• یکشنبه / ۵ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۵:۲۵
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1402060503193
  • خبرنگار : 71623

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران عنوان کرد

پیش شرط‌های تبدیل فرصت عضویت در بریکس به دستاوردهای تجاری

پیش شرط‌های تبدیل فرصت عضویت در بریکس به دستاوردهای تجاری

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت که عضویت در بریکس فرصتی است که در اختیار کشور قرار گرفته و با سیاستگذاری صحیح از جمله در بحش تامین زیرساخت‌ها و رفع موانع صادرات می‌تواند به دستاورد جهش صادرات و افزایش تجارت تبدیل شود.

محمد لاهوتی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه امروز با توجه به جهانی شدن اقتصاد حضور در پیمان‌هایی مثل شانگهای، بریکس و اوراسیا برای کشورهایی که با یکدیگر پیوند تجاری و منطقه‌ای دارند می‌تواند به عنوان یک فرصت در نظر گرفته شود، اظهار کرد: اعضای بریکس تقریبا ۳۱.۵ درصد تولید ناخالص جهانی را به خود اختصاص دادند و پیش بینی می‌شود با حضور کشورهای دیگر مثل عربستان، این عدد به ۵۰ درصد برسد که در این صورت تاثیرگذاری آن‌ها در بحث اقتصادی و گسترش روابط سیاسی و اجتماعی حائز اهمیت خواهد بود.

وی با بیان اینکه باید از بریکس به عنوان یک فرصت مهم یاد شود، تصریح کرد: اگر بتوانیم با ایجاد زیرساخت‌های لازم و بستر مناسب به ویژه در بخش بنادر و حمل و نقل، افزایش قدرت رقابت واحدهای تولیدی و غیره از این فرصت بهره بگیریم، می‌توان گفت به دستاورد چشمگیری رسیدیم.  

لاهوتی با بیان اینکه با ورود به این پیمان، تعرفه‌های واردات و صادرات باید با سایر کشورها متناسب باشد، تصریح کرد: همچنین تولیدکنندگان باید با کشورهایی مثل چین و روسیه رقابت کنند و اگر صنایع پویا نباشند و امکان رقابت نداشته باشند در بحث صادرات با مشکل مواجه می‌شوند.

البته به گفته وی این موضوع که ایران عضو سازمان تجارت جهانی نیست و تعرفه کالاهای صادراتی ایران نسبت به کشورهایی که عضو هستند، بالاتر است، می‌تواند به توسعه صادرات کمک کند.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران همچنین گفت: راندمان تولید، افزایش کیفیت، بسته‌بندی، شناسایی بازارها، قدرت رقابت به‌ خصوص در موضوع برگشت ارز حاصل از صادرات، از جمله مواردی است که اگر نتوانیم تا زمان الحاق کامل از آن‌ها بهره ببریم فرصت خودمان در اختیار کشورهای دیگر می‌گذاریم که پتانسیل و آمادگی تجارت را دارند. بنابراین می‌توان گفت عضویت در بریکس فرصتی است که در اختیار کشور قرار گرفته و با سیاستگذاری صحیح می‌تواند به دستاورد جهش صادرات و افزایش تجارت تبدیل شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha