• چهارشنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۶:۴۲
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1402022717603
  • خبرنگار : 71214

خداحافظی با امپراتوری دلار

خداحافظی با امپراتوری دلار

کاهش وابستگی به دلار در معاملات تجاری ایران با کشورهای مختلف و حذف آن یکی از اهداف دولت سیزدهم در ماه‌های اخیر و سال‌های گذشته بوده است که به گفته وزیر اقتصاد، سهم آن در تسویه‌های تجاری به ۱۰ درصد رسیده است.

به گزارش ایسنا، دلار همواره یکی از اهرم‌های آمریکا و طرف‌های غربی برای وارد کردن فشار بیشتر در دوران تحریم بوده است. برخی اقتصاددانان در این میان معتقدند که می‌توان با استفاده از روش‌های مختلف وابستگی به دلار را در اقتصاد و مبادلات تجاری کاهش داد و نهایتا دلار را از این مناسبات حذف کرد.

در این میان احسان خاندوزی در نشست خبری اخیر خود درباره اقدامات دولت برای قطع وابستگی اقتصاد کشور به دلار، اینگونه توضیح داد که از سال ۱۳۹۷ به طور مشخص بعد از شروع تحریم‌ها دستور کار کشور کاهش اتکا به دلار بود اما به کندی پیش می‌رفت.‌ با اهتمام رئیس‌جمهور، مبنی بر تسریع در این زمینه، اقدامات خوبی انجام شده و به طور مشخص سهم دلار در تسویه‌های تجاری کشور به کمتر از ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده است در حالی که دو سال قبل حدود ۳۰ درصد بود. بنابراین مبادله با ارزهای محلی، به سرعت در دستور کار قرار دارد.

به گفته او، اقدام دیگر در این زمینه اتصال شبکه شتاب کشور به دیگر کشورها است که به طور مشخص این امر با شبکه بانکی روسیه انجام شده و همین اقدام برای دیگر کشورها مانند ترکیه، عمان و عراق از سوی بانک مرکزی پیگیری می‌شود. همچنین مبادلات پایا از دیگر راهبردها در این زمینه است.

محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی نیز در در دیدار وزیر تجارت، صنعت و توسعه سرمایه گذاری عمان به همین موضع اشاره کرد که آمریکایی ها از دلار به عنوان ابزار سیاسی استفاده می کنند و از طرف دیگر، سایر ارزهای جهان به ویژه در آسیا در حال رشد است.

به گفته فرزین، زمینه های انجام معاملات اقتصادی و تجاری براساس واحد پول ملی ایران و کشورها و شرکای تجاری از جمله عمان کاملاً فراهم است. ایران آمادگی دارد در تعاملات تجاری با عمان و شرکای اقتصادی از روش های بین المللی اتاق پایاپای پولی، پیمان پولی چندجانبه و پیمان پولی دو جانبه استفاده کند.

طبق گفته صرئیس کل بانک مرکزی، استفاده از روش های پیمان پولی دو یا چندجانبه و همچنین اتاق پایاپای پولی میان کشورهای عضو اتحادیه پایاپای آسیایی قطعاً منجر به افزایش مناسبات تجاری و کاهش و حذف تبادلات دلاری از چرخه معاملات تجاری میان این کشورها خواهد شد.

با توجه به راهکارهای پیشنهادی تیم اقتصادی دولت برای کاهش وابستگی به دلار و حذف آن که البته در نشست‌ها و دیدارهای رسمی با کشورهای مختلف نیز مطرح شده است، باید منتظر ماند و دید که سهم دلار از مبادلات تجاری و اقتصادی چقدر دیگر کاهش می‌یابد و نهایتا با این ارز خداحافظی خواهیم کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۲-۲۸ ۰۲:۰۱

خدا کنه اتفاق بیفته

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۲۸ ۰۴:۲۰

باید ایران و روسیه و دیگر کشورها در تجارت خودشان و برای بی اثر کردن دلار در مقابل ارزش پول ملی خودشان و اقتصاد دانان در صف مقدمه جنگهای اقتصادی با دشمنان خودشان که دلار است طوری طراحی بکنند که دلار در مقابل ارزش پول ملی بی اثر باشد جنک جنگ است و تحریم را باید بانکها و اقتصادمان درهم بکوبند و دشمن دلار را سرکوب بکنند مهار تورم یعنی در هم کوبیدن سنگرهای تحریم و بی ارزش کردن دلار در مقابل ارزش پول ملی .

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۲۸ ۰۶:۳۹

آرزوی دیرینه هر ایرانی

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۲۸ ۰۹:۴۹

یعنی انشالله مردم ایران چنین روزی رو می بینن که دلار ارزشش را از دست بده

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۲۸ ۱۲:۵۴

اگر نوعی پول درنظام ملی جهان رواج پیدا کند که اولا پشتوانه ان میزان طلای ارائه شده هرکشور باشد یا ارزش ان داخل خود اسکناس باشد (کاغذهایی که مقداری معین طلا دران به کار رفته باشد)

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۲۸ ۱۵:۰۶

کاری که خیلی قبل تر باید انجام می شد

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۲۸ ۱۶:۴۴

نمیشه دلار را حذف کرد چون ارزش پول کشورها خیلی باهم فرق می‌کنند فقط می‌شود مبادله کالا به کالا کرد در آن صورت هم ایران خیلی ضرر میکنه چون ریال ایران خیلی پایینه مثلن ما اگه یه کالا را از کویت بخریم کلی باید پول بدیم ولی اونها با کمترین پول کلی کالا از ما می‌گیرند اگر مساوی هم کالا به کالا کنیم اونا قبول نمی‌کنند چون پولشون ارزش بیشتری داره

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۲۸ ۱۷:۳۷

بسیار کار پسندیده وبا فکری هست دلار زادیی . با ارز و پول ملی هر کشور باید مبادلات انجام بشه چرا به ارزشهای خودمان احترام نمی گذاریم همیشه گفته اند که احترام امام زاده رو متولی باید نگه داره برای کشور و ملتمان ارج و قرب قائل باشیم