• شنبه / ۲۳ دی ۱۴۰۲ / ۱۰:۱۹
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1402102316013
  • منبع : سازمان نظام پزشکی

رئیس کل سازمان نظام پزشکی مطرح کرد

افزایش غیراستاندارد ظرفیت‌های پزشکی، "کشت فراسرزمینی" برای سایر کشورها

افزایش غیراستاندارد ظرفیت‌های پزشکی، "کشت فراسرزمینی" برای سایر کشورها

رئیس کل سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه رویکرد افزایش ظرفیت‌های پزشکی به طور غیر استاندارد به نوعی تبدیل کشور به محل "کشت فراسرزمینی" نیروی پزشکی برای کشورهای دیگر است، عنوان کرد: هر اندازه ظرفیت پزشکی را بدون زیرساخت، بدون زمینه کاری مناسب و بدون نظر کارشناسان افزایش دهیم، در واقع کشت فراسرزمینی را برای کشورهای دیگر گسترش می‌دهیم.

به گزارش ایسنا، دکتر محمد رییس‌زاده در چهارمین کنگره بین‌المللی بیهوشی قلب گفت: اگر سامانه سلامت گام های بزرگی را در حوزه خدمت رسانی به مردم انجام می دهد، بستر آن رشته بیهوشی است.

وی افزود: هر اندازه رشته بیهوشی پیشرفت کند، انجام خدمت هم دقیق‌تر خواهد بود. اهمیت بیهوشی در عمل‌های جراحی بر هیچ جراحی پوشیده نیست. امروز نتایج توانمندی بیهوشی در کشور را در عمل‌های سنگین جراحی شاهد هستیم.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه رویکرد افزایش ظرفیت های پزشکی به طور غیر استاندارد به نوعی تبدیل کشور به محل "کشت فراسرزمینی" نیروی پزشکی برای کشورهای دیگر است، عنوان کرد: هر اندازه ظرفیت پزشکی را بدون زیرساخت، بدون زمینه کاری مناسب و بدون نظر کارشناسان افزایش دهیم، در واقع کشت فراسرزمینی را برای کشورهای دیگر گسترش می‌دهیم.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته ۴۸۰۰ دانشجوی پزشکی به ظرفیت افزایش یابنده منطقی وزارت بهداشت افزوده شد، گفت: این در حالی است که طبق اعلام معاونت آموزشی وزارت بهداشت یک ریال امکانات یا بودجه و سرانه اضافی بابت افزایش ظرفیت‌های پزشکی داده نشد.

رئیس‌زاده افزود: چنانچه روند افزایش ظرفیت‌های پزشکی به همین روال ادامه یابد در چهار سال دیگر ۶۰۰ دانشجو در یک بیمارستان ۱۵۰ تختخوابی حاضر خواهند بود. این صحنه که به طنز شبیه است هم اینک نیز رخ داده است و ۲۸۰ دانشجوی پزشکی در یک بیمارستان با ۱۵۰ مریض حضور دارند. این تصمیم‌گیری‌ها در کشور ما با چنین پیشینه‌ای قابل هضم نیست.

بنابر اعلام روابط عمومی سازمان نظام پزشکی؛ وی تاکید کرد: روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی در سراسر کشور باید مشکلات ناشی از افزایش ظرفیت‌های پزشکی را با صدای رسا بیان کنند. راهکار آن هم ساده است؛ اولا باید سهم سلامت از تولید ناخالص داخلی مشخص شود. دوم، اجرای سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری(مدظله) در سال ۱۳۹۳، سوم اصلاح ساختار بیمه‌ها و چهارم هم اجرای قوانین حوزه سلامت است.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی موضوع دستیاران رشته‌های تخصصی پزشکی و نیروهای طرحی را یکی از مباحث حاد جامعه پزشکی توصیف کرد و گفت: اوضاع دستیاری در رشته‌های تخصصی و فوق تخصصی ونیروهای طرحی از مرز هشدار رد شده است. دستیاران تخصصی در کنار مشکلات اخذ تعهد محضری و ضامن مجبورند با ۸ تا ۱۰ میلیون تومان و نیروهای طرحی با ۱۳ میلیون تومان خدمت کنند.

رئیس‌زاده در پایان با اشاره به اهمیت جایگاه کنگره‌های پزشکی در ارائه مباحث علمی و بیان دغدغه‌های صنفی گفت: لازم است به اخلاق و جایگاه پزشکی و نقش جامعه پزشکی در این کنگره‌ها توجه شود. ما به طب سنتی نیازمندیم اما بیش از آنکه به محتوای آن نیاز داشته باشیم به اسطوره‌ها و مفاخر جامعه پزشکی و اخلاق مداری، روش‌مندی و نظام‌مندی آنها نیازمندیم. جامعه پزشکی به شناخت هر چه بیشتر ابن سیناها و محمد ابن زکریای رازی‌ها و ... نیازمند است؛ چرا که این نوادر، سند دانایی و توانایی تکرار شونده ملت ما هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۰-۲۳ ۱۱:۳۱

نخیر اینطور نیست.تو این حرف میزنی چون نفع داره برات.پزشک کم یعنی مدام تهدید کشور به مهاجرت.باید اونقدر پزشک زیاد بشه که مردم حق انتخاب داشته باشن. پزشک کم تو کشور.راه حل ممانعت از مهاجرت هم گرفتن تعهد بیست ساله است. چرا این کارو نمی کنید.هرکس دوست نداره وارد این رشته نشه

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۲۳ ۱۴:۲۶

با افزایش ظرفیت بدون امکانات بیمارستانی در واقع تعداد پزشک کارنابلد بیشتر و تهدید پزشک حاذق به مهاجرت بیشتر میشه.

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۲۳ ۱۸:۵۸

جناب رئیس نظام پزشکی شما که دوست ندارید کشت فرا سرزمینی صورت بگیرد چرا بار سنگین شیفتهای ۳۶ ساعته دانشجویان رشته های تخصصی را تعدیل نمی کنید تا کشت وکار سرزمینی افزایش یابد و متخصص پرورش دهید نه اینکه با سخت‌گیری‌های معنی دار آب به جوی دشمنان این مرز وبوم بریزید.

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۲۴ ۰۸:۵۲

باید برای تحصیل پزشکی سه برابر سنوات تحصیل تعهد بگیرند تا سرمایه های کشور به خارج نرود

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۲۴ ۰۹:۱۹

اینها مافیا هستن فقط و فقط به فکر جیب خودشان هستن خدا ازشون نگذرد

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۲۵ ۰۰:۲۱

همه چیزمان باید به همه چیزمان بیاید .

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۲۵ ۱۳:۳۵

سلام وقتی که ما برای همین تعداد دانشجو هم زیر ساخت نداریم یعنی با بالا بردن کمیت پائین آوردن کیفیت را بدنبال خواهد داشت

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۲۵ ۱۷:۴۰

شما فکر خودتون هستین که رقیب براتون درست نشه.وگرنه الان خیلیم کمبود پزشک داریم

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۲۸ ۱۴:۵۰

شما اختیار ظرفیت پذیریش رزیدنت رشته های جراحی را دادی بدست خود جراحان وحالا از آنها می خواهی که ظرفیت پذیرش را ببرند بالا ویعنی عرضه جراح را زیاد کنند ویعنی خودشون بدست خودشون تیشه به ریشه خودشون بزنند ونان خودشان را آجرکنند ! آخه کدام عقل سلیم چنین کاری را می کند! مگه میشه خودآدم علیه خودش کارکنه! تازه شما انتظار همکاری ازشون داریدومی خواهید کارشکنی نکنند اونم تومملکتی بااین تورم آدم به فکر خودش نباشه وبه فکر آینده دیگران باشه ! آخه مگه میشه !! ونتیجه اینکه اکنون سرانه جراح درایران ۱۸ برابر کمتر از سرانه دنیااست دیگر از این شفاف تر حرفی هست وتازمانی که بااین فرمان به جلو برویم .. حکایت همچنان باقیست .‌‌..‌.

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۲۸ ۰۹:۴۴

شما اختیار ظرفیت پذیریش رزیدنت رشته های جراحی را دادی بدست خود جراحان وحالا از آنها می خواهی که ظرفیت پذیرش را ببرند بالا ویعنی عرضه جراح را زیاد کنند ویعنی خودشون بدست خودشون تیشه به ریشه خودشون بزنند ونان خودشان را آجرکنند آخه کدام عقل سلیم چنین کاری را می کند مگه میشه خودآدم علیه خودش کارکنه تازه شما انتظار همکاری ازشون داریدومی خواهید کارشکنی نکنند آخه مگه میشه !! ونتیجه اینکه اکنون سرانه جراح درایران ۱۸ برابر کمتر از سرانه دنیااست دیگر از این شفاف تر حرفی هست وتازمانی که بااین فرمان به جلو برویم .. حکایت همچنان باقیست .‌‌..‌.