• سه‌شنبه / ۳ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۰:۲۲
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1402050301731
  • خبرنگار : 71282

بیشترین درصد اشتغال مختص آموزش در محیط واقعی کار

بیشترین درصد اشتغال مختص آموزش در محیط واقعی کار

بررسی‌ها نشان می‌دهد بیشترین درصد اشتغال مختص آموزش در محیط واقعی کار است و ۸۰ درصد مهارت آموزانی که در محیط واقعی کار آموزش دیدند، پس از فراگیری مهارت صاحب شغل شده و جذب بازار کار شده‌اند.

به گزارش ایسنا، توسعه مراکز آموزش در محیط واقعی کار با همکاری اصناف کشور یکی از برنامه‌های مهم و موثر سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در راستای اشتغال پذیری و ایجاد اشتغال پایدار است. پژوهش‌ها نشان می‌دهد که بهترین شیوه آموزش، آموزش در محیط واقعی کار است و بیش از ۸۰ درصد کسانی که در چنین محیط هایی آموزش دیده‌اند جذب بازار کار شده‌اند.

سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای از ابتدای دولت سیزدهم در راستای اجرایی کردن بند ۲ سیاست‌های کلی اشتغال و بند ۵ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی،طرح "مهارت‌آموزی در محیط واقعی کار" را با رویکرد ایجاد بسترهای لازم برای اشتغال مولد و پایدار در اولویت خود قرار داده است.در حال حاضر ۳۰ درصد آموزش‌های مهارتی ارائه شده از طریق سازمان فنی و حرفه‌ای به صورت تئوری و ۷۰ درصد آموزش‌ها به صورت عملی است. این طرح موجب افزایش بهره‌وری ملی می‌شود و بستر پایداری اشتغال نیروهای کار را فراهم می کند. افراد با آموزش در محیط واقعی کار به واحدهای کارگاهی معرفی شده و تحت پوشش بیمه حوادث قرار می‌گیرند.

در راستای اجرایی کردن بند ۲ سیاست‌های کلی اشتغال ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب و بند ۵ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای طرح "مهارت‌آموزی در محیط واقعی کار" با رویکرد ایجاد بسترهای لازم برای اشتغال مولد و پایدار و همچنین استمرار و تثبیت اشتغال فرصت‌های موجود و مورد نیاز جامعه به ویژه در مشاغل خرد و خانگی را از ابتدای دولت سیزدهم در اولویت خود قرار داده و برای جرایی کردن طرح از ظرفیت بخش‌های غیردولتی در محیط کارگاهی استفاده کرده و توسعه و تنوع الگوهای آموزشی را مدنظر قرار داده است.

از جمله اهداف طرح مهارت‌آموزی در محیط واقعی کار، آشنایی با محیط کسب و کار، کسب تجربه و آماده‌سازی و ایجاد خودباوری در مهارت‌آموز برای ورود به عرصه اشتغال و کارآفرینی، حفظ و پایداری مشاغل سنتی و بومی خصوصاً در صنایع دستی، کمک به بنگاه‌های فعال به منظور شناسایی و جذب نیروی کار مستعد و توانمند، کاهش هزینه‌های جذب و به کارگیری نیروهای فاقد مهارت و استفاده از ظرفیت و توان آموزشی عملی بنگاه‌های اقتصادی است. در چارچوب این طرح، مهارت و شایستگی مورد نیاز در راستای استانداردهای آموزشی سازمان فنی و حرفه‌ای از مربی به مهارت‌آموز همزمان با فرایند تولید محصول و ارائه خدمت منتقل می‌شود.

غلامحسین حسینی‌نیا - معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره طرح آموزش در محیط کار واقعی و مزایای اجرای آن به ایسنا گفت: این طرح شیوه جدیدی از استاد شاگردی است که قبلا مرسوم بوده و با کمک اصناف کشور اجرا می‌شود. در حال حاضر بیش از سه میلیون واحد صنفی فعال در کشور وجود دارد و طبق برآوردهای ما از این تعداد یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد صنفی قابلیت ورود به این طرح را دارند و می‌توانند کارآموز بپذیرند و مهارتی را به طور کامل فرا بگیرند.

بیشترین درصد اشتغال مختص آموزش در محیط واقعی کار

وی ادامه داد: افراد پس از ثبت‌نام در این طرح، بخشی از آموزش را که جنبه عمومی و نظری دارد در قالب کلاس‌های حضوری، آنلاین و برخط و بسته‌های آموزشی که در اختیارشان قرار می‌گیرد، از طریق فنی و حرفه‌ای می‌آموزند و سپس به واحد صنفی مذکور معرفی می‌شوند و زیرنظر استادکارانی که آن فعالیت را به طور تجاری انجام می‌دهند و از آن کسب درآمد می‌کنند، مهارت را کامل فرا می‌گیرند.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: در کنار آن افراد بسته‌ای از آموزش‌های مهارتی نرم از قبیل بنگاه‌داری، مشتری مداری، دخل و خرج داری و تامین مواد و منابع اولیه را یاد می‌گیرند و در واقع در یک محیط واقعی آموزش‌های مهارتی لازم در حوزه کسب و کار را می‌آموزند.

به گفته حسینی‌نیا بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیشترین درصد اشتغال در کشور مختص آموزش در محیط واقعی کار است و بیش از ۸۰ درصد مهارت جویانی که در محیط کار واقعی آموزش ببینند به سرعت مشغول کار می‌شوند.

به گزارش ایسنا، سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای با داشتن بیش از ۶۴۰ مرکز آموزش دولتی، ۵۴۰۰ مرکز جوار کارگاهی و ۱۴ هزار آموزشگاه خصوصی متولی ارائه آموزش‌های غیررسمی مهارتی در کشور است. مجموع بخش دولتی و خصوصی سازمان ظرفیت برگزاری سالانه یک میلیون و ۱۵۰ هزار نفر دوره مهارت‌های آموزش فنی و حرفه‌ای در کشور را دارد و در مهارت آموزی و اشتغال آفرینی کشور اثرگذار است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha