• جمعه / ۱۷ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۰:۰۰
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1402061610446
  • خبرنگار : 71263

هشدار بانک آمریکایی درباره صعود قیمت نفت به ۱۰۷ دلار

هشدار بانک آمریکایی درباره صعود قیمت نفت به ۱۰۷ دلار

بانک آمریکایی گلدمن ساکس هشدار داد اگر عربستان سعودی و روسیه، کاهش تولید خود را حفظ کنند، قیمت نفت در سال میلادی آینده ممکن است به مرز ۱۰۷ دلار در هر بشکه صعود کند.

به گزارش ایسنا، عربستان سعودی سه شنبه هفته جاری اعلام کرد با هدف تقویت اقدامات احتیاطی که از سوی تولیدکنندگان اوپک پلاس به منظور حمایت از ثبات و توازن بازارهای نفت انجام شده است، کاهش تولید روزانه یک میلیون بشکه ای خود را تا دسامبر سال ۲۰۲۳ تمدید می کند. این کاهش که سطح تولید نفت عربستان سعودی را تا پایان سال میلادی جاری، به ۹ میلیون بشکه در روز می رساند، به صورت ماهانه بازبینی خواهد شد تا در صورت لزوم و بر اساس شرایط بازار، افزایش یا کاهش بیشتری پیدا کند.

روسیه هم صادرات نفت خود را تا پایان دسامبر سال ۲۰۲۳، به میزان ۳۰۰ هزار بشکه در روز کاهش خواهد داد و این کاهش را هر ماه بازبینی می کند تا در صورت لزوم، تغییرات لازم را اعمال کند.

این اقدامات عربستان سعودی، قیمت نفت برنت را به بالای ۹۰ دلار در هر بشکه و نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا را به حدود ۸۸ دلار در هر بشکه رساند.

در پی اعلام این تصمیم، واحد تحقیقات کالای گلدمن ساکس در یادداشتی نوشت: تداوم کاهش تولید نفت، ریسکهای صعودی برای قیمت نفت را افزایش می دهد. سناریویی را در نظر بگیرید که در آن، اوپک پلاس به کاهش تولید سال ۲۰۲۳، تا پایان سال ۲۰۲۴ ادامه می دهد و عربستان سعودی، تولید خود را به تدریج افزایش می دهد. در چنین سناریویی، قیمت نفت در دسامبر سال ۲۰۲۴، به ۱۰۷ دلار در هر بشکه صعود خواهد کرد اما این سناریوی اصلی این بانک وال استریت نیست.

به گفته تحلیلگران گلدمن ساکس، این دیدگاه پایه گلدمن ساکس نیست زیرا با توجه به عرضه قوی، واکنش سرمایه گذاری به بحران انرژی سال ۲۰۲۲، رشد عرضه نفت شیل آمریکا و اهمیت سیاسی قیمت بنزین در این کشور، بعید به نظر می رسد اوپک پلاس بخواهد قیمت نفت در بالای ۱۰۰ دلار در هر بشکه را دنبال کند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، تحلیلگران دیگر می گویند تمدید کاهش عرضه از سوی عربستان سعودی و روسیه، نفت ۱۰۰ دلاری را تضمین نمی کند، به خصوص با توجه به استمرار مشکلات اقتصادی و نگرانیهایی که نسبت به تقاضا برای نفت وجود دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha