• یکشنبه / ۲۵ تیر ۱۴۰۲ / ۱۳:۰۶
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1402042515941
  • خبرنگار : 71443

با اشاره به سفر رئیسی به آفریقا

مقام پیشین صهیونیستی: در حالی‌که آمریکا خواب است، ایران جایگاه خود را در آفریقا تقویت می‌کند

مقام پیشین صهیونیستی: در حالی‌که آمریکا خواب است، ایران جایگاه خود را در آفریقا تقویت می‌کند

مشاور پیشین امنیت ملی رژیم صهیونیستی در یادداشتی با اشاره به دستاوردهای دیپلماتیک ایران و تقویت جایگاه کشورمان در آفریقا با توجه به سفر اخیر رئیس جمهوری کشورمان به این قاره تاکید کرد: ایران در تلاش برای افزودن کشورهای بیشتر به اردوگاه ضد آمریکایی بوده و خود، کلید تشکیل این بلوک است.

به گزارش ایسنا، میر بن شابات، مشاور امنیت ملی رژیم صهیونیستی در سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ در یادداشت خود که در روزنامه اسرائیل هیوم منتشر شده است با اشاره به سفر اخیر رئیس جمهوری ایران به آفریقا و بازدید از سه کشور کنیا، اوگاندا و زیمبابوه تصریح کرد: ایران در تلاش است تا با تقویت جایگاه خود در قاره آفریقا و افزودن کشورهای بیشتری به اردوگاه ضد آمریکایی، بر شتاب دیپلماتیکی که در ماه‌های اخیر از آن برخوردار بوده است، بیفزاید.

وی ادامه داد: ایران پس از احیای روابط با عربستان سعودی و امارات متحده عربی و حتی با تعمیق همکاری استراتژیک با روسیه، اکنون هدف دیپلماتیک دیگری را در نظر گرفته است؛ آفریقا.

ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران سفر خود به آفریقا را چند روز پیش آغاز کرد که این اولین سفر یک مقام ایرانی در این سطح در بیش از یک دهه گذشته محسوب می‌شود. هدف اعلام شده وی ایجاد همکاری بیشتر در زمینه مسائل اقتصادی بین جمهوری اسلامی و آفریقا است که آن را «قاره فرصت» می‌داند.

این مقام پیشین صهیونیستی نوشت: اما جدای از مسائل اقتصادی، واضح است که او سعی خواهد کرد از این سفر برای تقویت شتاب دیپلماتیک ایران در ماه‌های اخیر با تقویت جایگاه خود در قاره آفریقا و افزودن کشورهای بیشتری به اردوگاه ضد آمریکایی استفاده کند. در واقع ایران کلید تشکیل این بلوک بوده است.

تنها یک هفته پیش از این نیز وزیر امور خارجه ایران پس از هفت سال وقفه با همتای سودانی خود در چنین مذاکرات سطح بالایی دیدار کرد. به گزارش رسانه‌های ایرانی، دو طرف درباره راه‌های احیای روابط گفت‌وگو کردند. یکی دیگر از نقاط عطف مهم برای تقویت جایگاه ایران در قاره آفریقا حدود دو هفته پیش رخ داد که همسایه سودان، یعنی مصر را درگیر کرد.

بن شابات افزود: ایران و مصر برای بازگرداندن پروازهای مستقیم میان دو کشور که بیش از 40 سال پیش متوقف شده بود، توافق کردند. اگر این گام درست باشد، نه تنها ضرورت اقتصادی هر دو کشور را منعکس می‌کند، بلکه میل به آغاز فصل جدیدی در روابط آنها را نشان می‌دهد که در طول سال‌ها با تنش‌های زیادی همراه بوده است. در حال حاضر نمی‌توان گفت که اوضاع از اینجا به کجا پیش می‌رود، اما فعلاً تأیید شده است که مصر محدودیت‌های ویزای توریستی از ایران را لغو خواهد کرد.

وی در ادامه به روابط گرم میان ایران و سایر کشورهای مهم آفریقایی، از جمله آفریقای جنوبی و الجزیره اشاره کرد و نوشت که هدف واقعی از این تلاش‌ها از بین بردن تأثیر تحریم‌ها بر ایران و گشودن فرصت‌های جدید برای بهبود اقتصاد این کشور است.

میر بن شابات که اکنون رئیس موسسه امنیت ملی و استراتژی صهیونیستی Misgav است، ادامه داد: اما این تلاش‌ها برای خدمت به یک هدف فراگیر طراحی شده‌اند؛ تأثیرگذاری بر نظم جدید جهانی و ایجاد یک سیستم چندجانبه که به عنوان ابزاری برای تضعیف ایالات متحده و غرب عمل کند.

در این میان، به نظر می‌رسد که دولت بایدن به‌طور کامل بر همه این تحولات نظارت ندارد. بیش از حد به مسائل داخلی، رقابت با چین و جنگ اوکراین می‌پردازد. سیاست‌های این کشور در خاورمیانه به ایران اجازه داده است که قدرت پیدا کند و دوستان عرب واشنگتن، روسیه و چین را در آغوش بگیرند. اما نباید انتظار داشته باشیم که فعالیت ایران در آفریقا باعث شود بایدن از خواب غفلت بیدار و وارد عمل شود.

این مقام سابق صهیونیستی در بخش پایانی یادداشت خود تلاش کرد راهکارهایی را برای رژیم صهیونیستی به منظور مقابله با این شرایط ارائه دهد و نوشت: اول، اسرائیل باید حضور خود را در کشورهای آفریقایی، به‌ویژه در کشورهایی که مورد توجه ایران بوده اند، تقویت کند. دوم، باید قراردادهای عادی‌سازی روابط با سودان را با وجود آشفتگی داخلی آن نهایی کند. سوم، باید مطمئن شود که مصر را در سطوح مناسب درگیر می‌کند تا از اصطکاک بر سر روابط جدیدش با ایران جلوگیری کند. چهارم، باید حاکمیت مراکش بر صحرای غربی را به رسمیت بشناسد.

انتهای پیام
 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha