• چهارشنبه / ۸ آذر ۱۴۰۲ / ۱۱:۰۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402090805469
  • خبرنگار : 71612

انتقاد علی‌اف از «حمایت آمریکا از ارمنستان»

انتقاد علی‌اف از «حمایت آمریکا از ارمنستان»

«الهام علی‌اف» طی تماسی با «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا، نارضایتی جمهوری آذربایجان را از «حمایت آمریکا از ارمنستان» ابراز کرد.

به گزارش ایسنا، باکو اعلام کرد که رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان به بلینکن گفته است که اقدامات اخیر ایالات متحده به نفع ارمنستان، روابط واشنگتن و باکو را به خطر انداخته است.

رویترز نوشته باکو و واشنگتن از روابط نسبتاً صمیمانه‌ای برخوردار بودند تا اینکه نیروهای جمهوری آذربایجان در یک عملیات در ماه سپتامبر قره‌باغ را از جدایی‌طلبان ارمنی بازپس گرفتند. ایالات متحده از ارمنستان حمایت دیپلماتیک کرد و نمایندگان آمریکایی در روزهای پس از حمله از ایروان بازدید کردند.

علی‌اف در این تماس تلفنی به بلینکن گفت: «آخرین اظهارات و اقدامات آمریکا به روابط جمهوری آذربایجان و آمریکا آسیب جدی وارد کرده است.»

باکو به اظهارات جیمز اوبراین، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در جلسه استماع کنگره اشاره کرد مبنی بر اینکه پس از حمله به قره‌باغ، «هیچ شانسی برای ادامه کار مثل قبل» با آذربایجان وجود ندارد.

بااین‌حال، علی‌اف و بلینکن، به‌منظور عادی‌سازی روابط، توافق کردند که اوبراین از باکو بازدید کند و واشنگتن ممنوعیت سفر مقامات ارشد آذربایجان به ایالات متحده را لغو کند.

ارمنستان، متحد سنتی روسیه، در ماه‌های اخیر از مسکو فاصله گرفته و به دنبال روابط نزدیک‌تر با غرب است.

در ماه سپتامبر، جمهوری آذربایجان در یک حمله کنترل قره‌باغ را به دست گرفت و تقریباً همه ساکنان محلی را وادار به فرار به ارمنستان کرد. بیش از ۱۰۰ هزار الی ۱۲۰ هزار نفر جمعیت ارمنی قره‌باغ تا پایان سپتامبر این منطقه را ترک کردند. مقامات قره‌باغ اعلام کردند که جمهوری خودخوانده قره‌باغ که به رسمیت شناخته نشده، از اول ژانویه ۲۰۲۴ وجود نخواهد داشت.

ایروان و باکو در سال ۲۰۲۲ با میانجیگری روسیه، اتحادیه اروپا و ایالات متحده درباره توافق صلح آینده گفت‌وگو کردند. هم «نیکول پاشینیان» و هم «الهام علی‌اف» گفته‌اند که یک معاهده صلح ممکن است تا پایان سال جاری میلادی امضا شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۹-۱۱ ۰۲:۳۱

تمام کشورهای صلیبی از ارمنستان حمایت میکنند اما مشکل این نیست؟ مشکل این است که بعضی از کشوهای بظاهر اسلامی هم از ارمنستان حمایت میکنند و بهش نفت وگاز ارائه میکنند