• پنجشنبه / ۲۶ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۷:۱۱
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1402052616802
  • خبرنگار : 71635

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد

لزوم استفاده از ظرفیت کارشناسی آزادگان در تدوین راهکارهای مناسب

لزوم استفاده از ظرفیت کارشناسی آزادگان در تدوین راهکارهای مناسب

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر ضرورت برگزاری یک نشست هم اندیشی با حضورآزادگان تاکید کرد و گفت: این نشست برپا شود تا از ظرفیت این سرآمدان در تدوین راهکارهای موثر در رفع مشکلات و چالش‌های کشور بهره‌مند شویم.

به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا زالی در آیین گرامیداشت یادگاران ایثار که در آستانه سالروز ورود آزادگان سرافراز به میهن اسلامی که در تالار امام علی(ع) دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی برگزار شد، ضمن تقدیر از تلاش تمامی آزادگان در عرصه‌های مختلف از جمله بهداشت و درمان و نظام سلامت، مراسم تکریم آزادگان را نقطه عطفی برای استفاده از ظرفیت کارشناسی عمیق آزادگان و تدوین راهکارهای مناسب برای رفع دغدغه‌ها و چالش‌های موجود برشمرد.

به گفته وی تکریم آزادگان باید از شکل کلیشه‌ای خارج شود و دولت و مجلس به رفع مشکلات و دغدغه‌های آنان توجه کند.

زالی با اشاره به آمار آزادگان و ایثارگران کل کشور، خاطرنشان کرد: بخش عمده‌ای از آزادگان در سنین جوانی اسیر شده بودند و متوسط سن آنان هنگام اسارت ۲۱ سال بود اما تعداد بسیاری از آنان در سال‌های گذشته به دلیل رنج بیماری (جسمی و روانی و سوء تغذیه و...) با مرگ زودرس فوت کردند که از جمله عوارض اسارت بوده است.

وی با توجه به نتایج مطالعه‌ای در خصوص آزادگان به مجروحیت ۴۲ درصد آزادگان در زمان اسارت، شکنجه جسمی و روانی ۹۳ درصد آزادگان، پوسیدگی دندان ۶۵ درصد، سوءتغذیه مزمن و مفرط ۹۷ درصد آزادگان در زمان اسارت اشاره کرد.

زالی شهامت، وطن دوستی، ولایتمداری اسرای ایرانی را ستودنی برشمرد و آمار بالای اسرای عراقی نسبت به اسرای ایرانی را نشانه تفوق ایران برشمرد و یادآور شد: بیش از ۹۰۰۰ نفر از اسرای عراقی نمی‌خواستند به عراق بازگردند و در ایران ماندند و این موضوع باید مستندنگاری شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به این که تعداد بسیاری از آزادگان هم اکنون جزو نخبگان و سرآمدان علوم پزشکی، مهندسی و علوم انسانی هستند، بر ضرورت برگزاری یک نشست هم اندیشی با حضور آنان تاکید کرد تا از ظرفیت این سرآمدان در تدوین راهکارهای موثر در رفع مشکلات و چالش‌های کشور بهره‌مند شویم.

دکتر محمد پورحسینی - مشاور وزیر بهداشت و مدیرکل حوزه وزارتی - نیز در ادامه این مراسم ضمن تقدیر از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و دست‌اندرکاران برگزاری این گردهمایی صمیمانه به ذکر خاطراتی از دوران اسارت خود در اردوگاه رومادیه معروف به اردوگاه اطفال رژیم بعث پرداخت.

وی به نقشه رژیم بعث به منظور تبلیغ ضد ایران اشاره کرد و گفت: تمام اسرای زیر ۱۸ سال ایرانی را در اردوگاهی معروف به اردوگاه اطفال جمع کرده بودند و تیم خبری و رسانه‌ای برای مصاحبه با آنان اعزام کردند اما این توطئه رژیم بعث با هوشیاری نوجوانان اسیر ایرانی نقش برآب شد.

پورحسینی این واقعه را مصداق نصرت الهی برشمرد که باعث ایجاد روحیه امید در ملت ایران شد.

وی با بیان این که در تاریخ اسلام این قبیل صحنه‌ها کم نبوده است به خطبه حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) در مجلس یزید اشاره و اظهارکرد: این خطبه‌ها تمام نقشه‌های یزید را نقش برآب کرد.

مدیرکل حوزه وزارتی وزارت بهداشت افزود: ما وارث این فرهنگ هستیم و باید رویدادهای انقلاب و دفاع مقدس را روایت کنیم زیرا تعداد زیادی از نسل جوان آنچه در انقلاب و دفاع مقدس گذشت را نمی‌دانند.

وی تاکید کرد: همه باید بدانند این انقلاب به سادگی به دست نیامده و برای آن خون‌ها و جان‌های زیادی فدا شده است.

پورحسینی با اشاره به توطئه‌های دشمن علیه نظام در عرصه‌های مختلف فرهنگی، سیاسی و اقتصادی به حاضران توصیه کرد مراقب این توطئه‌ها باشند و به یاد داشته باشند که دشمنان این نظام به راحتی دست از توطئه برنمی‌دارند.

مدیرکل وزارتی که خود نیز مدت زیادی در اسارت و اردوگاه اطفال رژیم بعث سپری کرده بود فرهنگ سازی و مستندسازی وقایع انقلاب و دفاع مقدس، اطلاع رسانی به نسل جوان را از جمله موضوعات مهم برشمرد و گفت: امیدوارم بتوانیم دین خود به همرزمانمان که رفتند و ما از آنان جا ماندیم را به خوبی ادا کنیم.

آزادگان با صبرشان تاریخ ساز شدند

در بخش دیگری از این مراسم دکتر مجید احمدی - مشاور وزیر بهداشت در امور شاهد و ایثارگران - با اشاره به رشادت‌ و ایثار آزادگان هنگام اسارت به بازگشت غرورآفرین آنان به میهن اسلامی اشاره کرد که در اوج مظلومیت و چهره‌های تکیده همراه با اقتدار و مصمم برای حرکت در مسیر سازندگی کشور بودند.

وی مرگ‌آگهی را یکی از مهمترین شاخصه‌های آزادگان برشمرد که در دوران اسارت هر لحظه بارها با مظلومیت در اردوگاه‌های بعثی با آن مواجه بودند و صبر آنان تاریخ ساز شد.

مشاور وزیر بهداشت در امور شاهد و ایثارگران همچنین مرگ‌آگهی را عنصری برشمرد که همواره با کادر درمان و خدمت در این عرصه همراه است و در اوج پاندمی کرونا خود را بیش از همه نشان داد.

احمدی با اشاره به تقارن سالروز بازگشت آزادگان با ایام محرم و حرکت کاروان اسرای کربلا به سمت شام، حضرت زینب(س) را بزرگترین مصداق تراز مکتب تشیع برشمرد که به ظاهر در بند و اسارت دشمنان بود اما در واقع دشمنانش در بند او بودند.

وی با اشاره به نفوذ کلام حضرت زینب (س) درخصوص واقعه کربلا گفت: امروز میراث‌دار بزرگ بانوی آزاده و پیام رسان عاشورا حضرت زینب (س) هستیم و باید در این عرصه گام‌های موثری برداریم.

احمدی در خاتمه سخنان خود ضمن تقدیر از دست اندرکاران برگزاری این مراسم و مسئولان دانشگاه برای تمامی آزادگان سلحشور میهن اسلامی آرزوی سربلندی و سرافرازی کرد.

بنابر اعلام وبدا، در خاتمه این مراسم با اهدای لوح تقدیر و هدایایی از مقام آزادگان و یادگاران ایثار دوران دفاع مقدس و همسران آنان تقدیر شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha