• جمعه / ۱۸ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۰:۱۴
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1402011807945
  • خبرنگار : 71263

پالایشگاه‌های چینی نفت بیشتری از ایران می‌خرند

پالایشگاه‌های چینی نفت بیشتری از ایران می‌خرند

پالایشگاه‌های خصوصی در استان شاندونگ چین در مارس، ۸۰۰ هزار بشکه در روز نفت و میعانات ایران را خریداری کردند.

به گزارش ایسنا، در پی داغ شدن رقابت پالایشگاه‌های نفت دولتی چین و پالایشگاه‌های هندی برای خرید نفت روسیه که بشکه های نفت روسی را گران تر کرده است، بسیاری از پالایشگاه‌های چینی خصوصی در استان شاندونگ، حجم بیشتری از نفت ایران را خریداری می کنند.

اما لی، تحلیلگر شرکت ورتکسا به بلومبرگ گفت: برآورد می‌شود پالایشگاههای خصوصی در چین در مارس، ۸۰۰ هزار بشکه در روز نفت خام و میعانات ایران را وارد کردند که ۲۰ درصد در مقایسه با فوریه افزایش داشت.

این تحلیلگر پیش‌بینی کرد واردات از ایران به استان شاندونگ که اکثر پالایشگاه های خصوصی در چین در آنجا مستقر هستند، می تواند در ماه‌های آینده همچنان قوی بماند.

از آنجا که آمار رسمی درباره واردات نفت ایران به چین وجود ندارد، بازار به داده های شرکتهای رصد نفتکش برای به دست آوردن تصویر واقعی از میزان صادرات نفت ایران که تحت تحریم آمریکا قرار دارد، متکی است.

پالایشگاههای خصوصی در چین اکنون روی خرید نفت ایران بیشتر حساب می کنند زیرا نفت روسیه توسط غول‌های نفتی دولتی چین و پالایشگاه‌های هند خریداری می شود.

نفت روسیه هم در مقایسه با شاخص های قیمت بین‌المللی ارزانتر است اما تشدید رقابت میان خریداران، قیمت نفت روسیه را در هفته های اخیر افزایش داده است.

طبق آمار گمرکی ماه گذشته چین، روسیه در ماه‌های ژانویه و فوریه، بزرگترین صادر کننده نفت به چین بوده و از عربستان سعودی که سال گذشته صادر کننده شماره یک نفت به چین بود، سبقت گرفته است. با سرعت گرفتن خرید نفت روسیه به قیمت ارزان تر از شاخصهای بازار بین المللی، واردات چین از روسیه در دو ماه نخست سال ۲۰۲۳، به میزان ۲۳.۸ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد کرد و به ۱.۹۴ میلیون بشکه در روز رسید.

هند هم به نوبه خود واردات نفت از روسیه را به شدت افزایش داده است. روسیه در فوریه برای پنجمین ماه متوالی، بزرگترین تامین کننده نفت هند بود.

بر اساس گزارش اویل پرایس، کشورهای هند و چین حاضر به پیوستن به مکانیزم سقف قیمت گروه هفت نشده و از فرصت پیش آمده برای خرید نفت ارزان بهره برده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۸ ۱۵:۳۴

بخرن ولی جای همون جنسی کا میدن اروپا و آمریکا تو ایران هم بدن کیفیتش کم نشه.بعدم ما بالگرد هواپیما چه نطامی چه اورژانس هوایی میخایم.کشتی.قایق.گازهای فلر که میسوزه دانشش هست فقط مجری میخاییم.یا موبایل .ویتنام نباید بازار پر باشه.چرا ایران خودش نزنه یک موبایل؟دست و پا نداریم جا نداریم پول نداریم دانشش نیست.لاله زار برید تمام اجناس ایرانی دو لیبل وچاپ و لیزر میزنن جای هیوندا کره میفروشن حتی نمایندگی اینکارو میکنه.پس جنس ایرانی خوبه

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۸ ۲۱:۴۰

دریک کلام چرا باید ملت ایران تحریم باشد چرا نباید خیلی راحت نفت و گاز خود را به کشورها بفروشیم آیا دولتمردان ما مقصر اصلی ازبین رفتن ایران هستند چرا نباید ایران حرف اول و آخر را درآسیا بزند چرا یکمرتبه اقتصاد ایران نابود شده چرا نباید ملت ایران راحت زندگی بکنند چه کسی باید جوابگوی ملت ایران باشد،،