• دوشنبه / ۲۳ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۶:۴۹
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1402052314616
  • خبرنگار : 71381

اخبار سیاسی ۲۳ مرداد؛ تحلیل‌ها از توافق ایران و آمریکا/واکنش‌ها به حمله تروریستی در شاهچراغ

اخبار سیاسی ۲۳ مرداد؛ تحلیل‌ها از توافق ایران و آمریکا/واکنش‌ها به حمله تروریستی در شاهچراغ

«حمله تروریستی در شاهچراغ»،‌ «توافق ایران و آمریکا» و «تغییر معاون سیاسی وزیر کشور» از موضوعات مهم خبری امروز (بیست و سوم مردادماه ۱۴۰۲) حوزه سیاست بود که می‌توانید در گزارش زیر مشروح آنها را بخوانید.

به گزارش ایسنا، در پی حمله تروریستی اخیر در حرم شاه‌چراغ روسای قوه مجریه و مقننه در اولین واکنش‌های خود از دستگاه قضایی اشد مجازات برای عاملان این حادثه را خواستار شدند.

عصر دیروز یکشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۲ حرم شاهچراغ(ع) مورد حمله تروریستی واقع شد و بلافاصله تروریست اصلی که اقدام به تیراندازی در حرم کرده بود دستگیر شد و در بازجویی و تحقیقات اولیه خود را رحمت الله نوروزف و تبعه تاجیکستان معرفی کرده است.

امروز هم رییس کل دادگستری استان فارس از دستگیری چهار فرد مظنون به همکاری در حادثه تروریستی حرم شاهچراغ خبر داد و گفت: تاکنون و با تحقیقات صورت گرفته ۴ نفر مظنون مرتبط با این حادثه دستگیر شده‌اند.

سفارت روسیه در ایران نیز در بیانیه ‌ای با محکومیت حمله  تروریستی در شاهچراغ، به رهبر انقلاب و ملت ایران تسلیت گفت و بر آمادگی خود برای افزایش بیشتر همکاری ها با شرکای ایرانی در مبارزه با تروریسم تاکید کرد.

برخی از دیگر اخبار مرتبط را می توانید در لینک های زیر بخوانید.

تسلیت علی لاریجانی در پی حمله تروریستی در شاهچراغ

داعش با اعمال تروریستی نمی‌تواند در صفوف مردم رخنه ایجاد کند

شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی حمله به زائرین حرم شاهچراغ را محکوم کرد

دشمن از ایمان عمومی مردم ایران به آینده خشمگین است

پاسخ درخوری به آمران و عاملان حمله تروریستی در حرم شاهچراغ می‌دهیم

حادثه تروریستی شاهچراغ رنگ و بوی مذهبی ندارد

تروریسم به یک قوم و جامعه خاص تعلق ندارد/مهاجران ساماندهی شوند

همچنین سلطان عمان، وزارت امور خارجه عراق،‌ وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان، عمار حکیم رهبر جریان حکمت ملی عراق، سفارت ایران در بروکسل،‌ مجمع جهانی بیداری اسلامی در پیام هایی جداگانه حمله تروریستی به زائران حرم شاهچراغ در شهر شیراز را که منجر به کشته و زخمی شدن چند غیرنظامی شد، به شدت محکوم کردند.

****

سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست هفتگی خود ضمن محکومیت حمله تروریستی به شاهچراغ، به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

ناصر کنعانی در پاسخ به سوالی در ارتباط با اخبار منتشر شده در مورد دیوار مرزی کشیده شده بین ایران و افغانستان و این‌که گفته می‌شود بر این اساس بخشی از زمین‌های کشاورزی ایران به طالبان و افغانستان داده شده است، گفت: اطلاعات بروز شده‌ای در این خصوص ندارم و گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای را نیز نمی‌توانم تایید کنم. زمینی داده نشده که بخواهیم پس بگیریم. جمهوری اسلامی ایران حاکمیت کامل خود را بر مرزهای تعریف شده‌ اعمال کرده و می‌کند.

وی همچنین  در ارتباط با پول‌های مسدود شده ایران در ژاپن و آخرین مذاکرات صورت گرفته در این زمینه تصریح کرد: میزان قابل توجهی از منابع مالی ایران در ژاپن در چارچوب مذاکرات و تفاهم‌های دوجانبه در مقطع زمانی گذشته دریافت شده است و این منابع را دریافت کرده‌ایم. بخش محدودی از منابع مالی‌مان در بانک‌های ژاپن باقی است. گفت‌وگوها و مذاکرات در این ارتباط در حال انجام است تا منابع مالی باقی‌مانده آزاد شود. در جریان سفر آقای امیرعبداللهیان به ژاپن در این ارتباط رایزنی و گفت‌وگو شد. به گفت‌وگوهای صورت گرفته خوشبین هستیم و امیدواریم هرچه زودتر امکان استفاده از این منابع مالی به روش‌های مدنظر ایران و تفاهم این‌که با طرف ژاپنی انجام می‌شود محقق شود.

وزیر امور خارجه هم در  نشستی با خبرنگاران با اشاره به توافق اخیر ایران با آمریکا در ارتباط با بحث تبادل زندانیان و آزادسازی بخشی از پول‌های بلوکه شده ایران، گفت: در این زمینه ماه‌ها بود که در مسیر دیپلماسی و مذاکره کار در حال انجام بود و تبادل پیام‌های غیر مستقیمی با طرف آمریکایی در حال انجام است.

حسین امیرعبداللهیان افزود: واقعا بحث آزادسازی دارایی‌های بلوکه شده و انتقال آنها کار بزرگی بود که در دولت آقای رئیسی انجام شد و البته طرف‌های ثالثی نیز در این زمینه نقش‌آفرینی داشتند.

درباره توافق تهران و واشنگتن برای آزادی پنج جاسوس آمریکایی در ازای آزادسازی پول بلوکه شده ایران و آزادی تعدادی از شهروندان ایرانی زندانی در آمریکا، روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال هم در گزارشی آن را خبری خوب برای این زندانیان و خانواده‌های آن‌ها توصیف کرد و افزود که می‌تواند گام اول در راستای احیای دست کم بخشی از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ باشد.

همچنین اندیشکده گیتستون در گزارشی تحلیلی درباره این توافق نوشته است که رئیس‌جمهور آمریکا به دنبال آن است که بدون تائید کنگره هر گونه توافق هسته‌ای احتمالی با ایران را اجرا کند اما کنگره باید از این فرصت برای بازگشت به قدرت و بازگرداندن اختیاراتش استفاده کند.

به گفته محسن پاک‌آیین دیپلمات پیشین کشورمان هم، توافق برای آزادی زندانیان ایرانی و آمریکایی نشان داد فشار حداکثری و تهدید جواب نمی‌دهد و جمهوری اسلامی ایران می‌تواند با تدابیر لازم با نمایش اقتدار نظامی خود و با تمسک به دیپلماسی فعال و پویا مطالبات خود را در حوزه‌های اقتصادی و انسان دوستانه به سرانجام برساند.

****

در پی تغییر معاون سیاسی وزیر کشور، دبیر شورای اطلاع رسانی دولت در توییتی این تغییر را فداکاری و از خودگذشتگی دولت برای تقویت راهبرد همکاری قوا برشمرد و نوشت: دشمنان ایران بیش از هر چیز به اختلافهای زیر خیمه انقلاب دل بسته‌اند و دولت ولو به قیمت کوتاه آمدن از حق خود، مصلحت بزرگتر را کور کردن چشم این فتنه میداند.

*گزارش کامل ایسنا از جلسه علنی امروز (دو شنبه) بیست و سوم مرداد ماه ۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی را می توانید اینجا بخوانید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha