• چهارشنبه / ۲۴ آبان ۱۴۰۲ / ۱۱:۴۰
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1402082417617
  • خبرنگار : 71616

وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد

تامین ارز ۱۰۰ هزار خودروی برقی/ متقاضیان وارداتی‌ها تا پایان آذر تعیین تکلیف می‌شوند

تامین ارز ۱۰۰ هزار خودروی برقی/ متقاضیان وارداتی‌ها تا پایان آذر تعیین تکلیف می‌شوند

وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن اشاره به اینکه کلیات آئین‌نامه واردات خودروهای کارکرده تصویب شده و تنها منتظر این هستیم که کمیته‌ای، منشا ارز را شناسایی کند تا با همکاری اعضای کمیسیون صنایع، نگرانی بانک مرکزی که بی‌دلیل هم نیست، رفع شود در مورد واردات خودروهای برقی توضیح داد: ارز ۱۰۰ هزار خودروی برقی تا پایان سال جاری تامین شده است.

به گزارش ایسنا، عباس علی‌آبادی در حاشیه دومین نمایشگاه تحول صنعت خودرو که از روز گذشته (سه‌شنبه ۲۳ آبان ماه) آغاز شده و به مدت چهار روز دایر است، در رابطه با آخرین وضعیت واردات خودروهای کارکرده، اظهار کرد: آیین‌نامه واردات خودروهای کارکرده تهیه و برای دولت ارسال شد و کلیات آن نیز تصویب شده است؛ تنها بندی در این آیین‌نامه قید شده که بر اساس آن بایستی کمیته‌ای منشاء ارز را شناسایی کند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در این رابطه با اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس، جلسه‌ای داشته‌ایم و مقرر شد با همکاری یکدیگر در این کمیته شرکت کرده و تلاش کنیم تا نگرانی بانک مرکزی که بی‌دلیل هم نیست، رفع شود؛ به اعتقاد بانک مرکزی، ممکن است که به دلیل منافعی که این موضوع برای واردکنندگان خواهد داشت، به بازار ارز هجمه وارد شود و نرخ ارز ترقی کند و این ترقی بر تمام کالاها اثرگذار باشد. این نگرانی حتما بایستی موردتوجه قرار گیرد؛ بنابراین مقرر شده تا جلسه‌ای در این زمینه با حضور نمایندگان بانک مرکزی،  کمیسیون صنایع و معادن مجلس داشته باشیم و راهکاری برای آن تعریف کنیم.

تعیین تعرفه چهار درصدی برای واردات خودروهای برقی

علی‌آبادی ضمن اشاره به برنامه‌ریزی‌ها برای واردات خودروهای برقی، اعلام کرد: تعرفه واردات خودروهای برقی، حداقل مقدار ممکن یعنی حدود چهار درصد تصویب شد، البته  برای خودروهای هیبرید پلاگین نیز همین حدود تعرفه تعریف شده است؛ اما پیشنهاد ما این است که برای خودروهای هیبرید تا ۱۵ درصد این تعرفه افزایش پیدا کند. این در حالیست که برای خودروهای دیگر تعرفه‌ها تا ۷۵ درصد هم تعیین شده است؛  جدول این موضوع آماده و در کمیسیون ماده (۱) مصوب شده، بنابراین باید در صحن دولت بررسی و تصویب شود.

وی ادامه داد: برای واردات حداقل ۱۰۰ هزار دستگاه خودروی برقی تا پایان سال جاری تامین ارز محقق شده است. بانک مرکزی نیز با تامین ارز خودروهای برقی موافقت کرده و مشکل ارزی در این زمینه وجود ندارد.

علی‌آبادی تصریح کرد: برای خودروهای برقی و نو تاکنون مشکل ارزی نداشته‌ایم و فکر هم نمی‌کنیم تا پایان سال هم مشکلی داشته باشیم.

مشخص شدن تکلیف همه‌ ثبت‌نامی‌های خودروهای وارداتی تا پایان آذر ماه

وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: تا پایان آذر ماه تکلیف همه متقاضیان مرحله اول ثبت‌نام خودروهای وارداتی (ثبت‌نامی‌های اسفند ماه ۱۴۰۱ که طی مدت اخیر به‌ نوبت برای انتخاب خودروی خود اقدام می‌کنند)، روشن و نحوه دریافت خودروهایشان مشخص می‌شود؛ ضمن اینکه روند واردات خودروهای نو براساس برنامه پیش می‌رود و تداوم خواهد داشت.

سکاندار وزارات صمت در رابطه با قیمت بالای خودروهای وارداتی علیرغم وعده واردات خودروهای اقتصادی، تصریح کرد: یک خودروی مورد قبول به لحاظ کیفیت و دارای استاندارد، در دنیا از ۵۰۰۰ دلار تا حدود ۶۰ هزار دلار قیمت دارد؛ ما برای واردت خودروها سقف ۲۰ هزار دلاری در نظر گرفتیم و سعی شده که خودروهای بالاتر از این عدد وارد نشود؛ به نظر بنده این سقف ۲۰ هزار دلاری حد قابل قبول برای متوسط مردم است که حدوداً یک میلیارد تومان با نرخ فعلی، ارزش‌گذاری می‌شود.  

علی‌آبادی تاکید کرد: البته برای خودروهای برقی، مقیاس‌های پایین‌تر که همانطور که اشاره شد، تعرفه حداقلی دارند، برای سطوح پایین‌تر درآمدی در نظر گرفته شده که مشتریان با رقم‌های پایین‌تر می‌توانند خودروی مورد نظر خود را خریداری کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۴ ۲۲:۵۵

یک خبر خوب ناشی از توفیق اجباری برای ملت ایران از چین. بزودی و ظرف دو تا سه سال اینده دولت ایران چاره ای جز واردات و تولید گسترده خودروبرقی ندارد! دلیلش ساده هست. بزرگترین و تنها خریدار نفت ایران چین هست. چین اصلا به ایران پول نمی دهد و فقط اجناس چینی از خودرو تا خرت و پرت. در خود چین انقلاب خودرو برقی باعث شده که فروش این ماه سواری در چین 50 درصد برقی شود و تا دو سال اینده این میزان به بالای 90 در صد و در واقع صد در صد خواهد رسید. نتیجه اینکه تمام خودرو سازهای بنزینی چینی منقرض یا تبدیل به خودرو ساز برقی می شوند و دیگر خودرو بنزینی در چین تولید نمی شود که مسئولان خودروسازی و دولتی ایران ان را وارد یا مونتاژ کنند و فقط خودرو برقی. بالخره توفیق اجباری است که واردات خودرو برقی بزودی اغاز می شود انهم فقط از چین!

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۸ ۱۶:۲۵

واردات کجاش توفیقه بجای این که با این ارز وارداتی صرف توسعه ساخت خودرو برقی بشه.

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۹ ۰۹:۴۴

خودرو برقی یعنی نسل آینده خودرو واین برای کشور بسیار زمینه خوبیست