• چهارشنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۶:۰۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1402022717563
  • خبرنگار : 71579

ابوالغیط: امیدواریم توافق تهران و ریاض گامی کارساز در راستای حل اختلافات باشد

ابوالغیط: امیدواریم توافق تهران و ریاض گامی کارساز در راستای حل اختلافات باشد

دبیرکل اتحادیه عرب در نشست این اتحادیه در سطح وزرای خارجه بار دیگر از بازگشت روابط ایران و عربستان استقبال کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از المیادین، احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب در نشست مقدماتی اتحادیه عرب در سطح وزرای خارجه که در جده عربستان برگزار شد گفت که شاهد برخی تحولات مثبت در مواضع کشورهای همجوار و مدیریت روابط خود با کشورهای عربی به ویژه از سوی ایران و ترکیه هستیم.

وی تاکید کرد که از توافق ایران و عربستان با ابتکار عمل رئیس‌جمهور چین استقبال می‌کنیم و امیدواریم که این توافق گامی کارساز در حل اختلافات باشد.

دبیرکل اتحادیه عرب همچنین گفت که به فیصل المقداد، وزیر خارجه سوریه خوش‌آمد می گوییم و امیدواریم که بازگشت دمشق به کرسی خود در اتحادیه عرب مقدمه‌ای برای بازگشت نقش فعال این کشور باشد.

روز  ۱۹ اسفندماه ۱۴۰۱ خورشیدی برابر با ۱۰ مارس ۲۰۲۳ میلادی، بیانیه سه‌جانبه‌ای در پکن با امضای «علی شمخانی» نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی، «مساعد بن‌محمد العیبان» وزیر مشاور و عضو شورای وزیران و مشاور امنیت ملی عربستان سعودی و «وانگ ئی» عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست و رییس دفتر کمیسیون مرکزی امور خارجی حزب و عضو شورای دولتی جمهوری خلق چین صادر شد.

در بخشی از این بیانیه آمده است: در نتیجه‌ گفت‌وگوهای انجام شده، جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی توافق کردند، ظرف حداکثر دو ماه، روابط دیپلماتیک خود را از سر گرفته و سفارت‌خانه‌ها و نمایندگی‌ها را بازگشایی کنند.

دو کشور با تاکید بر احترام به حاکمیت و عدم دخالت در امور داخلی یکدیگر در زمینه اجرای موافقت‌نامه همکاری‌های امنیتی امضاء شده در تاریخ ۱۳۸۰.۱.۲۸ خورشیدی برابر با  ۲۰۰۱.۴.۱۷ میلادی و نیز موافقت‌نامه عمومی همکاری‌های اقتصادی، بازرگانی، سرمایه‌گذاری، فنی، علمی، فرهنگی، ورزشی و جوانان، امضا شده در تاریخ ۱۳۷۷.۳.۶ خورشیدی برابر با ۱۹۹۸.۵.۲۷ میلادی توافق کردند.

توافق ایران و عربستان با واکنش و استقبال گسترده کشورهای زیادی در سراسر جهان، به‌ویژه در میان اعراب روبرو شد و برخی آن را یک دستاورد دیپلماتیک و تاریخی توصیف کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha