• جمعه / ۱ دی ۱۴۰۲ / ۰۸:۴۱
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1402100100020
  • خبرنگار : 71553

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی:

صادرات بی‌رویه نیست، بی‌برنامه است

صادرات بی‌رویه نیست، بی‌برنامه است

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با اشاره به اینکه بدون برنامه و هدف برخی محصولات کشاورزی را صادر می‌کنیم، گفت: باید ابتدا آمار دقیقی از تولید و مصرف داخل داشته باشیم و سپس برای صادرات برنامه‌ریزی کنیم.

سیدرضا نورانی در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به اینکه آیا صادرات بی رویه پیاز صحت دارد یا خیر گفت: صادرات بی رویه نیست اما وقتی الگوی کشت نداریم، آمار دقیقی از تولید و تقاضای کشور وجود ندارد صادرات با بی برنامگی و بدون هدف انجام می‌شود.

وی ادامه داد: وقتی صادرات پیاز و گوجه فرنگی آزاد است صادرکنندگان به دنبال بازار مناسب هستند تا محصولات خود را صادر کنند. در نتیجه بدون هدف و میزان دقیق با خریداران قراردادهایی منعقد می‌کنند. بعد از آنکه در داخل با کمبود مواجه شویم و برای مصرف‌کننده گرانی پیش بیاید به یکباره تصمیمات شبانه و خلق الساعه گرفته می شود که یا صادرات به طور کل ممنوع یا عوارض ۱۰۰ درصدی برای آن وضع شود.

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی اضافه کرد: وضع عوارض ۱۰۰ درصدی برای صادرات پیاز باعث تنظیم بازار داخل نمی شود، بلکه فقط منجر به کندی صادرات می شود، زیرا صادرکننده قرارداد خود را از قبل بسته و در نتیجه مجبور است در صورت فسخ قرارداد، خسارت دهد یا قیمت‌ها را تغییر دهد که در بازارهای بین المللی امکان تغییر قیمت به یکباره وجود ندارد.

وی تصریح کرد: تصمیمات خلق الساعه منجر به این خواهد شد که بازارهای بین المللی از دست برود و در نهایت تولیدکننده و صادرکننده دچار ضرر و زیان شوند.

نورانی با بیان اینکه باید برای تولید و صادرات هدف‌گذاری کنیم، گفت: اگر می‌خواهیم این موضوع را رفع کنیم باید ابتدا الگوی کشت را اجرا کنیم. همچنین بایستی آمار دقیقی از تولید و نیاز داخل جمع آوری و برای صادرات مازاد آن برنامه‌ریزی کنیم. این برنامه ریزی باعث خواهد شد که با کمبود یا بیش بود محصولی مواجه نشویم. همچنین وزارت جهاد کشاورزی نیز باید با تشکل های تولیدی و صادراتی در این خصوص وارد مذاکره شود و با آنها تعامل کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۱ ۱۲:۵۰

با توجه به خشکسالی در ایران و کمبود شدید آب و فرو نشست زمین در نقاط مختلف ایران باید جلوی محصولات کشاورزی پر مصرفه آب گرفته شود.

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۱ ۱۸:۰۱

توراخدا برای قیمت سیب زمینی هم ی فکری بکنین

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۱ ۱۹:۲۸

با راه‌اندازی سیستم سراسری مربوط به محصولات کشاورزی در ایران تلاطم از بین رفته و هم مردم و هم کشاورز و هم تاجر و هم مدیر مربوطه سود می‌برند 1_ نیاز داخل ایران به هر محصول در یک سال مشخص شود 2_ قراردادهای صادرات هر محصول از قبل مشخص شود 3_ با کشاورز قرارداد بسته شود با قیمت و مقدار دقیق محصول پیش خرید از کشاورز 4_سطح زیر کشت هر محصول مشخص شود 5_متولی و سرمایه‌گذار و مدیر و برنامه ریز و مسئول هم دقیق مشخص شود

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۲ ۰۴:۴۶

امر دیگری نیست ، اگر چنین بود که رانت خوار هم نبود ، هر سال فقط همین حرفها تکرار میشود وفراموش

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۱ ۱۹:۵۲

اول نیاز داخلی را تامین کن و مازاد آن حتما که باید برود اما به گونه ای نباشد که دوباره قیمت هدی داخلی سر به فلک بکشد

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۱ ۲۰:۴۴

وقتی آب نداریم و میبینیم باران نمیبارد صادرات محصولات کشاورزی و دامی باید ممنوع شود صادرکنندگان هم بهتر است محصولات پتروشیمی و قطعات یدکی خودرو صادرات کنند که تولیدشان نیاز به آب ندارد و اشتغال زا هم هست

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۱ ۲۱:۳۵

تو رو خدا ،فکری به حال سیب زمینی کاران هم بکنید ، محصولات ما همینطوری مونده تو انبار ، این همه سیب زمینی امسال برداشت شده ،همه سرگردون موندن،