• جمعه / ۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۱:۳۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402020100133
  • خبرنگار : 71415

برنامه آمریکا و کره جنوبی برای خارج کردن اتباع و کارمندانشان از سودان

برنامه آمریکا و کره جنوبی برای خارج کردن اتباع و کارمندانشان از سودان

با ادامه درگیری‌ها در سودان، آمریکا و کره جنوبی در تدارک برای خارج کردن کارمندان و دیپلماتهای خود از این کشور هستند.

به گزارش ایسنا، خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد، پنتاگون در حال اعزام تعداد بیشتری از تجهیزات و سربازانش به یک پایگاه دریایی در کشور جیبوتی است تا عملیات احتمالی خارج کردن پرسنل سفارت آمریکا از سودان را تدارک ببیند.

به نوشته این خبرگزاری، دو مقام دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا که نامشان را فاش نکردند، استقرار این نیروها در پایگاه "کمپ لومونیه" در جیبوتی را به دلیل ادامه وضعیت بی ثبات و درگیری بین دو جناح رقیب در سودان ضروری خواندند.

بر اساس این گزارش، برنامه ریزی آمریکا برای خارج ساختن کارمندان خود از سودان، از روز دوشنبه در پی حمله به یک کاروان متعلق به سفارت آمریکا در شهر خارطوم به صورت جدی در نظر گرفته شد.

پنتاگون در بیانیه‌ای در روز پنجشنبه صرفا اعلام کرد، "توانمندی‌های بیشتر" در منطقه با هدف کمک به تسهیل خارج سازی پرسنل سفارت آمریکا از سودان در صورت لزوم مستقر می‌کند اما جزئیات بیشتر و مکان این این رخداد را مطرح نکرد.

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا گفت، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا "در دو روز گذشته" تصمیم به تدارک دیدن عملیات احتمالی خارج سازی این کارمندان گرفت. کربی به خبرنگاران در کاخ سفید گفت، رئیس جمهور آمریکا "به ارتش آمریکا اجازه از پیش استقرار سازی نیروها و تدارک گزینه‌هایش برای این عملیات را داده است."

این مقام آمریکایی خاطرنشان کرد: "نشانه‌ای از اینکه هیچ یک از دو طرف به طور عمد قصد آسیب زدن یا حمله به آمریکایی‌ها یا تلاش برای آن را داشته باشند وجود ندارد. اما این وضعیت به وضوح یک وضعیت خطرناک است."

ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا هم اظهار کرد، هنوز شرایط ایمنی برای اجرای هر گونه عملیات خارج سازی کارمندان آمریکایی وجود نداشته اما تاکید کرد همه پرسنل سفارت آمریکا در سودان ایمن و تحت نظر هستند و آنهایی هم که هنوز به مکان امن متمرکز منتقل نشده‌اند دستور یافته‌اند که در خانه‌هایشان پناه بگیرند.

به گفته دستیاران کنگره آمریکا، مقام‌های آمریکایی به قانونگذاران این کشور گفته‌اند حدود ۷۰ کارمند آمریکایی در سفارت آمریکا در شهر خارطوم کار می‌کنند.

همچنین بر اساس برآوردها حدود ۱۶۰۰۰ شهروند آمریکایی نیز به عنوان اتباع حاضر در سودان نامشان را نزد سفارت آمریکا در این کشور ثبت کرده‌اند اما وزارت امور خارجه آمریکا هشدار داد این رقم احتمالا در حال حاضر درست نیست چون آمریکایی‌ها الزامی به ثبت نامشان و یا اطلاع دادن خروجشان نزد این سفارتخانه ندارند.

به نوشته آسوشیتدپرس دولت آمریکا از ابتدای شروع درگیری‌ها بین دو جناح ارتش سودان و گروه واکنش سریع در چند روز قبل عملیات خارج کردن کارمدانش از این کشور را در نظر گرفته و در داخل این کشور آنها را از خانه‌هایشان به یک مکان امن و متمرکز منتقل کرده تا برای اجرای عملیات خروج تدارک ببیند.

مقامهای آمریکا کشور جیبوتی را نقطه آغاز اجرای این عملیات احتمالی معرفی کرده‌اند اما در شرایط فعلی مشکلات و ریسک‌های امنیتی با توجه به توقف فعالیت فروگاه خارطوم و خطرات و طولانی بودن مسیر جاده‌ای برای اجرای این عملیات وجود دارد.

اگر آمریکا نتواند برای اجرای هوایی این عملیات یک منطقه امن فرود در نزدیکی خارطوم و یا در داخل آن بیابد، یک گزینه‌اش این است که کارمندان سفارت آمریکا را با خودرو از جاده‌های ۸۴۱ کیلومتری و در مسیری ۱۲ ساعته به بندر "پورت سودان" در دریای سرخ منتقل کند اما این مسیر کاملا ایمن نیست.

گزینه دیگر آمریکا منتقل کردن زمینی این کارمندان به کشور اریتره در همسایگی سودان است اما این کشور نیز تحت رهبری ایسایاس آفورکی، یک رهبر مخالف با آمریکا و غرب قرار دارد.

آمریکا آخرین بار در ژوئیه ۲۰۱۴ در لیبی بود که عملیات خارج سازی پرسنل سفارتش از یک کشور جنگ زده را از مسیر زمینی اجرا کرد و در آن زمان کاروانی بزرگ از خودروهای نظامی آمریکا کارمندان این سفارتخانه را از شهر طرابلس به تونس منتقل کردند.

از سوی دیگر خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی نیز امروز جمعه گزارش داد، این کشور هم تصمیم به اعزام هواپیماهای نظامی برای خارج کردن اتباعش از سودان را گرفته است.

به نوشته خبرگزاری رویترز، ۲۵ شهروند کره جنوبی در سودان زندگی کرده و طبق اطلاعات در مکان امن هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha