• چهارشنبه / ۲۱ تیر ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402042113477
  • خبرنگار : 71415

چراغ سبز کاخ سفید به فروش اف-۱۶ به ترکیه

چراغ سبز کاخ سفید به فروش اف-۱۶ به ترکیه

یک مقام دولت جو بایدن اعلام کرد این دولت با فروش جنگنده‌های اف-۱۶ به ترکیه بعد از آنکه آنکارا مخالفتش را با درخواست سوئد برای عضویت در ناتو کنار گذاشت، موافقت کرده است.

به گزارش ایسنا، رسانه‌های آمریکایی گزارش دادند، دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا ساعاتی پس از آنکه آنکارا رفع مخالفتش با عضویت سوئد در ناتو را اعلام کرد، قبول کرده تا روند جنجالی فروش جنگنده‌های اف-۱۶ به ترکیه را به پیش ببرد.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز سه شنبه این تصمیم را تایید کرده و گفت،‌ جو بایدن با کنگره برای نهایی ساختن این معامله تسلیحاتی همکاری خواهد کرد.

سالیوان در گفتگو با خبرنگاران در  محل اجلاس ناتو در شهر ویلنیوس، پایتخت لیتوانی گفت: "او (بایدن) هیچ شرط یا تبصره‌ای تعیین نکرده است. او مایل است این انتقال تسلیحاتی را در رایزنی با کنگره به پیش ببرد."

یک گروه از سناتورهای آمریکایی ماه فوریه تهدید به بلوکه کردن این معامله تا زمانی که آنکارا مخالفتش با پیوستن سوئد و فنلاند به ائتلاف ناتو را رفع نکند، کردند. عضویت فنلاند در ناتو در ماه آوریل نهایی شد.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه با ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو و اولف کریسترسن، نخست وزیر سوئد در حاشیه اجلاس ویلنیوس دیدار کرد. او در جریان این دیدار با حمایت از درخواست استکهلم برای پیوستن به ائتلاف ناتو موافقت کرد. عضویت یک کشور متقاضی در ائتلاف ناتو نیازمند کسب تایید همه اعضای ائتلاف است. اردوغان از چند ماه قبل از قدرت وتوی خود برای ممانعت از پذیرش سوئد در ناتو استفاده کرده چون استکهلم را متهم به کم‌کاری در استرداد شبه نظامیان مرتبط با گروه‌ تروریستی پ.ک.ک می‌کند.

با وجود گزارش‌ها درباره این که موضع آنکارا درباره عضویت سوئد در ناتو تغییر کرده، برخی قانونگذاران آمریکایی همچنان درباره معامله فروش جنگنده‌های اف-۱۶ به ترکیه تردید دارند. باب منندز، سناتور دموکرات و رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا گفت: "آمریکا باید راهی برای تضمین متوقف کردن تجاوزگری ترکیه علیه همسایگانش پیدا کند."

او همچنین درباره سوابق حقوق بشری ترکیه و پروازهای هواپیماهای ترکیه‌ای بر فراز حریم‌ هوایی یونان اظهار نگرانی کرد.

منندز گفت، تضمین‌هایی می‌خواهد مبنی بر اینکه ترکیه از جنگنده‌های خود "برای انجام اقدامات خصمانه‌ آن هم نه فقط علیه یونان بلکه علیه دیگر متحدان عضو ناتو استفاده نکند."

واشنگتن در سال ۲۰۱۹ ترکیه را از برنامه خرید جنگنده‌های نسل جدید اف-۳۵ در واکنش به خرید سامانه‌های دفاع هوایی اس-۴۰۰ روسیه توسط  آنکارا کنار گذاشت.

آنکارا در اکتبر ۲۰۲۱ خواستار موافقت آمریکا با یک معامله تسلیحاتی ۲۰ میلیارد دلاری شامل جنگنده‌های اف-۱۶ جدید ساخت شرکت لاکهید مارتین و همین طور حدود ۸۰ کیت مدرنیزه سازی برای جنگنده‌های فعلی خود شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha