• جمعه / ۱۹ آبان ۱۴۰۲ / ۰۵:۲۷
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1402081813241
  • خبرنگار : 71635

رییس مرکز طبی کودکان مطرح کرد

افزایش مراجعات بیماری‌های تنفسی در کودکان/شرایط، خارج از روال عادی هر سال نیست

افزایش مراجعات بیماری‌های تنفسی در کودکان/شرایط، خارج از روال عادی هر سال نیست
عکس آرشیوی است.

رییس مرکز طبی کودکان وضعیت بروز بیماری‌های فصلی در کودکان را تشریح کرد و با اشاره به افزایش بالای مراجعات، گفت: تنها علت شکل‌گیری این مراجعات،‌ سرد شدن هوا نیست زیرا معمولا با آغاز به کار مدارس شیوع بیماری‌های تنفسی اتفاق می‌افتد و در عین حال هم نمی‌توان گفت شرایط فعلی، خارج از روال عادی هر ساله است.

دکتر رضا شروین بدو در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه مرکز طبی کودکان به عنوان یک بیمارستان مرجع شناخته می‌شود، گفت: از این رو معمولا مراجعین متعددی داریم اما با تغییر فصل و سرد شدن هوا اکنون شاهد مراجعه بیمارانی هستیم که به بیماری‌های فصلی مبتلا می‌شوند.

وی افزود: بیماران با علائم ابتلا به بیماری‌های ویروسی دستگاه تنفسی و اسهال و استفراغ‌های ویروسی به ما مراجعه می‌کنند اما از آنجایی که این بیماری‌ها با درمان‌های حمایتی رایج بهبود می‌یابند، الزاما نیازی به آزمایش‌های ویروس شناسی ندارند که بگوییم دقیقا با کدام ویروس به بیماری مبتلا شده‌اند.

او تاکید کرد: البته شاید تنها علت شکل‌گیری این مراجعات،‌ سرد شدن هوا نباشد؛ چراکه معمولا با آغاز به کار مدارس شیوع بیماری‌های تنفسی را داریم اما نمی‌توان گفت شرایط فعلی خارج از روال عادی هر ساله است؛ اما تعداد مراجعین بالا است که فکر می‌کنم علت آنهم مرجع بودن بیمارستان است.

رییس مرکز طبی کودکان در خصوص آمار مراجعه کودکان با بیماری‌های فصلی به این بیمارستان، تصریح کرد: میانگین مراجعات اورژانس ما روزانه حدودا ۴۰۰ نفر است و معمولا بیش از نیمی از این تعداد به بیماری‌های ویروسی فصل مبتلا شده‌اند و شاید تنها ۱۰ درصد این تعداد مبتلایان به عفونت ویروسی دستگاه تنفسی نیاز به بستری شدن داشته باشند.

به گفته وی، در حال حاضر بیشتر مراجعان فعلی مرکز طبی کودکان در بازه سنی یک تا ۵ سال هستند.

وی افزود: کودکانی که با علائم بیماری‌های ویروسی گوارشی به ما مراجعه می‌کنند هم تظاهرات بالینی دستگاه گوارش فوقانی مانند تهوع و استفراغ و هم تظاهرات بالینی دستگاه گوارش تحتانی شامل اسهال و بیرون‌روی دارند که تعداد کمی از آنها نیاز به مایع‌درمانی وریدی پیدا می‌کنند؛ ولی مابقی با درمان روتین، مایع‌درمانی خوراکی، دریافت پودر ORS و ... بهود می‌یابند. درصد کمی از مراجعات هم درگیری با باکتری شیگلا است که البته شیوع بالایی ندارد.

شروین‌بدو به خانواده‌ها هشدار داد: مهم‌ترین مسئله، آموزش در خانواده است؛ چون با ابتلای یک عضو،‌ بقیه هم در خطر قرار می‌گیرند. یکی از مهم‌ترین موارد بحث شست‌وشوی دست‌ها با آب و صابون است. از طرفی اگر متوجه می‌شوند فرزندشان علائم بیماری‌های تنفسی فصلی دارد با نظر پزشک سعی کنند در خانه از او مراقبت کنند تا در مهدکودک و مدرسه بیماری به سایرین منتقل نشود.

او همچنین عدم مصرف دخانیات در کنار کودکان، رعایت بهداشت فردی خارج از منزل و رعایت فاصله فیزیکی با فرد بیمار در منزل را از نکات مهم برای پیشگیری از بروز بیماری دانست و گفت: با رعایت همین نکات ساده می‌توان تا ۸۰ درصد از بروز اینگونه بیماری‌ها جلوگیری کرد.

رییس مرکز طبی کودکان با تاکید بر اینکه تزریق واکسن آنفلوآنزا نمی‌تواند از بروز سرماخوردگی جلوگیری کند، اظهار کرد: ویروس‌های مولد سرماخوردگی از ویروس‌های مولد آنفلوآنزا متفاوت هستند و واکسن آنفلوآنزا مناسب سوش‌های مختلف همین ویروس است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar

توصیه می‌شود از تمام افراد آزمایش خون گرفته و میزان عفونت داخل خون سنجیده شود تمام افراد مبتلا به عفونت داخل خون هستند و اسهال و تهوع و غیره اشتباه محض هست در تمام موارد پزشک اسهال و تهوع را نشانه دیگر تشخیص می‌دهد در صورتی بعد از دو تا سه مورد مراجعه به پزشک ::::با کمال تعجب پزشک متوجه می‌شود عفونت باعث این علائم هست پیرولا گذر واژه این روزهای کشور هست بهتر هست خانواده ها خودشون از پزشک این آزمایش ساده بخواهند چون کودک یکم تزریق باید با مراقبت انجام شود و تشخیص درست باشد پزشک در آزمایش خون غلظت عفونت داخل خون بخواهد سریع همه چیز درست تشخیص داده می‌شود این کرونا از مرداد تا الان کشور درگیر کرده است پیرولا ویروس غالب هست و جالب هست پزشکان علت آن را پرخوری و مسمومیت می‌دانند و به عفونت اصلا دقت نمی‌کنند شایان ذکر هست اگر پزشک درست تشخیص ندهد چون کودک توانایی ندارد امکان خفگی بر حسب ویروس و مرگ وجود دارد و لطمات جبران ناپذیر وجود دارد میلون ها نفر در ایران دچار و مبتلا هستند و جالب هست وزرات بهداشت هنوز سیستم آنلاین گوشزد شده سال ۱۴۰۰ که تمام بیماران باید علائم و درمان آنها باید بر حسب تعداد ثبت شود ندارد و این باعث می‌شود یک کرمانشاهی با سه بار رفتن به پزشک متوجه درمان شود !!!یک تهرانی با رفتن به مناطق ۱۸ و ۱۹ و ۲۱ و ۱۷ نتواند بهبود یابد و در منطقه ۸ درمان آن را با یک پزشک خوب پیدا کند و وزرات بهداشت چون سامانه جامع سنجش ندارد هنوز پروتکل درمان برای کل کشور ندارد این بیماری در مرداد ؛مهر و آبان با پروتکل های درمان خوب بهبود کامل پیدا کرد