریور ۱۴۰۰ مشمول قانون شدند، بود. این چالش به واسطه مصوبه مجلس در ابلاغ ضوابط ترمیم حقوق کارکنان وزارت آموزش و پرورش ایجاد و پس از چند هفته حل شد و وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که حکم رتبه‌بندی معلمان مهرآفرین نیز از شهریور ۱۴۰۰ محاسبه می‌شود.

سرانجام رتبه قطعی معلمان در نیمه دوم اسفندماه ۱۴۰۱ برای ۹۳۰ هزار فرهنگی و بازنشسته وزارت آموزش و پرورش صادر شد؛ اما اعتراضاتی را از سوی برخی معلمان به رتبه‌هایشان در پی داشت. طی ۱۰ روز پایانی سال گذشته، معلمان بسیاری از تعیین رتبه‌های نهایی خود گلایه داشتند. معلمانی با ۳۰ سال سابقه که فاقد رتبه اعلام شده بودند و معلمانی با مدارک تحصیلی عالیه و دارای سوابق علمی و فرهنگی و سنوات خدمتی بالا در رتبه‌های پایین جای گرفته بودند.

 معلمی در تماس با ایسنا از ۱۲ کتابی که نوشته و مدرک ارشدی که کسب کرده اما رتبه‌ای که برایش به صورت مناسب دیده نشده گلایه داشت. معلم دیگری با ۲۵ سال سابقه در رتبه دو قرار گرفته بود و حتی معلم دیگری مدعی شده بود که اداره آموزش و پرورش متبوعش در پاسخ به اعتراض او گفته «به ما گفته‌اند تنها به پنج نفر رتبه چهار و پنج می توانید بدهید و رتبه‌ها سهمیه بندی شده‌اند».

هرچند معاون وزیر آموزش و پرورش منکر اشکالات به علت فرایند انسانی نشد و اعلام کرد که مهلت ۱۰ روزه ای برای معترضان درنظر گرفته و موارد حتما بررسی می شوند. همچنین وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد که حقوق پرداختی به معلمان از این پس با توجه به رتبه نهایی آنها محاسبه و واریز می شود.

 ولی افتاد مشکل‌ها ...

تاخیر در پرداخت حقوق اسفندماه معلمان

این در حالی بود که به علت آنچه «اختلاف مبانی محاسبه فوق‌العاده رتبه‌بندی و بار مالی مربوطه با سازمان برنامه و بودجه کشور» خوانده شد، پرداخت حقوق اسفندماه معلمان با تاخیر و در روز ۲۹ اسفندماه به صورت علی الحساب واریز شد و موجبات نارضایتی جامعه فرهنگیان را فراهم کرد.

این موضوع با عذرخواهی وزارت آموزش و پرورش و پس از آن ورود مستقیم رئیس جمهور به موضوع همراه شد و آیت‌الله رئیسی در روز ۲۹ اسفندماه در دستوری به معاون اول خود خواستار تشکیل جلسه با حضور مسئولان مربوطه برای حل اشکالات در پرداخت حقوق معلمان، برخورد با قصور و تقصیرهای احتمالی مدیریتی، تصمیم‌گیری و اعلام نتیجه در این باره شد.

 وزیر آموزش و پرورش در روز اول فروردین ماه درباره پرداخت معوقات معلمان گفت: این حقوقی که پرداخت شده است براساس رتبه‌بندی در سال ۱۴۰۱ بوده است و تفاوتی بین رتبه پایه و رتبه استحقاقی وجود دارد و اختلافی که برخی می‌گویند با سازمان برنامه و بودجه وجود دارد، درست نیست. با توجه به قانون رتبه‌بندی و اعتبار پیش‌بینی شده این مابه‌التفاوت باید پرداخت شود که اختلاف در مبنای محاسبات داشتیم که به دستور رئیس جمهور مقرر شده است که در شنبه یا یکشنبه هفته آینده نشستی با معاون اول رئیس جمهور برگزار شود و نتایج حاصله از آن جلسه زمان پرداخت معوقات را مشخص می‌کند.

ورود جدی رئیس جمهور برای رفع اشکالات به وجود آمده:

با سوء مدیریت‌ها که کام معلمان را تلخ کرد برخورد می‌کنیم

رئیس جمهور در روز ششم فروردین ماه و در نخستین جلسه هیئت دولت، با بیان اینکه اجرای نادرست طرح خوب رتبه‌بندی معلمان در آخر سال کام معلمان عزیز را تلخ کرد گفت: تدابیری برای حل موضوع اتخاذ شد، اما موضوع باید تا حصول نتیجه با جدیت بررسی و پیگیری شود تا اگر سوءمدیریتی وجود داشته حتماً با قاطعیت با آن برخورد شود.

در همان اثنا و طی چند روز گذشته، اظهاراتی در برخی شبکه‌های اجتماعی مبنی بر تصمیم دولت برای عدم پرداخت معوقات رتبه‌بندی مطرح و دست به دست شد که معاونت برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش اخبار منتشرشده در این باره را تکذیب و در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که «شایعات منتشرشده در فضای مجازی درباره اتخاذ تصمیم برای عدم پرداخت معوقات رتبه‌بندی به‌جد تکذیب می‌شود. همچنین گزارش‌های خبری منتشرشده در فضای رسانه‌ای و خبری از سوی معاون وزیر، پیرامون میزان تخصیص و زمان پرداخت اعتبارات حق‌التدریس و اخباری پیرامون نبود اعتبارات خزانه‌داری نیز از سوی این معاونت تکذیب می‌شود. اخبار رسمی صرفا از درگاه رسمی وزارت آموزش و پرورش انتشار می‌یابد. بدیهی است جعل اخبار مورد پیگرد قانونی قرار می‌گیرد.»

مصطفی بابایی، رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش نیز در گفت‌وگو با ایسنا، توضیحاتی ارائه و اظهار کرد: پیگیری‌ها و بررسی‌های لازم در دست انجام است و طی سه روز گذشته با دستور ویژه رئیس جمهور، هفت جلسه با حضور معاون اول رئیس جمهور، وزیر آموزش و پرورش، رئیس سازمان برنامه و بودجه و مابقی ارکان دخیل در این موضوع برگزار شده است. یک جلسه نیز با حضور معاونین دستگاه‌های مرتبط برگزار شده و موضوع به صورت جدی در حال پیگیری است.

توضیحات سازمان برنامه و بودجه:

اعتبار احکام صادره، بالاتر از سقف مصوب بوجه بود

درحالی که مسئولان امر در وزارت آموزش و پرورش تا کنون در زمینه مشکلات به وجود آمده توضیحات مبسوطی ارائه نکرده و سکوت پیشه کرده اند، سازمان برنامه و بودجه که یک پای اختلافات به وجود آمده در پرداخت حقوق ها و اجرای قانون رتبه بندی بود در اطلاعیه ای که در روز نهم فروردین ماه صادر کرد مهم‌ترین علت بروز مشکل، افزایش هزینه‌ها بالاتر از سقف قانونی و تأخیر در صدور احکام و مشکلاتی از این قبیل دانست.

سازمان برنامه و بودجه در این باره توضیح داد: تخصیص اسفندماه ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها به همراه علی‌الحساب رتبه‌بندی در تاریخ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ به خزانه‌داری کل کشور ارسال شده و با درخواست وجه توسط وزارت آموزش و پرورش قابل‌پرداخت بوده است. اما احکام معلمان دیر صادر شده و آموزش و پرورش در تاریخ ۲۴ اسفند یعنی چهار روز مانده به پایان سال اعلام کرد بیش از ۹ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان منابع جدید نیاز دارد.

در ادامه این اطلاعیه گفته شده است: با توجه به اینکه این مبلغ از سقف قانون بودجه ۱۴۰۱ فراتر رفته، عملاً پرداخت آن خارج از اختیار دولت بوده و به اصلاح قانون نیاز داشت. به عبارت دیگر احکام صادره مربوط به رتبه‌بندی در اسفند سال ۱۴۰۱ توسط وزارت آموزش و پرورش، حداقل مبلغ ۱۶ هزار میلیارد تومان برای سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ و برای سال ۱۴۰۲ نیز حدود ۸ هزار میلیارد تومان کسری اعتبار ایجاد می‌کند. از تاریخ ۲۴ اسفند جلسات متعددی در سازمان برنامه و بودجه و با حضور مسئولان وزارت آموزش و پرورش شکل گرفت و در نهایت با وجود اینکه تخصیص حقوق اسفندماه این دستگاه در ۲۱ اسفند صادر شده بود، به جهت صدور دیرهنگام احکام که حتی تا ۲۷ اسفند ادامه داشته و ارقام درخواستی مازاد بر اعتبار ابلاغی قانون بودجه ۱۴۰۱ بوده، مقرر شد حقوق اسفند برابر حقوق بهمن پرداخت شود.

در ادامه اشاره شده است که اما در ادامه وزارت آموزش و پرورش از فهرست حقوق ارسالی به خزانه‌داری کل کشور معوقات را کسر کرده؛ ولی از اثرات آن بر دریافتی کارکنان (کسورات بازنشستگی، خدمات درمانی و مالیات) غفلت شده بود. همین موضوع باعث ایجاد اختلال و وقفه در پرداخت حقوق و مزایای کارکنان ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها شد. به‌نحوی ‌که دریافتی کارکنان نسبت به سقف بهمن‌ماه کاهش یافته بود. با توجه به حساسیت موضوع، رئیس‌جمهور محترم از همان ابتدا علاوه بر تأکید بر حل مشکل، بر ریشه‌یابی موضوع هم تأکید کردند که جلساتی اخیراً در حضور مقامات ارشد برای این موضوع تشکیل شده است. در این جلسات مشخص شد سازمان برنامه و بودجه در این مسیر قصوری نداشته و باید برای حل مشکل به دنبال اصلاح قانون و افزایش سقف اعتبارات رتبه‌بندی رفت. دولت همچنان اعتقاد دارد نباید طرح خوب رتبه‌بندی به کام معلمان تلخ شود و باید بر اساس ظرفیت‌های قانونی حل مشکل فرهنگیان در دستور کار قرار گیرد.

معاون اول رئیس جمهور: آموزش و پرورش مقصر است

مطالبات قانونی، محاسبه و پرداخت خواهند شد

به گزارش ایسنا، در روز نهم فروردین ماه معاون اول رئیس جمهور نیز پیرو دستور رئیس جمهور برای بررسی سریع و دقیق علل بروز مشکلات پرداخت حقوق اسفند ماه و امتیازات قانون رتبه‌بندی معلمان و فرهنگیان و رفع مشکل و شناسایی و برخورد با قصور و تقصیرهای احتمالی، نتیجه بررسی‌ها و پیگیری‌های انجام شده در این زمینه را اعلام کرد.

در نامه مخبر به رئیس جمهور آمده است: با وجود تقارن موضوع با ساعات پایانی سال، موضوع با همکاری دستگاه‌ها و سازمان‌های ذیربط از جمله سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، خزانه‌داری کل کشور، بانک مرکزی و بانک ملی و وزارت آموزش و پرورش بررسی و حقوق اسفند و اصلاحیه آن در حداقل زمان پرداخت شد. پس از برگزاری جلسات متعدد با دستگاه‌های اجرایی و نظارتی و بررسی اسناد و مدارک و توضیحات دست‌اندرکاران مشخص شد کوتاهی و نحوه اقدام وزارت‌ آموزش و پرورش علت اصلی بروز مشکل بوده است.

بنا بر نامه معاون اول به رئیس جمهور برای حل مشکل و اجرای دقیق و قانونمند رتبه‌بندی معلمان نیز مقرر شد، با وجود برخی ابهامات در احکام صادره که در فرصت مناسب بررسی خواهد شد، برای رعایت شأن و جایگاه معلمان علاوه بر تخصیص ۱۰۰ درصدی اعتبارات (۳۸هزار میلیارد تومان) قانون مصوب، دولت نیز از حداکثر اختیارات قانونی خویش برای افزایش رقم مصوب استفاده کرده و بر این اساس مطالبات قانونی شش ماهه دوم سال ۱۴۰۰ و دوازده ماهه سال ۱۴۰۱ با فوریت محاسبه و پرداخت شود.

واریز بخشی از معوقات حقوقی معلمان

هرچند بخشی از معوقات معلمان حق التدریس و خرید خدمات در روز دهم فروردین ماه به حسابشان واریز شد، اما برخورد با مسببان اتفاقات رخ داده از سوی رئیس جمهور که مکررا مورد تاکید قرار گرفته بود، پیگیری و در ساعات پایانی دهم فروردین ماه اعلام شد که بر اساس اخبار رسیده با مسئولان مقصر در تاخیر پرداخت حقوق فرهنگیان در سطح مدیران عالی آموزش و پرورش برخورد خواهد شد.

همچنین در روز یازدهم فروردین ماه واریز بخشی از معوقات رتبه‌بندی معلمان انجام شد و یوسف نوری در این باره گفت که از رئیس جمهور تشکر می‌کنم که ساعت‌ها وقت گذاشتند و با ورود به موضوع، دستور حداکثر ارفاق برای افزایش اعتبار رتبه‌بندی را دادند. بر این اساس اعتبارات تخصیص یافته امروز در استان‌ها توزیع شد و پرداخت معوقات رتبه‌بندی معلمان نیز توسط بانک‌های عامل انجام و معوقات مربوط به مابه‌التفاوت بین رتبه یک و رتبه استحقاقی همکاران در سال ۱۴۰۱ پرداخت شد.

خداحافظی نوری از وزارت آموزش و پرورش پس از ۸۵۷ روز

در نهایت این امر استعفای یوسف نوری از وزارت آموزش و پرورش را در پی داشت که با پذیرش رئیس جمهور مواجه و رضا مراد صحرایی رئیس دانشگاه فرهنگیان را با حفظ سمت به عنوان سرپرست وزارت آموزش و پرورش انتخاب و معرفی شد. صحرایی متولد ۱۳۵۵ و دکتری زبانشناسی از دانشگاه علامه طباطبایی و استاد تمام این دانشگاه است که از اردیبهشت سال گذشته به عنوان رئیس دانشگاه فرهنگیان انتخاب شد.

به این ترتیب «یوسف نوری» که به عنوان سومین گزینه وزارت آموزش و پرورش دولت سیزدهم و پس از عدم رأی اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی به «حسین باغگلی‌» ـ در سوم شهریورماه ـ و «مسعود فیاضی» ـ در ۲۵ آبان ماه ـ  در روز ۲۶ آبان از سوی رئیس جمهور دولت سیزدهم به مجلس معرفی شده بود، در روز هفتم آذرماه اعتماد نمایندگان مجلس را برای تصدی پست وزارت آموزش و پرورش جلب کرد اما پس از حدود ۸۵۷ روز به تصدی خود بر وزارت آموزش و پرورش پایان داد.

به گزارش ایسنا، همانطور که در فوق اشاره شد، قانون نظام رتبه بندی که می رفت تا طلیعه‌ای بر ارتقای کیفیت تدریس و افزایش انگیزه معلمی باشد با برنامه ریزی نادرست، عدم اطلاع رسانی شفاف و عدم محاسبه دقیق اعتبارات رتبه بندی، دوباره در سراشیبی افتاد و موجی از ناراحتی، سرخوردگی و نارضایتی در جامعه فرهنگیان به راه انداخت.

سال‌هاست که معلمان از تبلیغات گسترده رسانه‌ای بر روی حقوق‌ها و افزایش‌های قانونی که هرازگاهی بر احکامشان اعمال می‌شود گلایه دارند و معتقدند در حالی که افزایش حقوق سایر دستگاه‌های اجرایی دولت به کرات در بخش‌های مختلف خبری اعلام نمی‌شود، چرا آموزش و پرورش باید در صدر اخباری از این دست قرار بگیرد؟ معلمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا می‌گوید: «روی رتبه بندی مانور زیادی صورت گرفت اما در عمل در اسفندماه شاهد آن بودیم که حتی پرداخت اصل حقوق هم با اشکالاتی رو به رو شد و شاهد آن بودید. طرح رتبه‌بندی قربانی اجرای نادرست و بی‌تجربگی شد و ما مصداق آش نخورده و دهان سوخته شدیم.»

حال که با مسببان این موضوع برخورد شده است، معلمان خواستار احقاق حق و اجرای صحیح آیین نامه قانون نظام رتبه بندی معلمان و درصورت لزوم اصلاح قانون مذکور هستند. همانطور که در نامه معاون اول رئیس جمهور آمده، دولت خود برای رفع اشکالات ایجاد شده به صورت مستقیم وارد میدان شده و با به کارگیری حداکثر اختیارات قانونی‌اش، برای اجرای صحیح قانون و پرداخت مطالباتِ به حق معلمان، عمل خواهد کرد.   

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۴ ۱۷:۴۶

سلام ,معلمان باز نشسته قبل از این تاریخ کی رتبه بندی میشوند ؟ یا حقوق هایشان همسان سازی میشود؟ الان حقوق یک فرهنگی شاغل تقریبا دو برابر یک باز نشسته همتراز است.دلیل این بی عدالتی ها چیست؟ ممنون میشوم پیگیری و اطلاع رسانی کنید.

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۴ ۱۷:۴۹

چرا کسی به فکر بازنشستگان نیست مگه آنهاسی سال کار نکردن ده سال قانون اجرا نشده که تقصیر بازنشستگان نیست لطفا همسان سازی به طور کامل اجرا شود

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۴ ۱۷:۵۳

چرا رئیس جمهور با این همه وعده مشکل همسان سازی بازنشستگان فرهنگی را پیگیری نمی کند دو سال است حق بازنشستگان آموزش و پرورش پایمال می شود لطفا اقدامی جدی کنید

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۴ ۱۸:۰۹

خوب شما که مقصر را پیدا کردین پس اگه داشتین معوقات را چرا کامل پرداخت نمی کنید ؟ بلاخره یکی باید قربانی می شد.

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۴ ۱۸:۱۷

عزیز این یعنی وقت کشی بااسم رتبه بندی تمام فکر روحیه و شخصیت ما زیرسوال بردن الان میگن وزیر نیست بهانه تراشیدن

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۴ ۱۸:۳۳

با بیش از ۲۶ سال سابقه خدمت بدون حتی یک روز مرخصی استعلاجی و غیره ، تدریس درکلاس ۴۰ نفره و رضایت اولیا مدرسه و دانش آموزان ، آخرین رتبه ( آموزشیار معلم ) برای من صادر شده وخستگی این همه سال خدمت صادقانه برتنم سنگینی می کند . فقط بخاطر یک بند از قانون رتبه بندی .

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۴ ۱۸:۴۳

اجرای رتبه بندی بعداز ۱۲سال وافزایش سه الی چهار میلیونی حقوق در بندجداگانه ای ودر این زمان که این مبلغ هیچ تاثیری در زندگی کسی نداردوتقریبا با این تورم هیچ ارزشی نداردونیازی به تبلیغ و توی بوق کرنا کردن نداردزمانی اجراش کردن که بازهم حقوق آ.پ از همه کارمندان وکارگران پایین تراست

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۴ ۱۹:۰۰

اینهمه بودجه رتبه بندی کجا رفت هشتاد در صد هیات علمی کجا رفت فقط حرف انداختی دهن مردم تورم هزار برابر کردین

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۶ ۰۰:۳۸

سلام به معلمین عزیز. به نظرمن حقوق معلمین نه با ماده و تبصره و فقط بر اساس اینکه مغزهای متفکر یک کشور در دستان اونهاست باید چندین برابر نمایندگان مجلس باشه.اما جواب اون همکاری که گفته بود هشتاد درصد هییت علمی رو اینطور بدم که مهربان شماهمین الان هم بیش از ۸۰ درصد حقوق هیئت علمی با پایه یک رو دارید بدون سختی کار و ساعت کاری( تمام وقت جغرافیایی و کلا دوماه مرخصی در کل سال هفته ای ۵۴ ساعت کار علاوه براینکه هر سال بایدو باید کتاب یا مچندین مقاله پژوهشی داشته باشید) دریافت میکنید. بنده هییت علمی تمام وقت دانشگاه تیپ یک با سابقه ۱۴ سال هستم وحقوق بنده در حکم ۱۵ میلیون است که بعد از کسر مالیات ده درصدی (۱۵۰۰ ) و بیمه یک میلیونی به دریافتی ۱۲ و نیم میرسد. پس ببنید که تبعیض همه جا هست. این راهم بگویم از ماست که بر ماست و تمام آن کسانی که الان در مسند تصمیم گیری هستند روزی دانش آموز شما و دانشجوی بنده بوده اند شاید اشکال کار همینجاست. و آن نمرات کیلویی که داده ایم امروز این وضع اعداد و ارقام را پدید آورده ایم که ابتدا بررسی نمیشود و حرف رابه اخبار میکشانند و بعد میگویند ما میخواستیم بدهیم اما بودجه اجازه نداد ؟!!!!!

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۴ ۱۹:۰۷

سلام باور کنید خیلی ساده می شود ارزیابی کرد فقط و فقط با توجه به سابقه هر پنج سال یک رتبه والسلام پیچیده کردن کار فقط اعصاب همه را به هم میریزد و درخواست بارگذاری مدارک اضافی، تازه واردین به شغل معلمی را وادار به یادگیری دروغ ریا و عدم تعهد و دلسوزی می‌کند درحالیکه اغلب معلمین متعهد و بی ریا خدمت صادقانه در نقاط کور و مرزی انجام میدهند معلم از کجا بیاد خودش مدرک از خودش بگیره تا ارتقاء و تشویق بشه؟! این شیوه تحقیر آمیز است مسئولین ادارات و وزارت باید خودشون را فدای زیر مجموعه یعنی فرهنگی و دانش آموز بکنند و معلم خودش را فدای دانش آموز می‌کند به خدا شرح وظایف خیلی ساده است اگر رعایت بشه نیاز به این همه بروکراسی و بعدش اعتراض نیست تبعیض روا ندارید برای تمام بازنشستگان هم اجرا کنید و نیروهای اداری و خدماتی هم رتبه بندی مخصوص به خود را داشته باشند

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۴ ۱۹:۳۰

با سلام با اجرا شدن رتبه بندی باز هم حق به حقدار نرسیده این تعیین رتبه ها ناعادلانه هست ما معلمین در این قانون فقط تبعیض دیدیم و بس کاش اجرا نمی شد . تجدید نظر در این قانون واجرا را می طلبد کاش یکی بیاید که این موضوع را درک کند

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۴ ۱۹:۴۶

بازم خدارو شکر یه نفر پیدا شد اشتباهش رو پذیرفت و استعفا داد

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۴ ۱۹:۴۹

سلام سوابق حق التدریس جز سنوات خدمت باشد نه جز بیمه معلمان حق التدریس خیلی ظلم شد به آنها بیست سال سابقه اما در حکم 12سال خیلی ظلم شده

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۴ ۲۰:۲۳

رتبه بندی فقط یک اسم است و بعد از ده سال هنوز اجرا نشده چون من بازنشسته ۱۴۰۰ هنوز یک ریال دریافت نکرده ام در صورتی که طبق قانون رتبه به من تعلق میگیرد.مقدار چندرغازی را هم که به شاغلین داده اند به اندازه فوق العاده سالهای قبل نیست.

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۴ ۲۰:۴۰

سلام درموضوع رتبه بتدی ونحوه فرمول وامتیازبندی می بایست برابر عدالت اجتماعی مد نظر قرار گیرد .

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۴ ۲۰:۵۵

متاسفانه برای بارگزاری مدارک یک آموزش درست به همکاران ندادن فقط اعلام کردن ازین تاریخ تا اون تاریخ مدارک رو بارگزاری کنید در نالیکه ما اصلا نمی دونستیم چه مدرکی رو کجا باید بارگزاری کرد جملات نامفهوم در بندهای رتبه بندی و عدم انطباق اونها با پستهایی که در مدارس هست همچنین متاسفانه گویی ناظران همین مدارکی که بارگزاری کزدیم رو درست و حسابی ندیدن و اکثر همکاران از رتبه ای که به اونها داده شده ناراضی هستن اگر مبنای حقوق رتبه قرار بگیره بنده ای که امسال بازنشست میشم و رتبه الکی ۳ به من داده شده انصاف نیست که با ناعدالتی حقوق بگیرم

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۴ ۲۰:۵۹

سلام بنده جانباز فرهنگی هستم با داشتن مدرک فوق لیسانس معدل دکتری ب..و۳۵ سال سابقه خدمت به من دادند رتبه ۱ متاسفم برای این آموزش وپرورش .کارمند اداره کل آموزش وپرورش گیلان .البته دراسفند ۴۰۱ خودم را بازنشست کردم

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۴ ۲۱:۰۲

فقط حرف زده میشه عملی تو کار نیست

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۴ ۲۱:۱۷

با سلام و عرض ادب رتبه بندی واقعی باید بر اساس سنوات خدمت، مدرک تحصیلی، دورهای ضمن خدمت وتقدیر نامه های دریافتی باشد بنده 29 سال است در آموزش و پرورش به عنوان دبیر ومدیر کار کرده ام هم اکنون در رتبه استاد یار معلم قرار گرفته ام ولی دانش آموزان بنده که هم اکنون دبیر آموزش و پرورش هستند در رتبه های بالاتر قرار گرفته اند با سنوات 13 یا 14 سال

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۴ ۲۱:۱۸

سلام این چه رتبه بندی هست که اجرا شده بنده سال آخر خدمت هستم ورتبه ۲ شدم امثال من فقط امثال رتبه بندی شاملمون میشه بعد باز نشستگی که ما دیگه رتبه بندی نداریمتو رو خدا یه تصمیم درست بگیرید بعصی از همکارای من با ۲۶ سال سابقه مدارکمون هم مثل هم بوده شدن رتبه ۳یا۴

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۴ ۲۱:۱۸

با عرض سلام وادب هر وزیری آمد دفاع از حق ما نیروهای خدماتی نکرد همش معلمین نه آمدنش برای ما فایده داشت نه رفتنش وزیر بعدی هم بیاید همین هست ما هم خدای داریم یک روز باید جواب گو باشن ما هم نیروی اموزش پرورش هستیم

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۴ ۲۱:۲۶

علتش دروغ گفتنش به فرهنگیان بود هنوز رتبه ما را قطعی معلوم نکرده دائم میگه رتبه ها را قطعی اعلام کردیم اصلا سامانه بسته شده و رتبه ما معلوم نشده که اعتراض هم بزنیم

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۴ ۲۱:۳۰

متاسف به این رتبه بندی بابیش از۱۷سال سابقه رتبه یک شدم معوقه ندادن واینکه بارگزاری درست نکردم یعنی چه من بامقاله کتاب سنجیده میشوم نه با تدریس

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۴ ۲۲:۰۷

سلام ای کاش این قدر به فکر داده بندی معلمان هستید به فکر اموزش دانش آموزان هم بودید.اموزش دانش آموزان خیلی ضعیف هست و سطح یادگیری در مدارس خیلی پایین هست

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۴ ۲۲:۳۳

از زمانی که رتبه بندی در مجلس به تصویب رسید باید مراحل قانونی خود را طی نماید . از سال ۱۴۰۰ هنوز رتبه بندی جای خود را در میان فرهنگیان پیدا نکرده است بهتر بود بر اساس سوابق خدمتی و تجربه کاری رتبه جای خود را میگرفت ، آمدند یه برنامه هایی پیاده کردند که خودشان هم از انجام آن در ماندند و کام معلمان را تلختر کردند

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۴ ۲۲:۳۵

کاش شش ماه حقوقش را نمی دادند تا درک کند که حقوق معلمان خرید خدماتی را ندادن در این وضع گرانی یعنی چه،؟؟

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۴ ۲۲:۵۲

حالا تکلیف رتبه هایی که از روی عدالت داده شده چی میشه؟

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۴ ۲۳:۵۸

سلام به هر حال شجاعت ریاست محترم جمهوری و کادر دولت محترم ستودنی است کار خوبی که دولت های قبل جرأت فکر کردنش رو نداشتن ،جناب رئیس جمهور انجام دادن ،و کاملاً واضح است که هستن کسانی که چشم دیدن موفقیت و شجاعت ایشان را ندارن در پناه خداوند متعال سلامت باشند

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۰۰:۰۱

میز ریاست همیشه یک پایه اش لق است؟؟؟؟؟

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۰۰:۳۰

آقای صحرایی معلمان که در مدارس غیر دولتی تدریس میکنند و دارای تجربه و بیمه بالای 5سال دارند نیاز به آزمون استخدامی ندارند،جذب شوند و کمبود نیرو از طریق آزمون استخدامی جذب کنید

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۰۰:۴۳

هر شخص بیاید وضع بهتر نخواهد شد زیرا بودجه آموزش وپرورش خیلی کم است با حلوا حلوا گفتن دهان شیرین نمی شود ارد و شکر لازم است در یک کلمه پول نیست پول نیست

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۰۱:۰۳

سلام خیلی عجیبه دانشگاه آزاد ۷ ساله هرقت میلش بود درصد کمی ازحق التدریس را به اساتید میده هروقت میلش بودسه چهارسال یک ریال حق التدریس نمیده هیچ اتفاقی هم نمیفته ولی برا آموزش وپرورش چند روز تاخیر قربانی ببار میاره لطفا یکی اینهمه تفاوت تویک کشور را برامون توضیح بده

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۰۱:۳۹

چرا مسئولین و نماینده گان مجلس همسان سازی حقوق بازنشستگان با شاغلین را پیگیری و اجرا نمی کنند

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۰۴:۱۶

سلام چرا سرایدار مدرسه و نیروهای خدماتی با چندین سال سابقه رتبه‌بندی نمیشه نکنه فقط آموزش پرورش قانون خاص خودشو داره اما حقوق اش با معلم ها باهم پرداخت میشه

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۰۵:۰۵

انشالله که وعده های دولت الکی نباشه وواقعا فکری به حال رتبه های معلمان بشه،نه اینکه بعدهزار تلاش رتبه عالیرو داشته باشی ولی الان رتبه 2 یا 3 بیاری و بخوای با 27 سال سابقه از نو شروع کنی این ناحقی، فشار روحی که بااین رتبه بندی به شخصیت معلم وارد شد بخشیده نمیشه.

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۰۷:۲۱

متاسفانه بعضی از معلمان فقط بلدند برای همدیگر بزنند. اشکالی نداشت در رتبه بندی شما رتبه ۵ می‌شدی، صبر میکردی اجرایی بشه بعد سال به سال اون رو اصلاح می شد. متاسفم

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۰۸:۲۱

قربانی فرهنگیان هستن بجای برکناری، رتبه بندی قبلی را برای شاغلین و همسانسازی را برای بازنشسته ها اجرا می کردن

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۰۹:۳۳

با سلام من ۲۶سال سابقه دارم و تمام مدارک را بار گذاری کردم و رتبم ۳شده در صورتی که بعضیها با دو سال سابقه رتبه سه و چهار گرفتند

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۱۱:۰۰

به جای بازی در اوردن و اخراج کردن نحوه رتبه بندی رو تغییر بدین این چیزیه که معلمان میخواد

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۱۱:۰۶

ما کادر درمان در قبال پرداخت های کم و عدم پرداختهای معوقات شیفت واضافه کار و ساعات کاری طولانی و.....اینقدر بلبشو به پا نکردیم. متاسفانه کادر آموزش وپرورش هیج جور راضی نمیشن وهمیشه طلبکارن. با وجود ساعات کاری کمی که دارن وتعطیلات وافزایش احکامشون در دوسه سال اخیر هیچ نیازی به رتبه بندی نبود.

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۱۹:۴۷

واقعا یک ساعت بیا با بچه ها قد و نیم قد سر وصدا تو مدرسه است مغز ت جابجا می‌کنه .تو هر ثانیه خانم اجازه با وهزاران کم وکاستی در مدرسه مشهود است .بعد بگو معلمین تعطیلات دارن ما راضی هستیم شیفت شب داشته باشیم با حقوق مزایا درست

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۲۳:۴۳

سلام.خیلی ممنون که اظهار نظر و لطف کردید..!!!!

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۶ ۰۴:۴۲

متاسفم برای شما

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۶ ۰۵:۳۴

سنجیده سخن گفتن درمقام معلم وشناختن جایگاه آن هرگز این‌گونه موجب قلم فرسایی افراد نبود اگر کسانی در هر جایگاهی بر مسند نشستند حاصل خود را در اینه عبرت نظاره گر بودند این انگ ساعت کاری وتعطیلات را بااین چندر غاز که چه بگم دریافت میکرد هرگز زبان نمی گشود

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۱۴:۰۵

وزیر جدید باید 1 - سیتم بیمار آموزشی را درمان کند 2- حقوق ومزایای ما با سایر نهادها یکی شود 3- پاداش بازنشسته همون ماه اول داده شود اگر سال بعد افتاد باید طبق تورم محاسبه شود باسود آن

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۱۴:۰۸

این رتبه بندی 100 درصد با این شیوه یا کاملا غلط اجرا شده یا کاملا شیوه و روش کار غلط است.. در مدرسه ما مدیر 5 دوست صمیمی اش را رتبه 4 دا ه.. و با عملکرد متوسط.. 3 همکاری که عمللکرد عالی داشتن ولی گاهی با عملکرد مدیر مخالفت به حق داشتند با 29 سال سابقه کار . رتبه 1 و 2.یعتی این رتبه بندی کاملا غلط اجرا شد.. و فقط میلیاردها هزینه به غلط خرج شد بدون کمترین رصایت و ایجاد انگیزه.. این رتبه بندی فعلا باید لغو شود.. و مجدد با مدیران دولت رئیسی اصلاح و اجرا شود.. این رتبه بندی یک تلخ کامی بزرگ بود در آموزش و پرورش

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۱۴:۲۳

کسی که کار بلد نیست جاش هیچ جا نیست

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۱۴:۳۵

در رتبه‌های داده شده به همکاران اعمال سلیقه‌ مدیران 100 درصد بوده... هیچ توجهی به شایستگی کاری.. مهارت کاری نشده.. باید بررسی دقیق مدیرانی که غیر واقعی فرم های ارزی3 را تکگیل کردند سریعا برکنار شوند.. چرا که همین مدیران که خودشان با پارتی و رابطه و رانت انتخاب شدند. مدارس ما را را به اینجا کشاندند..

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۱۵:۰۱

باسلام بنده با ۳۵ سال سابقه خدمت، مدرک کارشناسی ارشد و سابقه چندین دوره تدریس به همکاران رتبه ی 2 ور کسب کرده ام در صورتی که بعضی از همکاران با 4 الی 5 سال سابقه رتبه 3 رو کسب کردند کجای این رتبه بندی عادلانه است اومدن مشکلی از معلمان حل کنند اغلب همکاران رو ناراضی کردند. لطفاً با اعتراضات رسیدگی کنید ممنون. فریادرس از نهاوند

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۱۷:۲۸

سلام ممنونم از مقاله عالیتون من یک دبیر هستم ۳۱سال سابقه دارم وازاین ۳۱سال ۲۸سال مدیر مدارس بود باتوجه به اینکه تمام جلسات وشوراها توسط مدیر انجام میگیره متاسفانه دربند شوراها به بنده نصف امتیاز داده شده وهمچنین مامعلمان کارمان آموزش وپرورش دانش آموز هست نه نویسنده کتاب ومقاله وپژوهش گر ناگفته نماند همه همکاران هم مقاله وهم کتاب نوشتن وهم پژوهش کردند بنده خودم چندین مقاله وکتاب جهت چاپ اقدام نمودم متاسفانه به علت هزینه بالای چاپ قادر به انجام نشدم چراالان باید شاخص رتبه بندی ما باید نوشتن کتاب باشد وداشتن شابک .خواهشا مارو به عنوان معلم زحمت کش قبول کنید وشاخص های رتبه بندی رو تغییر دهید .معلمی شغل نیست عشق است بله ولی زن وبچه و تورم اقتصادی عشق سرشون نمیشه مارو شرمنده آنها نکنید سپاسگزارم

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۲۱:۰۵

سلام.چرا پاداش بازنشستگان فرهنگیان را واریز نمی‌کنند ازسال ۱۴۰۱ هیچ واریزی نبوده است،؟

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۵ ۲۲:۲۱

نوری اصلا هیچ برنامه ای برای رتبه بندی معلمان نداشت.ضمنا از انتصابات مدیران و مشاورانش معلوم بود که اینکاره نیست

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۶ ۱۰:۵۸

سلام من در رتبه بندی به حقم نرسیدم رتبه من دو شده بعد از سی سال با فوق لیسا نسیه این چه رتبه بندی واقعا که

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۶ ۱۳:۲۲

سلام من با 30سال کار تبه 1 شدم اعتراض نزدم باید به کجا مراجعه کنم